• Istencsászár
    Kimi Räikkönen az idei esztendő legpechesebb Formula-1-es versenyzője. A finn pilótát ebben az évadban sem kímélték a technikai defektek; Imolában, a Nürburgringen, Magny-Cours-ban, Silverstoneban, Hockenheimban és legutóbb Monzában sem volt szerencséje, aminek következtében 41 pontot veszített.

"Minden elromlott, ami elromolhatott." – nyilatkozta Kimi vasárnap, aki 27 ponttal van lemaradva a világbajnoki tabella éllovasától, Fernando Alonsótól, ami a hátralévő négy futamon csak nehezen behozható.

"A célom az, hogy megnyerjem a hátralévő futamokat, mivel amíg nyerek, nem lehet tudni mi történik Alonsóval. Nem hiszem, hogy vége, egészen addig, amíg matematikailag van esélyem. Talán most Alonso oldalára szegődik a pech, az enyémre pedig a szerencse. De mindenki a maga szerencséjének kovács, meg kell oldani a megbízhatósági problémákat." – nyilatkozta a McLaren-Mercedes versenyzője, aki nem foglalkozik azzal, hogy a Ferrarival hozzák összefüggésbe.

"Folyamatosan pletykálnak rólam és a Ferrariról amióta a Formula-1-ben vagyok. Az évad ezen időszakában gyakran találgatnak arról, hogy ki hova megy. Nekem pedig szerződésem van a McLarennel, és jól érzem magam itt, valamint nem tárgyaltam a Ferrarival. Többet erről igazán nem lehet mondani."