• pipaxy
    #429
    Aham, szóval UFÓ-hajtómű, vagy semmi? :) Magasra teszed a lécet...

    Hát hova tegyem máshova? A legtöbb ember szerint UFO-k természetesen léteznek, repkednek csodás masinájukkal mindenfelé. Szerintük e technika simán elérhető lenne számunkra is, ha ez a babérjaikon ülő tudós közösség végre belefogna valami komoly munkába. Vagy ügye rég megvan már a fejlett technika csak az olaj érdekek, meg miegymás akadályozza… Mint pl. a vízautó is hasonló cipőben jár.

    Nos, ha a tudomány a természetben nem látja jelenséget amely e gépekhez kell, akkor nem is tudja kifejleszteni azokat. Attól hogy száz éve még nem volt rakéta, jelenleg pillanatban pedig a Hold utazás is megvolt, az még messze nem jelenti azt, hogy a következő évszázadban már fénysebesség közel száguldozunk, ahogy mondjuk a némely területen meglévő exponenciális technikai fejlődés sugallná.

    Lehet hogy úgy tűnik e topik-ban tett hozzászólásaim alapján, hogy én valami fene elavult, régi dolgokhoz makacsul ragaszkodó fickó lennék, de én végig arra próbáltam utalni hogy attól hogy az elektronika rohamosan fejlődött az utóbbi pár évtizedben, még nem következik hogy a sci-fikben, UFO jelenségeknél látható gépezetek megvalósulnak. A legtöbbre elvi lehetőség sincs.

    A korábbi tapasztalatok alapján való jóslással vigyázni kell, sok neves tudóssal is előfordult már, hogy az ilyetén kijelentéseiken nem sokkal később már csak nevettek.

    Hát igen, lehet hogyha Űrodisszeia 2501 lett volna címe nem is tévedett volna nagyot….

    Ha a félvezetős számítógép még nem elég forradalmi (az elekrtoncsöves után), akkor a kvantumszámítógép már sokkal inkább az... Vagy ez nem számít, mert ez is "csak" kvantumfizika, nem valami kvantumfizika utáni fizika?

    No igen, erre végül is kapásból rávághatnám, hogy igen, de akkor félreértenél. Meg azért sokkal árnyaltabb ez.
    A számítástechnikában az elmúlt 20 év alatt a számítási teljesítmény ügye vagy meg-tízezer-szerez-ődött. Ez bámulatos, és a kvantumszámítógéppel ez a tendencia tovább folytatódhat.
    Csak az a baj hogy például a rakéta nem a számítási teljesítménytől megy föl…

    Egyébként nem Űrodesszia, hanem Űrodisszeia. :)
    Ez nehéz szó és nem is túl gyakran használt. :)