• G_ArchAngel #486
    ÍGY EGY KICSIT MÁS A TÖRTÉNET:

    2006-07-11
    Azonnali hatállyal kirúgták Montoyát!

    A McLaren-Mercedes vezetősége azonalli hatállyal szerződést bontott Juan Pablo Montoyával. Az okokról egyelőre senki sem beszél...

    Juan Pablo Montoya mától azonnali hatállyal hátat fordít a Forma-1-nek! A kolumbiai pilóta már korábban bejelentette, hogy az idény végén távozik a McLaren csapatától, de az istálló kedd reggeli bejelentése mindenkit váratlanul ért.

    Ron Dennis csapatfőnök elismerően beszélt Montoyáról, de sejtelmes nyilatkozatából a távozás okait illetően az ég világon semmi sem derül ki.

    - Juan Pablo egy nagyszerű versenyző. Most teljes erőbedobással készülhet a következő kihívásra, vagyis a NASCAR-ra. Köszönjük neki, amit a McLarenért tett - mondta Dennis.

    A hírek szerint Montoyának azért kellett mennie, mert Dennisnek elege lett a kolumbiai viselkedéséből, és abból, hogy ebben a szezonban hibát hibára halmoz. Az utolsó csepp a pohárban a két héttel ezelőtti indianapoliszi nagydíj volt, ahol egy kicsúszás következtében Montoya saját csapattársát, a finn Kimi Räikkönnent is kisodorta a pályáról.

    A hátralévő versenyeken Montoyát az eddigi tesztpilóta, Pedro De La Rosa helyettesíti.