Újabb bizonyítékok globális felmelegedésre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem leginkább a hadseregek érdeke az olajfüggés megszüntetése, hiszen õk a legnagyobb fogyasztók.
Valójában õk kezdték elõször leváltani az olajat (persze nem környezetvédelmi okokból), hiszen hajókon és tengeralattjárókon is használnak nukleáris reaktorokat.
De mesélhetnék Leonardo-ról, és Jules Verne-rõl is. Ott is látok párhuzamot a fantasztikum és valóság között. <#vigyor>#vigyor>
És valahonnan jön a mondás is, hogyha Medán napján esik, akkor 40 napig esik. Idén, Medán napján esett, szóval ennek a levét isszuk ma is. Szó szerint.
Megjegyzem az õsi Egyiptom idejében is emelkedett a tengerszint egy nagyot, ott is öntött el városokat a víz annak idején. Sõt az Atlantiszi legenda is származik valahonnan, és a bibliai özönvíz történetéhez hasonlók is születtek minden kultúrában ázsiától afrikáig. Nem olyan unikum ez a dolog, csak hát most mi fogunk belefulladni a vízbe. Azért errõl lehet írni szerintem, és foglalkozni vele. <#kacsint>#kacsint>
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Régen még ilyenebb is volt az idõ, csak nem volt divat foglalkozni vele. Öreganyámék meséltek akkora hóról itt Magyarországon, hogy a tetõn kellett kimászni az utcára. Most ha ilyen lenne, az már a világvége lenne a hírek szerint. Most a média felkapta, mert ugye valaminek kell lennie a híradóban, és az újságokban.
Emlékeztek, mikor volt az Armageddon a mozikban, 1-2 évig mirõl szóltak a hírek? Most aztán jön egy üstökös, és végünk lesz.
Nem rég volt a Holnapután. Nem láttok párhuzamot...
Most meg megy a Világok Harca, figyeljétek meg, most majd az ufóktól kell félnünk, mert a tudósok rájönnek, hogy... <#wilting>#wilting>
Jó-jó, nem azt mondom, hogy nincs felmelegedés, mert tény, hogy van, de ez nem 5 év alatt jön elõ. Ha jól tudom 50 év alatt emelkedik a hõmérséklet 5 fokot.
Úgyhogy DON'T PANIC!!! <#ejnye1>#ejnye1><#vomit>#vomit>
FUSSON KI MERRE LÁT !
<#wilting>#wilting>
De van elektromos látod.
És tévedés azt hinni, hogy majd a hadiipar fogja utolsónak kihasználni a fejlesztéseket.
Jó, akadályok tényleg vannak, mert egy kocsit fel lehet építeni kompozit anyagokból, egy tankot azért nem(bár vannak mûanyag tank próbálkozások is).
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
De a földnek néha szükséga van, hogy ugymond reseteljen, és az a rajta élö dolgokat felújitsa.
Akit a hõmérsékletváltozás érdekel, itt megtalálja különbözõ léptékekben:
http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_record
Mindenesetre látszik, hogy mostanában durván melegszik az átlaghõmérséklet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Õk sokkal jobban rá vannak utalva az infrastruktúrájukra, mint mi.
Nem ártana jobban a környezetnek, sõt, kifejezetten jót tenne neki. A 6 milliárd ugyanis villámgyorsan csökkenne legalább 2-3 milliárddal ."
A lecsökkenéssel egyetértek, elvégre sem a kés, sem a puska használatához nem kell olaj. A környezeti ártalommal kapcsolatban viszont inkább BiroAndrással értek egyet, mert az olaj hirtelen eltûnése komoly katasztrófákat idézne elõ.
Csak egy sci-fi-be illõ példa: ha tényleg egy csettintésre tünnéne el, akkor nem tudom, hány repülõgép van fenn a levegõben, de ugyebár olajszármazékkal repkednek, mind lezuhanna. kb. 5 %-uk lakott, esetleg sûrûn lakott területre esne. A tûzoltóautók, lévén benzinnel száguldoznak, nem tudnának kimenni a helyszínre, mert felhívnám a figyelmet, hogy a repülõgép kerozin nélkül is ki tud gyulladni, igaz, nem annyira nagy területen terülne el kezdetben, de elterjedne. A terjedése során házak, ligetek, egyéb éghetõ anyagok kerülnek útjába, mérges gázokat termelve belõle. Hagyjuk ezt a szálat. Tippem szerint kb.10-15% zuhanna (õs)erdõre. Remélem az erdõtûz problémáját nem kell ennyire részletesen leírnom, elég annyi, hogy tulképp az egész erdõ leég, füst, gázok fel az égbe.
Mire a 6-ból 3 milliárd lesz addigra erõsen megváltozik a környezet.
Sztem nem a középkorba hanem az újkorba zuhanna vissza az emberiség, ez volt az a kor amikor Anglia pl. elvesztette az erdeit, most is vmi hasonló történne csak sokkal több embert kellene eltartani.
Nem csak 65 millió éve volt ám tömeges kipusztulás - több volt ilyen a Föld történetében; de a legnagyobb ekkor következett be.)
A globális felmelegedésrõl meg megvan a határozott véleményem.
Nem ártana jobban a környezetnek, sõt, kifejezetten jót tenne neki. A 6 milliárd ugyanis villámgyorsan csökkenne legalább 2-3 milliárddal .
Ezt képzelem el jobbik esetnek,a rosszabbik eset gazdasági világválság.
Nem egyértelmû a globális felmelegedés oka. A Föld történetében gyakran változott az éghajlat, és voltak hirtelen változások is. Nem kell ehhez ember. Az persze biztos, hogy az ember is hozzájárul ehhez.
De a Föld szempontjából egy kis éghajlat változás nem gond, sokkal inkább a saját jövõnk miatt érdemes aggódni. Még nem lehet biztosan megmondani, hogy mi lesz a vége a dolognak. Eleinte csak a légkör, a víz, és a növényzet kölcsönhatásával számoltak, de késõbb kiderült, hogy ez nem ilyen egyszerû. Sok olyan tényezõ van, ami bonyolult, kaotikus viselkedést okozhat.
Az szennyezés megszüntetése sem olyan egyszerû. Nem lehet egyszerûen beszüntetni pl. az olaj használatát. Az egész civillizációnk erre épül. Ha egy pillanat alatt eltûnne az olaj, összeomlana az egész rendszer, pl. a városokba nem jutna el az élelem. Az eredmény 6 milliárd ember lenne középkori technológiával, ami nagyságrenddel jobban ártana a környezetnek.
A legjobb, amit tenni lehet, hogy új technológiákat fejlesztünk ki, amik csökkentik a szennyezést. Elvileg a ma már legalább prototípus szinten levõ technológiákkal a legsúlyosabb szenyezések majdnem teljesen megszüntethetõk. A globális felmelegedés szempontjából a CO2 a legveszélyesebb (vannak rosszabbak is, de azokat már ha jól tudom nagyjából kiküszöböltük). Ezt elsõsorban a jármûvek és erõmûvek termelik. Mindkettõre van már megoldás, csak még nem terjedtek el.
Az sajnos igaz, hogy az országok (élükön az USA-val) nem törik össze magukat, hogy megoldják a problémákat. De azért halad a dolog, és minél drágább az olaj, annál jobban fog menni.
Pl. ha jól tudom, az utóbbi pár évben már csökkent az ózonlyuk mérete.
Inkább megfulladunk 😄
A minap Kecskemét melletti erdõs részen kilométereket futottam , és jól esett. Hazatértem a Miskolc melletti kis szén-dioxiddal dúsított városkába, és 1 kilométert nem futottam le, már kifulladtam, alig kaptam levegõt.
Szal ez szerintem nagyobb probléma.
Egyébként nagyapám tudna errõl mesélni, hogy 40- 50+ évvel ezelõtt õk ennél nagyobb melegeket is megértek nyáron elég gyakran, télen meg sokkal nagyobb húsba maró fagy is volt 2 méteres hóval, sazl szerintem itt nincs szó semmiféle felmelegedésrõl.
Szerintem sokkal inkább a mai emberek gyengülnek, sokkal érzékenyebben reagálnak ugyanarra a hõmérsékleti értékre, mint mondjuk a 18. század emberei.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
És akkor még nem beszéltünk a rengeteg mûanyagról...Kis hazánkban (is) már mindenki biztosan látott olyat,hogy faluhelyen nem számít,hogy mûanyag,vagy gumi a parasztbácsi elégeti.Namármost ez is hihetetlenül szennyezi a légkört...
A folymat,ami megkezdõdött a Földön az csak a Föld regenerálódása.Õ védekezik,de mi továbbra is bántjuk.
És attól tartok,hogy ha a mai napon felhagynánk minden szennyezõ tárgy használatával,akkor sem állna le ez a folyamat.Szerintem az elkövetkezendõ évek egyre nehezebbek lesznek.Ahogy mondani szokás az emberiség maga alatt vágja a fát.Ne csodálkozzunk,ha az átmeneti évszakok (tavasz és õsz) teljesen eltûnnek és helyettük a nyár iszonyatosan forró lesz,valamint a tél iszonyatosan hideg.
Szerintem érdemes elkodolkodni mindenkinek azon,amit írtam.
És így a végére még valami.Ne szemeteljetek.Senkinek nem esik le a gyûrû az ujjáról,ha elviszi a szemetét a legközelebbi kukához.(Akinek nem inge az ne vegye magára <#wink>#wink>)
egyebekent nem irtam sehol sem hogy leallitanek barmit is... irtam? Nem 😊
nem kene belekepzelni hulyesegeket masok postjaba.
😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nagyon LOL
EZ A VÉÉÉÉG!!!!!!!!
MIND MEG FOGUNK HALNI!!!!!!!

\"Az, aki valamely szabadságjogot felad egy kicsivel nagyobb biztonság érdekében az egyiket sem érdemli meg.\" (Benjamin Franklin-nak tulajdonított mondás)
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
persze nem linearis a dolog de he megnezzuk pl 20 evvel ezelott milyen volt az idojaras, es mostanra milyen valt, lathato hogy szelsosegesebb. regen 35 fok nagyon nagyon ritkan eshetett meg, most meg majhogynem midennapos volt, (tavalj is milyen melege volt) aztan ami most megy a rengeteg csapadekkal (pl nehany ora alatt a feleves atlag esett egy ket helyen..),stb par even belul sztem mindenki szamara nyilvanvalo lesz hogy alaposan elalatattak a nepet. Nemtom mi lesz a vege de sztem semmi kellemes.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ja és mi lesz ha ez terroristák kezébe kerül...
http://geographic.hu/index.php?act=napi&rov=4&id=5416&PHPSESSID=9ebbc4c431c28472e89417b952c1866e