• pipaxy
    Nem igazán értem, hogy mit is szeretnél bebizonyítani. Elismered, hogy a tudomány fejlődik, és hogy a technika is fejlődik, de azt mondod, hogy közben pedig mégsem.

Én meg azt nem értem, hogy miért nem érted. Olyanokat írsz nekem címezve, amelyet én is úgy gondolok, vagy már leírtam ugyanazt korábban…

Elismered, hogy a tudomány fejlődik, és hogy a technika is fejlődik, de azt mondod, hogy közben pedig mégsem.

A szövegkörnyezetben mi volt, kedves Bíró András? A rakétával kapcsolatban írom nincs fejlődés. Az elektronikával kapcsolatban pedig írom, hogy van. Egyes részterületek kiugróan fejlődnek, még mások kevésbé, vagy éppen sehogy.

Azt felejtetted el, hogy a hő is energia. Az energiát meg valahonnan szerezni kell. És nagyon nem mindegy, hogy ezt vegyi vagy nukleáris folyamattal érjük el.
    (egyébként nem a hő a fontos, hanem a kiáramló gáz sebessége).

Korábban én is detto ezt írtam, csak nem a hőre tettem hangsúlyt. Mint ahogy te sem. Nem tudom, nem olvastad?

Van még mit tanulnod a kvantumfizikáról. Azért nincs grav. manipuláció a kvantumfizikában, mert mint ahogy már sokszor mondtam, korábban nem sikerült összeegyeztetni a relativitás elmélettel, ami a gravitációt írja le. Az egyesített elmélet már tartalmazza a kvantumgravitációt is. És persze ebből következik, hogy manipulálható is a gravitáció. De mire ebből technológi lesz, az még legalább 100 év, de lehet akár 500 is.

Na igen, ebből a témából némileg szűkösek ismereteim. Manipulálható a gravitáció? Milyen elvi út van erre?