McLaren F1 Team

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
yo ezt látni

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
Photoshop rlz

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Jeff Gordon
az még 2005ben volt,hogy 6autón volt B. idén már ugyanannyi volt,ilyen esélykiegyenlités cimén gondolom,hoztak egy ilyen szabályt,és a Michelin lépett ki,hogy miért?nemtom:S

The only speedometer is in your head.

DjDano
Nekem nagy kedvencem volt Hakkinen, miatta kezdtem el nézni a F1-et, örülök hogy újból lehetõséget kapott a McLarennél... másrészt sajnos úgy érzem, Ron Dennis csak egyfajta reklámemberként használja fel, hogy a címlapokon szerepelhessen a csapata

Max7
Miért a nagyobbik gumigyártó lépett ki? 6 autón volt "B" a többin meg "M" akkor miért a nagyobb és jobb gumigyártó szált ki? :S Addig jó hogy megszünteték annó a kerékcserét, meg hogy v8-as motorokat engednek csak meg csomó unalmas szabályt vezettek be de hogy mostmár a gumi is.....

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Jeff Gordon
Michelin kiszállt,egy gumigyártós szabály lépett életbe.

Max7
Hogy-hogy? :s le vok maradva :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Jeff Gordon
megerösiteni lehet.mivel az lesz jövöre minden autón<#wink>

Max7
Bridgeston gumik lesznek? ezt valaki megtudja erõsíteni? Vagy esetleg megcáfolni?

Istencsászár
Ez a kép nem most készült, 1-2 hónappal ezelõtt...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Új technikai partner a McLarennél 2007-ben
A McLaren-Mercedes a tegnapi napon hivatalosan bejelentette, hogy a 2007-es évben a KONI által készített lengéscsillapítókkal látják majd el versenygépeiket. A sikeres egyeztetések eredményeképpen született megállapodás értelmében tehát Vodafone McLaren-Mercedes csapat számára a lengéscsillapítók hivatalos beszállítója a KONI lett.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a KONI csatlakozott az autóversenyzés ezen osztályához, és hogy hivatalos beszállítóként a csapat partnerévé vált. A megállapodásunk értelmében tehát egy új generációs lengéscsillapító rendszerrel láthatjuk majd el az autóinkat." - nyilatkozta a McLaren Racing ügyvezetõ igazgatója, Jonathan Neale. „Tulajdonképpen már a 2006-os San Marino Nagydíj óta ennek a cégnek a rendszereit használjuk, és a tesztek alkalmával kiemelt figyelmet szenteltünk a KONI-val az FSB lengéscsillapítókkal kapcsolatban. Nagyon várjuk, hogy tovább folytatódjon a közös munkánk a 2007-es világbajnoki szezonban." - tette hozzá a McLaren vezetõje.

„Elégedett vagyok, hogy sikerült elnyerni a Vodafone McLaren-Mercedes hivatalos beszállítói minõsítését a 2007-es évre." - nyilatkozta elégedetten a KONI Worldwide kereskedelmi igazgatója, Henk Kromhout. „A McLaren-Mercedes remek partner lesz az FSB technológiát képviselõ lengéscsillapító rendszer továbbfejlesztésében, amelyet a mérnökcsapatunk elmúlt hat hónapban elvégzett munkája is hûen igazol. A KONI a 2007-es évben egyértelmûen a gyõzelemre fog törekedni a Vodafone McLaren-Mercedes csapattal." - tette hozzá Kromhout.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Itt a 2006-os kocsi 2007-es gumikkal!

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Ez a kép fake!
2007-ben csak Bridgeston gumik lesznek, akkor miért irja a vállán, hogy Michelin? És 2007ben tudtommal nem lesz támogató a Johnnie Walker

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Istencsászár
"Érdekes volt számomra a mai nap, nagyon élveztem a munkát. Boldog voltam, hogy öt év kihagyás után ismét visszaülhettem a volán mögé. Különösen örülök, hogy egykori csapatom, a McLaren Mercedes biztosított számomra lehetõséget a visszatérésre, akikkel két bajnoki címet is szereztem a Forma-1-ben" - mondta Hakkinen a nap végén.

Noha a Forma-1 kétszeres világbajnoka az elmúlt hónapokban rengeteg idõt töltött a McLaren fõhadiszállásán lévõ szimulátorban a felkészüléssel, ahogy arra számítani is lehetett, nem kezdõdött felhõtlenül számára a mai tesztprogram. A finn pilóta az elsõ körökben csigalassúsággal vezetett, szokta a pályát. Ahogy azonban telt az idõ, úgy lett egyre gyorsabb Hakkinen, aki a napot ugyan az utolsó helyen zárta, ideje mindössze "csak" három másodperccel maradt el az élen végzõ Badoer legjobbjától.

"Reggel megismerkedtem a pilótafülkével és a 2006-os versenygéppel, majd szoktam a pályát. Nem számítottam arra, hogy azonnal gyors leszek, hiszen Barcelona mind a versenyzõ, mind az autó számára megterhelõ. Több körbe telt, míg felvettem a sebességet, de megmondom õszintén, erre is számítottunk" - folytatta Mika, aki hozzátette, a szórakozás mellett fontos feladata is volt, amire száz százalékosan oda kellett figyelnie.

"Bár nagyon élveztem a mai munkát, keményen kellett dolgoznom, mert a csapat kíváncsi volt a visszajelzéseimre, hogy tanácsaimat és ötleteimet megfogadva fejleszthesse tovább a 2007-es versenygépet. Ezt szem elõtt tartva, keményen hajtottam, hogy a lehetõ legtöbbet segíthessek a csapatnak. Rengeteg adatot gyûjtöttünk, aminek nagyon örülök. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész csapatnak azért, hogy lehetõvé tették számomra ezt a tesztet. Hatalmas dicséret illeti a szerelõket is, akik egész nap keményen dolgoztak, hogy a kedvembe járjanak."

Jeff Gordon

Istencsászár

kénytelenek, végül is Hamilton segédje lesz...:)))

http://gaborszantai.co.uk/

Lteebee
Úgy látszik, a kétszeres világbajnokokat bírják a mekinél.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Jeff Gordon
végre-végre.tökjó lesz,az igazi bajnok visszatér.
Go Mika<#eljen><#eljen><#worship><#worship><#worship><#taps>

Istencsászár
Hivatalos: Häkkinen holnap teszteli a McLarent!

A McLaren-Mercedes ma hivatalosan bejelentette, hogy holnap Barcelonában a kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen fogja tesztelni az egyik autójukat.

„Örülök annak, hogy ismét vezethetem a McLaren-Mercedes Forma-1-es autóját és együtt lehetek a régi csapatommal. 2001-es visszavonulásom után is nagy érdeklõdéssel figyeltem a Forma-1-et. Amikor a csapat meghívott a Brazil Nagydíjra úgy gondoltam, hogy nagyszerû lenne újra beülni a Forma-1-es autóba.” – mondta a finn - „Legutóbb eltöltöttem egy kis idõt a csapat Forma-1-es szimulátorában és most nagyon várom az igazi tesztet az MP4-21-el. Szeretném megköszönni a lehetõséget Ron Dennisnek és Norbert Haugnak. Meglátom, hogyan fejlõdött a Forma-1 az elmúlt öt évben és remélem, hogy segíteni is tudom a csapatot a 2007-es felkészülésben.”

„Örömünkre szolgál, hogy megadhatjuk ezt a lehetõséget Mikának.” – fogalmazott Ron Dennis, csapatfõnök – „Alig várja, hogy beülhessen egy aktuális Forma-1-es autóba. Egy olyan kaliberû és tapasztalatú versenyzõ, mint õ csak gazdagíthatja a tesztprogramunkat és a véleménye tovább fogja segíteni a csapatot a 2007-es felkészülésben. Ugyanakkor további teszteket egyelõre nem tervezünk Mikával.”

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug azt mondta: „Mika több, mint tíz éve nagyon fontos tagja a McLaren-Mercedes családnak. Két világbajnoki címével és 20 futamgyõzelmével minden más versenyzõnél nagyobb mértékben járult hozzá a McLaren-Mercedes sikeréhez. 2005 óta versenyez egy C-Klasse-val a DTM-ben és ott bizonyította, hogy semmit sem veszített a sebességébõl és elszántságából, ráadásul igazi közönségkedvenc. Mindannyian örülünk annak, hogy öt év után ismét a Forma-1-ben köszönthetjük. Ezzel együtt helytelen lenne ebbõl a tesztbõl olyan következtetéseket levonni, hogy Mika vissza fog térni a Forma-1-be.”

<#worship>

Elõre F-1

1950-Napjainkig.
Bizony, bizony:-)
poor PedroDLR:)

Istencsászár
HIVATALOS : Alonso - Hamilton a McLaren 2007-es versenyzõpárosa

Max7
Kulcsfontosságú pilótának nevezném kimit aki ha az infóim nem csalnak akkor a ferrárinál lessz jövõre! Nem vagyok ferrari fan de kiminek azért drukkolok mert helyén vannak a golyói az biztos!

Lteebee
A renault jól kibaszott magával, hogy hagyta elmenni Alonsot, Alonso meg a dolgok jelenlegi állása szerint jól kiszúrt magával, hogy a McLarenhez ment.
Bár ha a Ferrari begyengül a kulcsemberek távozásától, a Renaultnál meg a vb-szerzésre képtelen pilóták okán egész jó kis sokesélyes derbi alakulhat jövõre.

A két legjobb pilóta két közepes csapatnál, a suhancok meg egész erõs autókban.
Még jó is lehet:)

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Jeff Gordon
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#eljen>

Max7
Fodrász rulz

<#kocsog><#levele><#boxer><#violent><#gun><#duhos2><#action>

Istencsászár

Istencsászár
A McLaren Alonsóra építi az autóját

Fernando Alonso vezetési stílusa meglehetõsen sajátos. A spanyol pilóta nagyon hirtelen mozdulattal veszi be a kanyarokat és a fékeket is keményebben használja a többi versenyzõnél. A Renault a legutóbbi két évben ennek a stílusnak megfelelõen építette meg autóját, de emlékezetes, hogy 2004-ben, amikor az autó kevésbé felelt meg ennek a stílusnak, Jarno Trulli meglehetõsen közel került a késõbbi világbajnokhoz, sõt, amikor a Renault-tól kitették a szûrét, több pontja volt a pontversenyben, mint Alonsónak.

A McLaren szeretné elkerülni, hogy Alonsónak problémái legyenek az autóval, így, amint azt Pedro de la Rosa a spanyol Marca címû lapban elárulta: már most a világbajnok stílusára építik az új gépet, különös tekintettel az elsõ kerékfelfüggesztésre.

Jeff Gordon
azért szépen búcsúztatták...

Ron mosolya nem õszinte...

Istencsászár

20 év után, viszlát McLaren, számomra ez a csapat már csak 1 a 12-bõl, akikért többé nem tudok szorítani...

Nem azért mert Kimi elmegy, hanem mert Alonso jön...

Istencsászár
Räikkönen kicsúszásán bosszankodik

A második rajtkockából indulva csupán az ötödik helyen intették le a Brazil Nagydíjon Kimi Räikkönent, s az utolsó McLaren-es versenyét teljesítõ finnt különösen az bosszantja, hogy saját hibájából a hajrában Michael Schumacher is megelõzte. "Nagyon nehéz versenyen vagyok túl" - nyilatkozta Räikkönen a célba érés után. Kifejtette: "Az autó nehezen vezethetõ volt, a tapadás hiányával küzdöttem. Az egyenesekben nem voltam elég gyors, így nem igazán tudtam megelõzni a lassabb versenyzõket sem. A verseny vége felé kicsúsztam, ami lehetõvé tette, hogy Michael Schumacher utolérjen, és minden igyekezetem ellenére nem sikerült magam mögött tartanom. Mivel ez az utolsó versenyem a Team McLaren Mercedes színeiben, szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának az elmúlt öt évben nyújtott támogatásért."

Ron Dennis búcsúzásképp jókívánságait fejezte ki a Ferrarihoz igazoló Räikkönennek, ám a McLaren csapatfõnöke máris a 2007-re koncentrál. "A legjobbakat kívánom Kiminek a továbbiakban, de mi természetesen azért fogunk küzdeni, hogy legyõzzük õt. A következõ szezon már holnap elkezdõdik. Gratulálok Fernando (Alonsónak) a világbajnoki címvédéshez. Keményen fogunk dolgozni, hogy jövõre esélyt adjunk neki az ismétléshez" - fogalmazott. A gárda másik pilótája, Pedro de la Rosa nyolcadik lett Interlagosban. A csalódott spanyol elmondta: "Egy kiállásos stratégiát alkalmaztam, ami túlságosan megterhelõnek bizonyult a gumik számára. Emiatt képtelen voltam igazán küzdeni, de legalább szereztem egy pontot a csapatnak."

Viszlát Kimi<#worship>, gyere Hamilton<#eljen>

Jeff Gordon
hát Webbernek tavaly azért voltak olyan versenyei amikor jó autó volt alatta, most mondok egy példát: tavaly monaco: Heidfeld kb egy kör alatt megelözte a lassu Alonsot Webbernek kellet vagy 8-10... sztem se rossz pilóta de ha jó autója is lesz sztem akkor sem lesz képes futam(okat) nyerni...

Max 36
Nicoval kapcsolatban abszolút egyetértek<#eljen>Ngayobb volt a füstje,mint a lángja.

Isten most nem ér rá,segíthetek?

Istencsászár
Igen, de van némi különbség, a Williams hát, utobbi években sehol nemvolt még a BMW-vel sem. És miután privát csapat lett ez esélyei még inkább lankultak, mondhatni nulla közeli. Webbert egy remek pilótának tartom és a Williamsnél semmi, semmi sikere sem volt :(, pedig õ ugyment oda hogy gyári csapat és legalább futamokat nyernek. A Meki gyári és minden évben VB esélyes, sajnos a Williems nem és feltehetõleg nem is lesz az, hacsak... Rosberget meg kárvolt berakni ebben az éveben, remélem Hamilton nemigy fog járni, mert ha õis ilyen remek reljesítményt nyujt majd akkor inkább 1 év tesztilótai állást neki. És a Meki azér hozta idén a 3.4 helyeket ellenben a Williemsnél csoda számba ment ha mind2 pilóta célba ért, de ha 1is már az is eredmény vot, fõleg ha pontot is hozott.

Jeff Gordon
ugyanigy látom, de akkor azt nemértem h mért ócsárolod a Williams csapatot, attól h volt két lúzer pilóta akik kiestek az elsö körben arról, nem az autó tehet...

Istencsászár
Nemkell itt dramatizálni, azt hogy a jövõ mithoz senki sem tudja, senkit és semmit nem kell, nem lehet elõre leírni... ( csak aztán jövõre nehogy a Meki legyen a legjobb ugye? ez is bennevan ).
De mint sokszor most is leirom, csupán egy csapat és egy ember lehet vb címes, erre van jópár csapat. A Ferrari után most a Rönó jön, ki tudja meddig, és hogy a Rönó után kijön? kitudja...

Jeff Gordon
hát ez a futam hiven tükrözi a McLaren idei teljesitményét, no futamgyözelem, ezen a futamon se voltak sehol, Kimi megpróbált izmozni Schumival de aztán rájött h reménytelen! Montoya, Kimi jól tették hogy otthagyták a süllyedöben lévö csapatot...

Jeff Gordon
mázlija van a Mclarennek...

Istencsászár
Nem lesz gyári csapat a Mercedes

A hétvégén felreppent a hír, miszerint a Mercedes hamarosan felvásárolja a Ron Dennis és Mansour Ojjeh birtokában lévõ McLaren részvényeket (40 %).

Ron Dennis cáfolta a híreszteléseket. "A közeljövõben nem tervezzük a részvények eladását. Bosszantó, ha egyes emberek a boxutcában azt hiszik, hogy elõre meg tudják mondani, hogy mások mit tesznek majd."

<#eljen><#eljen>

Venture
Semmi kockázata nem lett volna,ha Hamiltont ültetik be az utolsó futamra.Sajnos már nagy jelentõsége nincs,elúszott ez az év.( és Rózsi tényleg beleszürkült a mezõnybe:(( ..)...sztem mindenki árgus szemekkel figyelte volna Lewis eredményét...<#conf><#guluszem1>

Istencsászár
De La Rosa megy Brazíliába

Jó ideje folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy Lewis Hamilton, a fiatal brit GP2-es bajnok sikeres F1-es tesztjei után kipróbálhatja e magát igazi versenykörülmények között idén a McLaren csapat színeiben. Az esély sokáig megvolt, ám két nappal ezelõtt Ron Dennis szinte félreérthetetlen nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy szerinte még túl korai volna a bemutatkozás.

Ami akkor várható volt, mára hivatalosan is bejelentésre került, tehát az utolsó futamon Pedro de la Rosa vezethet Kimi Raikkönen mellett. A döntés egyik oka akár az is lehet, hogy a McLaren egyelõre teljesen nyeretlen ebben az évadban és a vezetõség szeretne egy tapasztalt jó képességû versenyzõvel nekivágni az utolsó megmérettetésnek melyen, mint a spanyol versenyzõ mondja, elég jók a csapat esélyei.

„A kiábrándító suzukai futam után reménykedve tekintek elõre az utolsó futamunkra. A jerezi tesztjeink ugyanis egészen jól sikerültek, s ezek után komoly esélyekkel indulunk Brazíliába." -mondta az újabb bizalmat kapott versenyzõ.

Ugyse nyertek, Hamiltont simán beültethettétek volna... Pedro meg sehol sincs, mikor beült a kocsiba volt egy kiugrása és nagyot akart alakítani, meg is tette, szépvolt, azt eltünt a középmezõnyben, mint sok pilóta... <#zavart2><#shakehead>

Venture
Ez nagyon jól sikerült átírás lett..<#nevetes1>

Istencsászár
Akár Hamilton is vezethet Brazíliában

Ron Dennis nem zárta ki a lehetõséget, hogy már az évadzáró Brazil Nagydíjon lehetõséget ad Lewis Hamiltonnak Forma-1-es versenyen való debütálására. A McLaren vezére gokartos kora óta egyengeti a 21 éves brit pályafutását, s miután Hamilton idén megnyerte a GP2-bajnokságot, elérkezettnek tûnik az idõ a következõ lépcsõfok megtételére. Hamilton nemrég részt vett a McLaren silverstone-i gyakorlásán, a jövõ héten pedig Jerezbe utazik a wokingiak tesztcsapatával. Ha ott is meggyõzõ teljesítményt nyújt, nem kizárt, hogy Interlagosban Pedro de la Rosa helyett õ vezeti a 4-es rajtszámú McLarent. Dennis mindenesetre leszögezte: el akarja kerülni, hogy idejekorán mélyvízbe dobja a tehetséges versenyzõt. "Ha egyszer valóban Lewist szeretnénk szerepeltetni a csapatnál, miért ne készítenénk fel megfelelõen? Nagyok a várakozások vele szemben, és ebben a sportágban bárkivel elõfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra hõsbõl balekká válik. Miért tennénk ki õt ennek a veszélynek? Eddig briliáns karriert futott be. Ha a jövõben lehetõséget adunk neki, hogy a McLarennél versenyezzen, szeretném, ha addigra a lehetõ legfelkészültebb lenne " - nyilatkozta Dennis, aki azt is hangsúlyozta, hogy a jerezi teszt célja nem Hamilton képességeinek felmérése, csupán tanulási lehetõség biztosítása.

<#eplus2><#eljen>

Istencsászár
Ron Dennis:

"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. A világon ilyen böszmeséget még istálló nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet, nem, nem lesz megbízhatóbb a kocsi. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az Mp/21 lehetõségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a McLaren valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentõs fejlesztést, vagy új szemléletet, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a középmezõny végébõl hoztuk vissza a csapatot. Semmit. Ha el kell számolnunk a szúrkolóknak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Kaptok egy szép kocsit amivel semmit sem érünk el? Vagy, hogy VB címet ígérünk? A tények bizonyítják, nincs ütõképes autónk, amit kaptok, az ugyanaz, mint 4 éve volt."

2006, McLaren-Mercedes elnökségi ülés, Woking

Egy picit átszerkesztve a szöveg még igaz is, persze én nemigy gondolom, kitartok a csapat mellet. Semmi politikai jellegû szándék nincs benne, 1szerûen a poén kedvéért "írtam".