• pipaxy
    #431
    Telleg eros vol ez igy egy kicsit. Foleg h az elobbi hozzaszolasodban, egyszer az nuklearis meghajtasu raketaval peldaloztal. Ez is volt gyerekkorodba ?:)
    A lezer jo pelda amugy a mostani vivmanyokra, nem a felfedezese hanem ahogy gyakorlatban hasznaljak. A gyogyaszatban is csomo uj dolog van, ami nemvolt 10-20 eve, de most nemtok peldalozni:)


    Még mindig a nukleáris hőrakétán vagy fennakadva?:) Az egy (szerintem jó) példa volt arra, hogy a rakéta végső soron nem a kvantummechanikai effektusoktól tud működni, hanem egyszerűen a hőtől. Ebből kifolyólag érzéketlen volt a kvantummechanika, de az elektronika fejlődésére is.

    Gyerekkoromba nem volt!:) Mint BíróAndrás is megmonta, én ahhoz túl fiatal vagyok.:)

    Amit a kvantumechanika megenged, azt evidens hogy létre is hozzuk (már ha tudjuk), mint például a lézert. A nagy kérdés az, hogy amit a kvantumechanika nem enged meg, azt létre tudjuk-e hozni.
    Szerintem nem, és mivel én úgy tudom a kvantumechanikában nincs például lehetőség a gravitáció manipulálására, ezért nincs is lehetőség ilyen levitátor építésére. Mint amilyet pl. az UFO-k használnak elméletileg…