• mrzed001
    Évi 5kg teljesítménnyel üzemelő gyár esetén elég soká tartana akár csak néhány ilyen bomba létrehozása is... És továbbra sem értem, hogy miért szórakoznának a P-238-al, amikor ott van a sokkal potensebb U-235 vagy P-239
    Cifu, te tényleg szó szerint elhiszel mindent, amit a nyilvánosság elé hoznak ? :)) Nem vagy te ilyen naiv, olvass a sorok között ;)
    Hogy is volt az a mondás, hogy ha el akarsz rejteni egy hazugságot, rejtsd egy féligazság mögé. Sztem itt is ez tették (ahogy szokták :))
    Te mit tennél, ha hirtelen eszedbe jut, hogy akkor most gyártsunk egy csomó plutoniumot (ami nem maradhat felderíthetetlen, és ha kiderül az nagy botrány)?
    Féligazság: gyártani fogunk egy keveset, és csak űraksinak.
    Miért szórakoznak P-238-al?
    1) Mert itt nem az a lényeg, hogy hányezer megatonnás lesz a robbanás, hanem az, hogy balesetnek beállítható (éppen ezért a minél kissebb, az jobb is)
    2) és mivel úgyse csak 5 kilót fognak gyártani, más célokra más is előállítható :))
    Nem értek az RTG-hez, foggalmam sincs, hogy milyen alakú és elhelyezésű kell, hogy legyen benne a P, de sztem te sem mernéd azt állítani, hogy egyetlen úton-módon sem megoldható, hogy pl egy robotkar áttolja az RTG-ből a mellette lévő Nuke burokba a hasadóanyagot.
    Ja, és persze fontos, hogy utólagos vizsgálatok során az legyen megállapítható, hogy tényleg atombombának nem használatos P-238-at küldtek fel (ezzel is védve a hátsójukat)

A műholdak viszonylag sérülékenyek .. minimális mennyiségű robbanószerre van szükség
    Persze, de még mindíg az amerikai katonaságról beszélünk? :)
    Szted beérnék annyival a műhold lopás elhárítását, hogy megolvasztjuk az elektronikát, és akkor már nem is használható? Ennél talán ironikusabbak, sztem akkor már a tolvajban is szeretnének "egy icipici" kárt tenni ;)

Miért szórakoznának RTG-kel, amikor egy atomreaktor sokkal potensebb eszköz lenne ilyesmire
    Amit az elsőben írtam, így "ártatlanok" maradhatnak.
    Hirosima óta változott a világ, a Nuke következő bevetése hatalmas botránnyal járna, de ha csak egy szörnyű és elkerülhetetlen baleset volt ...

De az USA-ra nem jellemző, hogy ilyen hülyeségeket csinálna
    Óóóó ennél sztem te is jobban tudod, hogy mi mindenre képes az USA/CIA/...
    :))