pipaxy#384 Szerinted a számítógépekben kis fogaskerekek vannak? :D
A kvantummechanika (ami ma már inkább kvantumfizikának hívnak) a fizika önálló része, nem a mechanika, mint részterület részterülete.
Én nem tudom, nem egyről beszélünk néha???
Korábban ezt írtam: „Gondolok itt mondjuk a mechanikára vagy a gáztörvényekre, termodinamikára. Azok tökéletesek, hiszen tökéletesen leírják a körülöttünk (kis távolság, kis sebesség) lévő világot. A kavantumechanika fejlődése nagyszerű dolog, de például egy erőműnél, a hőforrástól eltekintve semmi szükség a kvantumechanikára vagy a húrelméletre, s rakétánál se más a helyzet.”
Ebből te pedig azt hozod ki, hogy jó lesz frissíteni az információidat, úgy néhány évtizeddel frissebbre. Kvantumfizikai effektusok nélkül nem működnének a félvezetők sem, azaz nem lenne mikroelektronika.
De hisz éppen arról írtam, hogy a kvantummechanika nem mindenható, rengeteg helyen nincs rá szükség. (zárójelben megjegyzem, hogy erőműben nincs szükség mikroelektronikára, tudott ott erősáram van, az egy más kérdés, hogy oda is betört)
Meg kihozod most azt, hogy a kvantumfizika a fizika önálló része, nem a mechanika egy alterülete.
Kérlek, írtam én ezzel ellenkezőt?
Hol is írtad ezeket le? Te azt írtad, semmi hatása az életünkre.
#253: „E három időpont mind olyan időponthoz köthető, amely forradalmasította a fizika egy területét, azon keresztül életünket is, gondolva például a kvantummechanikára és a félvezetőkre.”
Ejj, és szerinted a rakétákban működő kémiai reakciók milyen mérettartományban zejlanak?
Jó válasz, az oxidáció végül is olyan mérettartományban zajlik, ám elfelejted, hogy a rakéta nem az égéstől lesz rakéta. Gondoljunk csak a nukleáris hőrakétára, ahol nincs is égés. Ha nem fejlődött volna ki a gázdinamika (bár annyira nem ismerem, de erős a gyanúm, hogy már abban sincs már mit fejleszteni), nem kisérletezték volni ki a magfelelő oxidáló-hajtóanyag arányt, soha nem érhettek volna el hangsebességet meghaladó kiáramlási sebességet, mélyedtek volna el akármennyire a kvantumechanikában. Nem lenne űrkutatás! Értsd meg, vannak területek ahol a kvantumechanikának semmi jelentősége.
Hát, az én szememben ez kb. olyan, mintha valaki nem tudná, még halványan sem, pl. mi az az alagúthatás, az indukció, stb. Szal legalábbis nem lennék büszke rá, hogy nem tudok róla semmit.
Figyelj, e két sor alatt inkább írtad volna le mi a nyavaja az a „clearvoyance”, és nem azt, hogy te mit gondolsz az ilyen emberekről. A clearvoyance szerintem érdekesebb. Már bocs.
Egyszerű: a világ volt előbb, ergó nem ő fogja követni a mi törvényeinket, hanem kénytelenek leszünk mi "engedni".
Hallod, teljesen egyet értek.
Nem lehet könnyű dolgod, ha a saját vélekedésedben lévő önellentmondást sem veszed észre... :)
Mi vagy te, valami bíró, hogy így kijelented? Még az is megmagyarázza miért azt itélte. Te meg csak megállapítasz. Bazz, legalább írnád le, hátha rájövök a hülyeségemre, amitől ráadásul még a „dolgom se könnyű”.
Picit több puszta találgatásnál. Sejtés. (Erre vallanak bizonyos dolgok, de persze nem biztos, hogy így van.)
Sejtés? Ezzel csak az a baj, hogy a biztos dolgok számítanak…