Szvsz van ugyan igazság abban amit írsz de pl a "Na az amcsik 70% jobban él mint akárki más a világon" totál baromság. Nézd meg mondjuk Kanadát, vagy Svájcot. Hogy Luxemburbgról, Monacoról, Belgiumról ne is beszéljunk, mondván hogy azok úgyis csak légypiszok nagyságúak. De szerintem egy átlagos anyagi helyzetű családba született, főiskolát vagy egyetemet (nem az ottani 3 "nagy" egyetemet - azokra úgyis csak eleve az elit jut be általában - hanem egy simát) végzett állampolgár semmivel sem él magasabb életszínvonalon az USAban mint Kanadában, Svájcba, Angliában, Németországban, meg még csomó más országban. Van amire kevesebbet kell költenie (pl. energiahordozók: benzin, áram, stb) de van amire többet (pl. szolgáltatások, gyerek iskoláztatása) Az más kérdés hogy az átlag amerikai legfeljebb az általános iskolát végzi el, és így mehet a McDonaldsba dolgozni vagy eladónak, és az ilyen végzettségűek lehet hogy VALAMIVEL magasabb életszínvonalon élnek az USAban mint pl. Németországban. De minden csak viszonyítás kérdése, egy nigériainak vagy kínainak Magyarország is kánaán, hogy ne is beszéljünk pl. a szomáliaiakról. Ugyanakkor nem hinném hogy Svájcból vagy Kanadából az átlagember elkívánkozna az USAba. Az USA gazdasága különben is annak köszönheti nagyságát hogy: 1. az indiánoktól elrabolt földnek 2. a polgárháborújukkal erőszakkal egyben tartott piacnak 3. az európai háborúknak közvetlenül (angol pénz) 4. az európai háborúknak közvetve (míg Európában a legtöbb ország gazdasága - kivéve pl. Svájc- tropára ment, addig az USAé érintetlen maradt. Szal én az USAt semmibe nem nézem, és lehet hogy cirka 100 éve ők a Föld vezető hatalma, de nem adok nekik még 100 évet. Sőt 50et se A politikájukból ítélve igaza lesz azoknak akik szerint Nostradamus a 20as évekre jósolta a 3. világháborút, és vele az USA világuralmának végét. De személy szerint én még arra se fogadnék hogy addig kihúzzák