• Istencsászár
    #639
    Sokak számára érthetetlen volt, hogy a McLaren miért egy kezdő versenyzőt választott a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellé a 2007-es idényre. A wokingiak legutóbb 1993-ban kezdték újonccal (Michael Andretti) az évet, ám azóta - érthető okok miatt - kerülték ezt a megoldást.

    Bár Montoya kiválása után de la Rosa indulhatott a szezon utolsó versenyein, mégsem őt szerződtette a csapat a 2007-es idényre, noha a vezetőség megerősítette, ha Hamilton nem hozza a tőle elvárható eredményeket, akkor az sem kizárt, hogy a spanyol versenyző átveszi a helyét a szezon közben.

    "De la Rosa a család tagja. Hatalmas tehetség, remek munkát végzett a szezon második felében, és óriási tehetsége van ahhoz, hogy jól beállítsa az autót. A McLaren nagykövete, jövője biztosítva van a csapatban, mindenki jó barátja" - mondta Dennis az AS c. napilapnak adott nyilatkozatában.

    "Nem kizárt, hogy hibát követtünk el, így továbbra is esélyes a versenyzői ülésre, ha esetleg Hamilton nem hozza az eredményeket. Azonban úgy érzem, nem vállaltunk túl nagy kockázatot a brit pilóta szerződtetésével, ugyanis sikerült megszereznünk Alonsót a jövő évre."