McLaren F1 Team
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The only speedometer is in your head.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A McLaren-Mercedes a tegnapi napon hivatalosan bejelentette, hogy a 2007-es évben a KONI által készített lengéscsillapítókkal látják majd el versenygépeiket. A sikeres egyeztetések eredményeképpen született megállapodás értelmében tehát Vodafone McLaren-Mercedes csapat számára a lengéscsillapítók hivatalos beszállítója a KONI lett.
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a KONI csatlakozott az autóversenyzés ezen osztályához, és hogy hivatalos beszállítóként a csapat partnerévé vált. A megállapodásunk értelmében tehát egy új generációs lengéscsillapító rendszerrel láthatjuk majd el az autóinkat." - nyilatkozta a McLaren Racing ügyvezetõ igazgatója, Jonathan Neale. „Tulajdonképpen már a 2006-os San Marino Nagydíj óta ennek a cégnek a rendszereit használjuk, és a tesztek alkalmával kiemelt figyelmet szenteltünk a KONI-val az FSB lengéscsillapítókkal kapcsolatban. Nagyon várjuk, hogy tovább folytatódjon a közös munkánk a 2007-es világbajnoki szezonban." - tette hozzá a McLaren vezetõje.
„Elégedett vagyok, hogy sikerült elnyerni a Vodafone McLaren-Mercedes hivatalos beszállítói minõsítését a 2007-es évre." - nyilatkozta elégedetten a KONI Worldwide kereskedelmi igazgatója, Henk Kromhout. „A McLaren-Mercedes remek partner lesz az FSB technológiát képviselõ lengéscsillapító rendszer továbbfejlesztésében, amelyet a mérnökcsapatunk elmúlt hat hónapban elvégzett munkája is hûen igazol. A KONI a 2007-es évben egyértelmûen a gyõzelemre fog törekedni a Vodafone McLaren-Mercedes csapattal." - tette hozzá Kromhout.
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
2007-ben csak Bridgeston gumik lesznek, akkor miért irja a vállán, hogy Michelin? És 2007ben tudtommal nem lesz támogató a Johnnie Walker
GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Noha a Forma-1 kétszeres világbajnoka az elmúlt hónapokban rengeteg idõt töltött a McLaren fõhadiszállásán lévõ szimulátorban a felkészüléssel, ahogy arra számítani is lehetett, nem kezdõdött felhõtlenül számára a mai tesztprogram. A finn pilóta az elsõ körökben csigalassúsággal vezetett, szokta a pályát. Ahogy azonban telt az idõ, úgy lett egyre gyorsabb Hakkinen, aki a napot ugyan az utolsó helyen zárta, ideje mindössze "csak" három másodperccel maradt el az élen végzõ Badoer legjobbjától.
"Reggel megismerkedtem a pilótafülkével és a 2006-os versenygéppel, majd szoktam a pályát. Nem számítottam arra, hogy azonnal gyors leszek, hiszen Barcelona mind a versenyzõ, mind az autó számára megterhelõ. Több körbe telt, míg felvettem a sebességet, de megmondom õszintén, erre is számítottunk" - folytatta Mika, aki hozzátette, a szórakozás mellett fontos feladata is volt, amire száz százalékosan oda kellett figyelnie.
"Bár nagyon élveztem a mai munkát, keményen kellett dolgoznom, mert a csapat kíváncsi volt a visszajelzéseimre, hogy tanácsaimat és ötleteimet megfogadva fejleszthesse tovább a 2007-es versenygépet. Ezt szem elõtt tartva, keményen hajtottam, hogy a lehetõ legtöbbet segíthessek a csapatnak. Rengeteg adatot gyûjtöttünk, aminek nagyon örülök. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész csapatnak azért, hogy lehetõvé tették számomra ezt a tesztet. Hatalmas dicséret illeti a szerelõket is, akik egész nap keményen dolgoztak, hogy a kedvembe járjanak."

http://gaborszantai.co.uk/
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.
Go Mika<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#taps>#taps>
A McLaren-Mercedes ma hivatalosan bejelentette, hogy holnap Barcelonában a kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen fogja tesztelni az egyik autójukat.
„Örülök annak, hogy ismét vezethetem a McLaren-Mercedes Forma-1-es autóját és együtt lehetek a régi csapatommal. 2001-es visszavonulásom után is nagy érdeklõdéssel figyeltem a Forma-1-et. Amikor a csapat meghívott a Brazil Nagydíjra úgy gondoltam, hogy nagyszerû lenne újra beülni a Forma-1-es autóba.” – mondta a finn - „Legutóbb eltöltöttem egy kis idõt a csapat Forma-1-es szimulátorában és most nagyon várom az igazi tesztet az MP4-21-el. Szeretném megköszönni a lehetõséget Ron Dennisnek és Norbert Haugnak. Meglátom, hogyan fejlõdött a Forma-1 az elmúlt öt évben és remélem, hogy segíteni is tudom a csapatot a 2007-es felkészülésben.”
„Örömünkre szolgál, hogy megadhatjuk ezt a lehetõséget Mikának.” – fogalmazott Ron Dennis, csapatfõnök – „Alig várja, hogy beülhessen egy aktuális Forma-1-es autóba. Egy olyan kaliberû és tapasztalatú versenyzõ, mint õ csak gazdagíthatja a tesztprogramunkat és a véleménye tovább fogja segíteni a csapatot a 2007-es felkészülésben. Ugyanakkor további teszteket egyelõre nem tervezünk Mikával.”
A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug azt mondta: „Mika több, mint tíz éve nagyon fontos tagja a McLaren-Mercedes családnak. Két világbajnoki címével és 20 futamgyõzelmével minden más versenyzõnél nagyobb mértékben járult hozzá a McLaren-Mercedes sikeréhez. 2005 óta versenyez egy C-Klasse-val a DTM-ben és ott bizonyította, hogy semmit sem veszített a sebességébõl és elszántságából, ráadásul igazi közönségkedvenc. Mindannyian örülünk annak, hogy öt év után ismét a Forma-1-ben köszönthetjük. Ezzel együtt helytelen lenne ebbõl a tesztbõl olyan következtetéseket levonni, hogy Mika vissza fog térni a Forma-1-be.”
<#worship>#worship>
Bár ha a Ferrari begyengül a kulcsemberek távozásától, a Renaultnál meg a vb-szerzésre képtelen pilóták okán egész jó kis sokesélyes derbi alakulhat jövõre.
A két legjobb pilóta két közepes csapatnál, a suhancok meg egész erõs autókban.
Még jó is lehet:)
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Fernando Alonso vezetési stílusa meglehetõsen sajátos. A spanyol pilóta nagyon hirtelen mozdulattal veszi be a kanyarokat és a fékeket is keményebben használja a többi versenyzõnél. A Renault a legutóbbi két évben ennek a stílusnak megfelelõen építette meg autóját, de emlékezetes, hogy 2004-ben, amikor az autó kevésbé felelt meg ennek a stílusnak, Jarno Trulli meglehetõsen közel került a késõbbi világbajnokhoz, sõt, amikor a Renault-tól kitették a szûrét, több pontja volt a pontversenyben, mint Alonsónak.
A McLaren szeretné elkerülni, hogy Alonsónak problémái legyenek az autóval, így, amint azt Pedro de la Rosa a spanyol Marca címû lapban elárulta: már most a világbajnok stílusára építik az új gépet, különös tekintettel az elsõ kerékfelfüggesztésre.

Nem azért mert Kimi elmegy, hanem mert Alonso jön...
A második rajtkockából indulva csupán az ötödik helyen intették le a Brazil Nagydíjon Kimi Räikkönent, s az utolsó McLaren-es versenyét teljesítõ finnt különösen az bosszantja, hogy saját hibájából a hajrában Michael Schumacher is megelõzte. "Nagyon nehéz versenyen vagyok túl" - nyilatkozta Räikkönen a célba érés után. Kifejtette: "Az autó nehezen vezethetõ volt, a tapadás hiányával küzdöttem. Az egyenesekben nem voltam elég gyors, így nem igazán tudtam megelõzni a lassabb versenyzõket sem. A verseny vége felé kicsúsztam, ami lehetõvé tette, hogy Michael Schumacher utolérjen, és minden igyekezetem ellenére nem sikerült magam mögött tartanom. Mivel ez az utolsó versenyem a Team McLaren Mercedes színeiben, szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának az elmúlt öt évben nyújtott támogatásért."
Ron Dennis búcsúzásképp jókívánságait fejezte ki a Ferrarihoz igazoló Räikkönennek, ám a McLaren csapatfõnöke máris a 2007-re koncentrál. "A legjobbakat kívánom Kiminek a továbbiakban, de mi természetesen azért fogunk küzdeni, hogy legyõzzük õt. A következõ szezon már holnap elkezdõdik. Gratulálok Fernando (Alonsónak) a világbajnoki címvédéshez. Keményen fogunk dolgozni, hogy jövõre esélyt adjunk neki az ismétléshez" - fogalmazott. A gárda másik pilótája, Pedro de la Rosa nyolcadik lett Interlagosban. A csalódott spanyol elmondta: "Egy kiállásos stratégiát alkalmaztam, ami túlságosan megterhelõnek bizonyult a gumik számára. Emiatt képtelen voltam igazán küzdeni, de legalább szereztem egy pontot a csapatnak."
Viszlát Kimi<#worship>#worship>, gyere Hamilton<#eljen>#eljen>
Isten most nem ér rá,segíthetek?
De mint sokszor most is leirom, csupán egy csapat és egy ember lehet vb címes, erre van jópár csapat. A Ferrari után most a Rönó jön, ki tudja meddig, és hogy a Rönó után kijön? kitudja...
A hétvégén felreppent a hír, miszerint a Mercedes hamarosan felvásárolja a Ron Dennis és Mansour Ojjeh birtokában lévõ McLaren részvényeket (40 %).
Ron Dennis cáfolta a híreszteléseket. "A közeljövõben nem tervezzük a részvények eladását. Bosszantó, ha egyes emberek a boxutcában azt hiszik, hogy elõre meg tudják mondani, hogy mások mit tesznek majd."
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Jó ideje folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy Lewis Hamilton, a fiatal brit GP2-es bajnok sikeres F1-es tesztjei után kipróbálhatja e magát igazi versenykörülmények között idén a McLaren csapat színeiben. Az esély sokáig megvolt, ám két nappal ezelõtt Ron Dennis szinte félreérthetetlen nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy szerinte még túl korai volna a bemutatkozás.
Ami akkor várható volt, mára hivatalosan is bejelentésre került, tehát az utolsó futamon Pedro de la Rosa vezethet Kimi Raikkönen mellett. A döntés egyik oka akár az is lehet, hogy a McLaren egyelõre teljesen nyeretlen ebben az évadban és a vezetõség szeretne egy tapasztalt jó képességû versenyzõvel nekivágni az utolsó megmérettetésnek melyen, mint a spanyol versenyzõ mondja, elég jók a csapat esélyei.
„A kiábrándító suzukai futam után reménykedve tekintek elõre az utolsó futamunkra. A jerezi tesztjeink ugyanis egészen jól sikerültek, s ezek után komoly esélyekkel indulunk Brazíliába." -mondta az újabb bizalmat kapott versenyzõ.
Ugyse nyertek, Hamiltont simán beültethettétek volna... Pedro meg sehol sincs, mikor beült a kocsiba volt egy kiugrása és nagyot akart alakítani, meg is tette, szépvolt, azt eltünt a középmezõnyben, mint sok pilóta... <#zavart2>#zavart2><#shakehead>#shakehead>
Ron Dennis nem zárta ki a lehetõséget, hogy már az évadzáró Brazil Nagydíjon lehetõséget ad Lewis Hamiltonnak Forma-1-es versenyen való debütálására. A McLaren vezére gokartos kora óta egyengeti a 21 éves brit pályafutását, s miután Hamilton idén megnyerte a GP2-bajnokságot, elérkezettnek tûnik az idõ a következõ lépcsõfok megtételére. Hamilton nemrég részt vett a McLaren silverstone-i gyakorlásán, a jövõ héten pedig Jerezbe utazik a wokingiak tesztcsapatával. Ha ott is meggyõzõ teljesítményt nyújt, nem kizárt, hogy Interlagosban Pedro de la Rosa helyett õ vezeti a 4-es rajtszámú McLarent. Dennis mindenesetre leszögezte: el akarja kerülni, hogy idejekorán mélyvízbe dobja a tehetséges versenyzõt. "Ha egyszer valóban Lewist szeretnénk szerepeltetni a csapatnál, miért ne készítenénk fel megfelelõen? Nagyok a várakozások vele szemben, és ebben a sportágban bárkivel elõfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra hõsbõl balekká válik. Miért tennénk ki õt ennek a veszélynek? Eddig briliáns karriert futott be. Ha a jövõben lehetõséget adunk neki, hogy a McLarennél versenyezzen, szeretném, ha addigra a lehetõ legfelkészültebb lenne " - nyilatkozta Dennis, aki azt is hangsúlyozta, hogy a jerezi teszt célja nem Hamilton képességeinek felmérése, csupán tanulási lehetõség biztosítása.
"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. A világon ilyen böszmeséget még istálló nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet, nem, nem lesz megbízhatóbb a kocsi. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az Mp/21 lehetõségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a McLaren valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentõs fejlesztést, vagy új szemléletet, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a középmezõny végébõl hoztuk vissza a csapatot. Semmit. Ha el kell számolnunk a szúrkolóknak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Kaptok egy szép kocsit amivel semmit sem érünk el? Vagy, hogy VB címet ígérünk? A tények bizonyítják, nincs ütõképes autónk, amit kaptok, az ugyanaz, mint 4 éve volt."
2006, McLaren-Mercedes elnökségi ülés, Woking
Egy picit átszerkesztve a szöveg még igaz is, persze én nemigy gondolom, kitartok a csapat mellet. Semmi politikai jellegû szándék nincs benne, 1szerûen a poén kedvéért "írtam".