• robocop
    #68
    ""Ha egy pillanat alatt eltűnne az olaj, összeomlana az egész rendszer, pl. a városokba nem jutna el az élelem. Az eredmény 6 milliárd ember lenne középkori technológiával, ami nagyságrenddel jobban ártana a környezetnek"

    Nem ártana jobban a környezetnek, sőt, kifejezetten jót tenne neki. A 6 milliárd ugyanis villámgyorsan csökkenne legalább 2-3 milliárddal ."
    A lecsökkenéssel egyetértek, elvégre sem a kés, sem a puska használatához nem kell olaj. A környezeti ártalommal kapcsolatban viszont inkább BiroAndrással értek egyet, mert az olaj hirtelen eltűnése komoly katasztrófákat idézne elő.
    Csak egy sci-fi-be illő példa: ha tényleg egy csettintésre tünnéne el, akkor nem tudom, hány repülőgép van fenn a levegőben, de ugyebár olajszármazékkal repkednek, mind lezuhanna. kb. 5 %-uk lakott, esetleg sűrűn lakott területre esne. A tűzoltóautók, lévén benzinnel száguldoznak, nem tudnának kimenni a helyszínre, mert felhívnám a figyelmet, hogy a repülőgép kerozin nélkül is ki tud gyulladni, igaz, nem annyira nagy területen terülne el kezdetben, de elterjedne. A terjedése során házak, ligetek, egyéb éghető anyagok kerülnek útjába, mérges gázokat termelve belőle. Hagyjuk ezt a szálat. Tippem szerint kb.10-15% zuhanna (ős)erdőre. Remélem az erdőtűz problémáját nem kell ennyire részletesen leírnom, elég annyi, hogy tulképp az egész erdő leég, füst, gázok fel az égbe.