• Istencsászár
    #506
    Räikkönen: Még nem döntöttem



    Mivel Fernando Alonso már tavaly aláírta a McLarenhez szóló szerződését, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Michael Schumacher marad a Ferrarinál, a Forma-1 három szupersztárja közül már csak Kimi Räikkönen sorsa bizonytalan.

    Ezért nem meglepő, hogy a finn versenyző jövője állandó találgatások tárgya, s bár egyes értesülések szerint előszerződése van a Ferrarival, ő maga a stuttgarti Mercedes-múzeumba való látogatásán azt mondta az újságíróknak, valójában még nem választott csapatot.

    "Majd ha pontosan tudom, hol folytatom, el fogom árulni, de egyelőre nincs mit közölnöm" - szögezte le a 26 éves Räikkönen, aki 2002 óta versenyez a McLarennél. - "Mindenki azt hiszi, tudja, hogyan döntöttem, mert az egyik héten a Ferrarinál, a következőn a Renault-nál vélnek látni, aztán pedig azt állítják, maradok itt."

    "Mulatságos olvasni az újságokban, hogy milyen ötletekkel állnak elő, de kedvező helyzetben vagyok, mert rajtam áll a döntés."

    A Renault-nál egyértelművé tették, hogy Räikkönenre vadásznak, miközben a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug maradásra buzdította a finn sztárt, mondván: a McLarennél azonos technikai feltételek mellett mutathatná meg, mire képes a világbajnok Alonsóval szemben.

    Räikkönen azt mondta, apróságok dönthetik el, hogy végül melyik csapatot választja.

    "Az emberek mindig azt hiszik, a versenyzők a pénz alapján választanak" - vélte. - "A pénz valóban fontos, de azoknál az élcsapatoknál, amelyek szerepelnek a listámon, ebben a tekintetben nincs jelentős különbség. Gyors autót szeretnék, ám a többi feltételnek is stimmelnie kell."

    "Természetesen győztes autót akarok vezetni, azonban nem csak ennyiről van szó. Akad egy csomó apróság, amelyek mások számára esetleg nem tűnnek fontosnak, nekem viszont számítanak."

    "Soha nem lehet tudni, mi történik végül... Tavaly nem gondoltuk volna, hogy idén ilyen nehéz idény vár ránk, de a Forma-1-ben rendkívül gyorsan változnak a dolgok, ezért csak remélhetem, hogy végül helyes döntést hozok."

    "Csak utólag derül ki, hogy így történt-e."

    Räikkönen 2003-ban és 2005-ben is sokáig harcban állt a világbajnoki címért, amiről azonban mindkét alkalommal lecsúszott.