• IoIa
    Az egy az egyben másolásnak (ha lehetséges, és előbb-utóbb biztosan az lesz) csak a játékoknál lesz értelme kezdetben. Ugyanis mind a nyersanyag (írható lemez), mind az író csillagászati összegekbe fog kerülni elég sokáig. Bár piacokon és egyéb helyeken jelenleg is forgalmaznak kalóz lemezeket, de szerintem a többség internetről tölti le a cuccot, és nem a piaci árusnál fizet.
    Filmek esetében a jelenlegi 1-2 CD-nyi divx vagy xvid formátumú filmek a mai általánosan elterjedt TV-ken elég jó minőségben játszhatók le, és az MPEG4-et is lejátszani tudó DVD asztali lejátszók is mára olyan olcsók lettek, hogy inkább olyat vesz mindenki. Vagyis szerintem a filmek továbbra is így fognak terjedni, nem pedig a borzasztó nagy méretű Blu-ray disc image formátumban (ennek egyébként is csak akkor lenne értelme, ha a jelenlegi internet sebességek legalább a 20 szorosára növekednének, és ha megfizethető árú írók és írható lemezek lennének forgalomban).
    De a jelenleg tömegesen elterjedt TV-ken ki sem lehetne használni a Blu-ray-en tárolt nagyfelbontású, nagyon jó minőségű képet (nem lenne lényegesen jobb, mint a DVD), a DVI bemenettel rendelkező jó minőségű TV-k pedig horror áron kaphatók.
    Csak sejteni tudom, hogy jó ideig ami megjelenik Blu-ray-en, az DVD-n is ugyanúgy kapható lesz. Akkor pedig semmi gond. Ráadásul nagyon jó kópiákat tudnak már készíteni filmstúdióban és moziban is.