• BiroAndras
    #441
    "Csak néhány mondatban leírnád hogy milyen fejlődés volt a kémiai rakéták terén, amivel az űrbe jutunk?!!!"

    Részleteket nem tudok, de azért enm hiszem, hogy 40 éve ponotsan ugyanolyan rakétákat használunk. Az autók működési elve se változott 100 éve, mégis azért igen jelentős fejlődésen mentek keresztül.

    "Igen, így van. Akkor véleményed szerint a gravitáció is manipulálható lehet, ha majd megértjük működését."

    Valószínűleg igen.

    "Ezzel van egy két ellenérzésem. Szerintem értjük a gravitációt."

    Az elméleti fizikusok másképp gondolják.

    "tökéletesen értjük abban a tartományban, ahol az emberek vannak, ahol az emberek használják a technikát."

    Ez a lényeg. Abban a tartományban.

    "Most attól, hogy megértjük a fekete lyukak gravitációjának viselkedését is, hogyan fog fejlődni a technika, hiszen nem ugyan az a tartomány!!!"

    Nem csak a feketelyukakról van szó. Azoknál jön elő látványosan a probléma, de attól még mindenütt jelen van, csak nem látjuk. Ha megértjük a működését, akkor képesek lehetünk mesterségesen előidézni olyan körülményeket, ahol ember léptékűvé válnak ezek az effektusok. Mint ahogy a fúzióhoz is több százmillió fokos hőmérséklet kell, ami igen távol van a hétköznapi tapasztalattól, mégis ma már képesek vagyunk létrehozni.

    "Az elektromágneses és gyenge kölcsönhatást már sikerült egyesíteni, azaz alapjában véve már jól ismerjük mindkét kölcsönhatást, hiszen egyesíteni tudtuk. Na most ez milyen technika forradalmat indított el? Talán befolyásolni tudjuk a gyenge kölcsönhatás uralta bomlási törvényt? Hiszen értjük!!!"

    Az egyesítés olyan energiákon történik, amit csak részecskegyorsítókban tudunk elérni jelenleg. De a technikai lehetőségeink rohamosan növekszenek, lehet, hogy 100 év múlva el sem tujuk majd képzelni az életünket nélküle. Mondjuk pl. jó lehet arra, hogy olyan stabil elemeket hozzunk létre, amik maguktól azonnal elbomlanának.
    Nézzünk egy másik példát. Az elektromos és mágneses erő egyesítése igen jelentős forradalmat indított el (elektromágneses hullámok), gyakorlatilag a XX.századi technika teljes egészében ezen alapul. Pedig ez sem nézett ki jelentős felfedezésnek elsőre.