• dez
    #403
    "Továbbá, a kísérletek nem szolgáltattak bizonyítékokat arra nézve, hogy a koronakisülés szerkezetét kapcsolatba lehetne hozni a „minta fiziológiai, pszichológiai vagy pszichikai állapotával". Ehelyett összesen huszonkét olyan tényezőt találtak, amelyek befolyásolják a koronakisülés szerkezetét; ilyen tényező többek közt az ujjra gyakorolt vizsgált nyomás, a levegő nedvességtartalma és sok más mechanikai, környezeti és fotográfiai körülmény."

    Nos, bennem erős kételyek merülnek fel eme kísérletek megbízhatóságával kapcsolatban. Ugyanis: van egy olyan dolog, hogy bőrellenállás, ami változik a pszichikai állapottól függően. És, ha más nem, ez nagyon is befolyásolja azt a bizonyos koronakisülést. (Mint azt már több felvételen is lehetett látni.)

    Az aurával való (állítálagos) kapcsolata az, hogy akkor is megmaradnak egy tárgy, vagy élőlény eredeti körvonalai, ha eltávolítanak belőle egy darabot. Bár erről utóbb azt olvastam, hogy állítólag inkább csak a tárgylemezen marad meg a "lenyomat" valamilyen formában.

    Ja, és a másik, hogy - meglepő mód - előbb fedezték fel, mint hogy megmagyarázták volna, mik a fizikai alapjai. :)