archkoven#100
A térségben az erőteljes amerikai jelenlétet én teljes mértékben meg tudom érteni.
Ha ők nem lennének rajta az ügyön már sokkal több arab országnak lenne atomfegyvere mint most van.
Rendelkezik atomfegyverrel több demokratikus ország is, pl. Anglia, Franciaország stb.
Attól senki nem tart komolyan, hogy olyan kormány kerüljön hatalomra Angliában vagy éppen Franciaországban aki atomfegyverrel fogja majd terrorizálni a világot, vagy esetleg azokat konfliktusok megoldására fogja használni, ne adj isten ködös vallási okokból vetné be a mások ellen, úgymond "hittérítés" gyanánt.
De vajon szabad hagyni, hogy atomfegyver kerüljön politikailag instabil, vallási fanatikusoktól hemzsegő, terroristákat kiképző, támogató vagy bújtató, a társadalmukat nem racionális, hanem vallási alapokra helyező országok kezébe?????
Van nekik ahhoz joguk, hogy ők is rendelkezzenek atomfegyverrel? Ha más országoknak van, akkor nyilván nekik is, viszont a nyugati világnak ilyen esetben jogos önvédelemből korlátozni kell ezen országok jogát, hogy atomfegyverrel rendelkezzen. Az ilyen problémák megoldására próbálják elterjeszteni a demokráciát az arab világban, csak az ottani diktátorok és vallási vezetők nem igazán akarnak önként lemondani az előjogaikról és alapból elvetik a demokrácia intézményét. Az én személyes véleményem az, hogy akik ennyire elvetik a demokráciát azok számára nem is kell teljes mértékben biztosítani a demokráciával járó előnyöket, pl. Guatanamo, katonai jelenlét a térségben stb.
Nem fér bele mindez a demokráciába, de ha megülnének a seggükön akkor nem lenne rá szükség, ez csak önvédelem.