• Istencsászár
    #591
    "Érdekes volt számomra a mai nap, nagyon élveztem a munkát. Boldog voltam, hogy öt év kihagyás után ismét visszaülhettem a volán mögé. Különösen örülök, hogy egykori csapatom, a McLaren Mercedes biztosított számomra lehetőséget a visszatérésre, akikkel két bajnoki címet is szereztem a Forma-1-ben" - mondta Hakkinen a nap végén.

    Noha a Forma-1 kétszeres világbajnoka az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltött a McLaren főhadiszállásán lévő szimulátorban a felkészüléssel, ahogy arra számítani is lehetett, nem kezdődött felhőtlenül számára a mai tesztprogram. A finn pilóta az első körökben csigalassúsággal vezetett, szokta a pályát. Ahogy azonban telt az idő, úgy lett egyre gyorsabb Hakkinen, aki a napot ugyan az utolsó helyen zárta, ideje mindössze "csak" három másodperccel maradt el az élen végző Badoer legjobbjától.

    "Reggel megismerkedtem a pilótafülkével és a 2006-os versenygéppel, majd szoktam a pályát. Nem számítottam arra, hogy azonnal gyors leszek, hiszen Barcelona mind a versenyző, mind az autó számára megterhelő. Több körbe telt, míg felvettem a sebességet, de megmondom őszintén, erre is számítottunk" - folytatta Mika, aki hozzátette, a szórakozás mellett fontos feladata is volt, amire száz százalékosan oda kellett figyelnie.

    "Bár nagyon élveztem a mai munkát, keményen kellett dolgoznom, mert a csapat kíváncsi volt a visszajelzéseimre, hogy tanácsaimat és ötleteimet megfogadva fejleszthesse tovább a 2007-es versenygépet. Ezt szem előtt tartva, keményen hajtottam, hogy a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, aminek nagyon örülök. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész csapatnak azért, hogy lehetővé tették számomra ezt a tesztet. Hatalmas dicséret illeti a szerelőket is, akik egész nap keményen dolgoztak, hogy a kedvembe járjanak."