• teddybear
    Bevallom, csak most néztem meg hogy mivel is foglalkozol. Akkor Neked is tisztában kellene lenned az alapvető tényekkel. Magyarország területén szinte seholsincs eredeti természetes környezet. Majdnem kétszáz éve indult meg a nagyobb arányú beavatkozás az itteni őshonos biológiai rendszerekbe. Kezdődöttt az eredeti őshonos erdők kiírtásával, folytatódott a folyamrendezési tervekkel, a mocsarak lecsapolásával. Az utak és vasutak építése sem tett jót, és az emberi terjeszkedés végképp betette a kaput.

Azt írtad: "Lényeg ami lényeg én sajna még nem jártam a Dunakanyarnál pedig nincs olyan messze tőlünk és ha megépült volna az erőmű akkor már csak képekről látnám az igazi természetet azon a környéken "

Hát tudod én gyakran megfordulok arra, és hát azt kell mondanom, ott szó sincs ilyesmiről. Talán a XIX. század elején még lehetett, de mostanában már biztos nem. A Duna mindkét partja ki van építve,utak húzódnak mindkét oldalon, a balparton még vasúti töltés is van. A folyóvölgy mindkét oldala tele van víkendtelkekkel, és néhol még a Gellérthegyet is megszégyenítő meredélyekre is építkeztek.

Persze még mindíg szép látvány a Dunakanyar, de már rég nem természetes, inkább olyan mint a budai hegyek.

Sajnos.