• BiroAndras
    #405
    "Nos, bennem erős kételyek merülnek fel eme kísérletek megbízhatóságával kapcsolatban. Ugyanis: van egy olyan dolog, hogy bőrellenállás, ami változik a pszichikai állapottól függően. És, ha más nem, ez nagyon is befolyásolja azt a bizonyos koronakisülést. (Mint azt már több felvételen is lehetett látni.)"

    Nem tudom, hogy pontosan mire gondoltak, de a kisülés szerkezetéről van szó. Az ellenállás valszeg csak az erősségét befolyásolja.
    Lehet, hogy ezzel kapcsolatban igazad van, de ettől még az aurához semmi köze ennek, és nem használható betegségek diagnosztizálására (legalábbis nem jobban, mint a bőr ellenállás mérés).

    "Ja, és a másik, hogy - meglepő mód - előbb fedezték fel, mint hogy megmagyarázták volna, mik a fizikai alapjai. :)"

    Ez a jelenségek 80-90 százalékára igaz. Egyébként a korona kisülés szerintem régebb óta ismert, mint az aura fotózás.

    "Az aurával való (állítálagos) kapcsolata az, hogy akkor is megmaradnak egy tárgy, vagy élőlény eredeti körvonalai, ha eltávolítanak belőle egy darabot. Bár erről utóbb azt olvastam, hogy állítólag inkább csak a tárgylemezen marad meg a "lenyomat" valamilyen formában."

    A cikkben is benne van, hogy a tárgylemez szigetelő anyag, vagyis megmarad rajta a töltés. Az ilyen kísérleteket tehát úgy kellene elvégezni, hogy a tárgylemezt is cserélik. Nem tudom, hogy így is próbálták-e.