dez#386
"Én nem tudom, nem egyről beszélünk néha???"
Upsz, már látom a gubanc okát. Az egyik mondatodat félreértettem. Tehát ez a rész tárgytalan.
"..erőműben nincs szükség mikroelektronikára, tudott ott erősáram van, az egy más kérdés, hogy oda is betört)"
Hát, ma már nem nagyon lehetne erőműveket számítógépes irányítórendszer nélkül üzemeltetni. Bár, végülis elektroncsövekből is lehet számítógépet építeni, de ez olyan lenne, mint valami rossz sci-fi (a chipek tranzisztorai nem pukkannak ki véletlenszerűen)...
"Jó válasz, az oxidáció végül is olyan mérettartományban zajlik, ám elfelejted, hogy a rakéta nem az égéstől lesz rakéta."
A kémiai rakéta mitől mástól lesz rakéta, mint a reakció során keletkező túlnyomástól, gáz-áramtól?
"Gondoljunk csak a nukleáris hőrakétára, ahol nincs is égés."
Nukleáris hőrakéta? Restellem, de még nem hallottam róla. De mindegy: ide miért ne tudna beavatkozni valamilyen kvantumfizikai, vagy más hasonló manipuláció? (Lásd pl. #383-ast.)
"Nem lenne űrkutatás! Értsd meg, vannak területek ahol a kvantumechanikának semmi jelentősége."
Nos, egy ideig jó volt ez a módszer, de most már ideje lenne továbblépni... Ez viszont már nem nagyon képzelhető el új dolgok nélkül.
"Figyelj, e két sor alatt inkább írtad volna le mi a nyavaja az a „clearvoyance”, és nem azt, hogy te mit gondolsz az ilyen emberekről. A clearvoyance szerintem érdekesebb. Már bocs."
Clairvoyance (francia elnevezés). Egyike az ESP-knek.
"Clairvoyance (más szóval tisztánlátás vagy távolbalátás): Információszerzés távoli, a normális érzékszervek érzékelési tartományán kívüli helyeken zajló eseményekről." Idézet innen: Parapszichológia GYIK
"Mi vagy te, valami bíró, hogy így kijelented? Még az is megmagyarázza miért azt itélte. Te meg csak megállapítasz. Bazz, legalább írnád le, hátha rájövök a hülyeségemre, amitől ráadásul még a „dolgom se könnyű”."
Ez egyszerű logika. És már leírtam.
"Sejtés? Ezzel csak az a baj, hogy a biztos dolgok számítanak…"
Már akinek. Érdekes lehet az élete annak, aki számára csak a már 25 éve bizonyított és elfogadott dolgok érnek valamit. (És még érdekesebb, mi történik, ha egy-egy ilyen dologról "egyszer csak" kiderül, hogy tévedés...)