• Istencsászár
    #729
    A McLaren elégedett a döntéssel

    A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rendkívüli ülését követően nem szabott ki büntetést a McLaren-Mercedes istállóra, noha a csapat megsértette a Nemzetközi Sportszabályzat 151.c cikkelyét.

    Míg a Ferrari igazságtalannak tartja a döntést, addig a wokingi gárda érthetően elégedett, mivel szerintük a szövetség "kiegyensúlyozott és tisztességes" döntést hozott.

    "A FIA Motorsport Világtanács mai párizsi ülésén a McLaren véleménye szerint nagyon kiegyensúlyozott és tisztességes döntést hozott" - áll a csapat közleményében.

    "A csapat tudomásul veszi, hogy a szövetségnek nem volt más választása, mint elfogdni, hogy csupán technikai jellegű szabályszegés, hogy a csapat tudta nélkül egy bizonyos személy információkat birtokolt otthonában. A McLaren-Mercedes boldog, hogy a FIA Motorsport Világtanács megállapította, hogy az információkat nem használták fel és eszerint nem róttak ki szankciókat a csapatra. A McLaren várja, hogy folytassa a világbajnoki küzdelmet az egyéni-és konstruktőri bajnokságban, ami nagyon izgalmas az idei esztendőben."

    A wokingi istálló csapatfőnöke, Ron Dennis is elégedettségét fejezte ki és ígéretett tett arra, hogy a csapat minden erejével a bajnoki címek megnyerésére fog összpontosítani.

    "Semmi kétség, az elmúlt 24 nap nagy kihívás volt számunkra és nagyra értékeljük a támogatást, amit a szponzorainktól és a nyilvánosságtól kaptunk" - mondta Dennis.

    "A csapat ezenkívül szeretne továbbra is elkötelezett lenni a becsületesség és hitelesség iránt és hangsúlyozza, hogy mindvégig korrekt módon jártak el. Szeretnénk megnyerni a világbajnokságot."

    A döntéssel kapcsolatban megszólalt az istálló két versenyzője, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is.

    "Bár csupán néhány hónapja vagyok a csapat tagja, átérzem, milyen fontos ez az ítélet a csapat számára. Bizakodóan tekintek a szezon második felére és küzdeni fogok mindkét bajnoki címért" - mondta Alonso.

    A csapat újonc versenyzője, Lewis Hamilton hozzátette: "Noha még csak az első szezonomat töltöm a Formula-1-ben, sikerült megismernem a csapatom elkötelezettségét. Meg vagyok elégedve a döntéssel, és borzasztóan várom, hogy folytatódjon a szezon".