• smv
    #54
    A disztribek olyanok, mint ha windowsból lenne 50 féle. Az alap rendszer a windows, mégis mind az ötven félébe másmilyen programok vannak (habár van ami mindbe bennevan), más tupisú júzereknek lenne kitalálva mind (rendszergazdáknak, home júzernek, titkárnőknek), stb stb.

    A disztribeknek inkább örülni kellene, hogy van választásod, hogy milyen körülmények között akarod használni a linux alap rendszert. Amúgy meg ha nem tetszik, akkor csinálsz 1 saját disztribet.

    Az FF-et mindig 1 fosnak tartottam ;> Amúgy erről az a véleményem, hogy nincs szupertuti böngésző, az FF-nek a nyílt forrás volt az előnye.

    Abban van valami, hogy a linuxra azért van kevesebb vírus, mert kevesebben is használják, de amik vannak rá, azok sem képesek nagy károkat okozni, max a júzer szinten. Ha ötezerszer ennyien használnák, akkor ötezerszer ennyi semmire se jó vírus lenne.

    Amúgy az nem lenne jó dolog, ha linux uralom lenne a piacon. Legyen 50-50% -os részesedés, vagy jelenjen meg még1 nagy oprendszer, és akkor 3-an már egész jó kis versenyeket folytatnának. Az senkinek se jó, ha 1-1 rendszer az uralkodó, hisz így semmi nem készteti őket a lényeges fejlesztésre. És itt nem olyanokra gondolok, mint az IE integrálása a rendszerbe...

    A WinFanok pedig ne felejtsék el, hogy az UNIXok, linuxok elég régóta jelen vannak az informatikában, és valahogy eddig még sosem sikerült elpusztítani őket. Nem pont a Vista fogja kiírtani ezt a rendszert.