110
  • worldwideweb
    Egyes gyártók is dobálóztak hasonló közhelyekkel hogy az ő programvédelmük bizony feltörhtetlen aztán 2 hét múlva már kint is volt a törés a neten.
  • Alfa Of NS
    Aszem itt elbaftam par fogalmat, mind1, lenyeg, hogy ha kameraval veszed a TV-rol a filmet es felrakod a netre, akkor hamarosan dobhatod ki a lejatszot, mert uj filmet mar nem fogsz tudni vele lejatszni.
  • Alfa Of NS
    "Ha nem marad más hátra, digitális kamerával leveszük a monitor digitális jeléről, vagy magáról a monitorrol. :)"

Nemi gondot okoz, hogy erre is gondoltak. A rippelt film tartalmazni fogja a rippeleshez hasznalt meghajto azonositojat "vizjegy" formaban es a kovetkezonek megjeleno filmeket mar nem lehet lejatszni azon a meghajton. Igy amig draga a meghajto addig csak ugy rippelni nem erdemes, mert dobhatod ki a meghajtodat.
  • dez
    Már most is elérhető a neten jópár film és sorozat HD-s változata, pár gigás xvid/divx-ben, esetleg 6-8-10GB-os mpeg2-ben.
    250eFT horror ár? Ennyibe kerül egy ~76cm-es, 1440x768-as bontású, 1000:1 kontratszt-arányú, DVI/HDMI-s LCD-TV... Elég jól néz ki rajta egy HD-s video anyag. Ma már nagyon sokan cserélik lefele a CRT-s tévéiket ilyesmire (persze akinek tellik, plazmára).
    Persze nem arról van szó, hogy holnapután már mindenkinek ezek lesznek az alap.
  • Riddick
    Hiába verik magukat ,mindih lesznek olyan okos és szemfüles fickok akik feltörik ,és akkor közkincsé válik...:D
  • IoIa
    Az egy az egyben másolásnak (ha lehetséges, és előbb-utóbb biztosan az lesz) csak a játékoknál lesz értelme kezdetben. Ugyanis mind a nyersanyag (írható lemez), mind az író csillagászati összegekbe fog kerülni elég sokáig. Bár piacokon és egyéb helyeken jelenleg is forgalmaznak kalóz lemezeket, de szerintem a többség internetről tölti le a cuccot, és nem a piaci árusnál fizet.
    Filmek esetében a jelenlegi 1-2 CD-nyi divx vagy xvid formátumú filmek a mai általánosan elterjedt TV-ken elég jó minőségben játszhatók le, és az MPEG4-et is lejátszani tudó DVD asztali lejátszók is mára olyan olcsók lettek, hogy inkább olyat vesz mindenki. Vagyis szerintem a filmek továbbra is így fognak terjedni, nem pedig a borzasztó nagy méretű Blu-ray disc image formátumban (ennek egyébként is csak akkor lenne értelme, ha a jelenlegi internet sebességek legalább a 20 szorosára növekednének, és ha megfizethető árú írók és írható lemezek lennének forgalomban).
    De a jelenleg tömegesen elterjedt TV-ken ki sem lehetne használni a Blu-ray-en tárolt nagyfelbontású, nagyon jó minőségű képet (nem lenne lényegesen jobb, mint a DVD), a DVI bemenettel rendelkező jó minőségű TV-k pedig horror áron kaphatók.
    Csak sejteni tudom, hogy jó ideig ami megjelenik Blu-ray-en, az DVD-n is ugyanúgy kapható lesz. Akkor pedig semmi gond. Ráadásul nagyon jó kópiákat tudnak már készíteni filmstúdióban és moziban is.
  • vax
    Ha nem marad más hátra, digitális kamerával leveszük a monitor digitális jeléről, vagy magáról a monitorrol. :)
  • Doomista
    chegavara nagyon kemény szőrös arcú csávó vólt ám, nagyon frankó hogy őt így tiszteled!
  • juhand
    HDVD
  • Caro
    "Ez az "átalakíró" nem más, mint egy egyszerű kábel, mivel a HDMI a DVI-D kiterjesztése. :) (A DVI kábelben több adat-út van, de csak 1 v. 2 van kihasználva. A HDMI-ben ugyanezek vannak, plusz egy adat-út a hangnak.)"

Tudom. Ezért írtam DVI-t nem pedig VGA-t.

"Hová? Te hol találtál ilyet? :)"
    Addigra csak lesz :)
    S/PDIF most is van, csak kissé az már elavult.
  • dez
    "egy DVI-HDMI átalakítóba"

Ez az "átalakíró" nem más, mint egy egyszerű kábel, mivel a HDMI a DVI-D kiterjesztése. :) (A DVI kábelben több adat-út van, de csak 1 v. 2 van kihasználva. A HDMI-ben ugyanezek vannak, plusz egy adat-út a hangnak.)

"a gép HDMI bemenetére"

Hová? Te hol találtál ilyet? :)
  • toyotakacsa01
    Film esetében ha más nem újratömörítéssel, játékoknál meg a program átírásával csak elboldogulnak.
    Van sok okos cracker bácsi.
  • Fenjoy
    csodálatos dolog ez az "tartalom védelmi" megoldás, de remélem hogy az adatokat ugy is védi hogy nem tünnek el róla az adatok mint egyes DVD korongoknál 1 év után, ezen kéne fejleszteni inkább, mert mint eddig minden másolásvédelmet 1-2 hét alatt feltörtek most sem lesz másképp... "szerintem"

Elnézést A Sorokért:)
  • aaaaa
    Inkbb csökkenti a költségeket !!! Ha több a kalózpéldány, kénytelenek olcsóbban adni az eredetit, hogy egyáltalán megvegyék. Nehéz számukra beismerni, de így van... Lásd 990-ft-os DVD ! Ha nem lenne lehetséges a kalózkodás, volna arcuk 10-20e Ft-ért is árulni a filmket, a tökéletes minőségre hivatkozva...
  • Caro
    Hidd el. Fel fogják törni.
    Ha máshogy nem, akkor úgy, hogy DVI-n kivezetik, bemegy egy DVI-HDMI átalakítóba, és vissza a gép HDMI bemenetére.
    És onnan meg újratömöríteni.
  • Garfield
    Az "úgyis megtörik két perc alatt" és egyéb közhelyekkel dobálózók figyelmébe ajánlom a Prohardver ugyanezen hírrel foglalkozó fórumát, illetve az ott belinkelt oldal alapos áttanulmányozását és utána újra átgondolni a közhelyeket a másolásvédelem töréséről.
  • Frank99
    annál egy kicsit több.

de meglesz a +oldás hamar....
  • pite
    van 2 perced.
  • Macc
    Ha erre a sok hulye 2perc alatt feltorheto technologiakra nem koltenenek milliardokat, es a kalozmasolatok felszamolasara szinten nem, akkor annyival olcsobb lehetne a vegtermek, hogy lehet senki sem akarna masolni, hanem megvenni egyszeruen.
  • tomo
    ja, a valodi hamisitok ellen vajon ved ez, akik gyartosoron gyartatjak a lemezeket?

birom, hogy a felhasznalokat/vasarlokat tekintik kalozoknak, meg hamisitoknak, de a kinai dvd gyarakkal nem tudnak mit kezdeni.

gyonyoru.

es valoban, ha le lehet jatszani, akkor rogziteni is lehet azt majd, valami modon.
  • irkab1rka
    a gyártó azt csinálja, amit a kalóz: tömegesen másol le egyetlen lemezt. Na kiváncsi vagyok, hogy akkor most a csirke volt-e a tojás vagy...
  • Caro
    Ha fizikailag nem is lehet a lemezt másolni, akkor majd image-elnek.
    Ennyi.
  • [HUN]PAStheLoD
    Erről van szó :)
  • DWz
    "A DVD másolatok puszta tömege és az ipari méreteket öltő kalózkodás nem csupán a filmstúdiókat hozza nehéz anyagi helyzetbe, de növeli a felhasználók költségeit és még lehetőségeiket is csorbítja"

Mi noveli az en koltsegemet? Vagy a megjobb: Mi csorbitja a lehetosegemet? Hogy at tudom ugy masolni a filmet, hogy ne legyenek rajta idegesito reklamok tucatjai, amiket at se lehet ugrani? Vagy hogy ne tudjak hangot valtani rogton? Meg a tobbi idiota vedelmi funkcio?
  • szombi
    Bármi is legyen, én kitartok a saját véleményemnél:

AMI LEJÁTSZHATÓ, AZ MÁSOLHATÓ IS!

Ez alól semmilyen tartalom nem tud kibújni! Ha azonos formátumban nem is, de egy másikban biztosan másolható - és hordozható - lesz...
  • h4x0r
    De jo, hogy az SG olyan hangnemben adja le a hirt, mintha mindenkinek orulnie kellene neki. Vagy nincs erzekem az ironiahoz. De sztem az elso. Max 2 honapot adok ennek a modszernek...
  • onimusha
    1-2 hét és törik,ps2-m nem nagyon boltba veszem a játékokat, a blueray-os PS3nál se akarok ezen változtatni addig nem is veszek ps3at
  • BiroAndras
    Biztos lesz.
  • jihad
    Van már hozzá crack? ;)