• BiroAndras
    #433
    Nem igazán értem, hogy mit is szeretnél bebizonyítani. Elismered, hogy a tudomány fejlődik, és hogy a technika is fejlődik, de azt mondod, hogy közben pedig mégsem.

    "Még mindig a nukleáris hőrakétán vagy fennakadva?:) Az egy (szerintem jó) példa volt arra, hogy a rakéta végső soron nem a kvantummechanikai effektusoktól tud működni, hanem egyszerűen a hőtől. Ebből kifolyólag érzéketlen volt a kvantummechanika, de az elektronika fejlődésére is."

    Azt felejtetted el, hogy a hő is energia. Az energiát meg valahonnan szerezni kell. És nagyon nem mindegy, hogy ezt vegyi vagy nukleáris folyamattal érjük el.
    (egyébként nem a hő a fontos, hanem a kiáramló gáz sebessége).

    "Amit a kvantumechanika megenged, azt evidens hogy létre is hozzuk (már ha tudjuk), mint például a lézert."

    Ha csak ezt megtesszük, máris iszonyú sok dolgra képesek leszünk, ami ma még lehetetlen. A kvantumfizika nagyon-nagyon sok dolgot megenged. Szerintem vagy 1000 évre biztosítja a technika fejlődését cask az, aminek a létezését ma tudjuk vagy sejtjük.

    "A nagy kérdés az, hogy amit a kvantumechanika nem enged meg, azt létre tudjuk-e hozni."

    A tudományterület megnevezése ez esetben lénegtelen. A természet törvényei számítanak, függetlenül attól, hogy milyen kategóriába soroljuk őket.

    "Szerintem nem, és mivel én úgy tudom a kvantumechanikában nincs például lehetőség a gravitáció manipulálására, ezért nincs is lehetőség ilyen levitátor építésére."

    Van még mit tanulnod a kvantumfizikáról. Azért nincs grav. manipuláció a kvantumfizikában, mert mint ahogy már sokszor mondtam, korábban nem sikerült összeegyeztetni a relativitás elmélettel, ami a gravitációt írja le. Az egyesített elmélet már tartalmazza a kvantumgravitációt is. És persze ebből következik, hogy manipulálható is a gravitáció. De mire ebből technológi lesz, az még legalább 100 év, de lehet akár 500 is.