dez#380
"Te mit olvastál? Az a rész ezekről szólt: mechanika, gáztörvények/termodinamika."
Szerinted a számítógépekben kis fogaskerekek vannak? :D
A kvantummechanika (ami ma már inkább kvantumfizikának hívnak) a fizika önálló része, nem a mechanika, mint részterület részterülete.
"Erre te meg jössz nekem a kvantummechanikával, ráadásul olyanokat írsz róla, amit már korábban én is leírtam."
Hol is írtad ezeket le? Te azt írtad, semmi hatása az életünkre.
"Szóval a rakétahajtás jövőjét így képzeled. Nem becsülöd kicsit túl a kvantummechanikát? A kvantummechanikai törvények mintha az atomi méretek közelében dominálnának. Egy rakétahajtómű ezzel viszont szöges ellentétben van, olyan jó hatalmas. A rakétának nem sokat használ az alagúthatás…"
Ejj, és szerinted a rakétákban működő kémiai reakciók milyen mérettartományban zejlanak?
"Halvány fogalmam sincs róla mi az."
Hát, az én szememben ez kb. olyan, mintha valaki nem tudná, még halványan sem, pl. mi az az alagúthatás, az indukció, stb. Szal legalábbis nem lennék büszke rá, hogy nem tudok róla semmit.
""Mi volt előbb a világ (a maga törvényeivel, amit mi próbálunk kikémlelni), vagy a relativitás-elmélet...?"
Nem értem ebből mit akarsz kihozni."
Egyszerű: a világ volt előbb, ergó nem ő fogja követni a mi törvényeinket, hanem kénytelenek leszünk mi "engedni". (Heh, megengedni, hogy olyan legyen, amilyen. Biztos hálás lesz eme nagy kegyünkért...)
"Nos, saját magamról úgy gondolom, hogy nyitottan szemlélem a dolgokat, elfogulni sincs érdekem, így alkotok véleményt. Logika által, pusztán önellentmondás keresés utján foglaltam állást az UFO-hittel szemben."
Nem lehet könnyű dolgod, ha a saját vélekedésedben lévő önellentmondást sem veszed észre... :)
"Kiforgatod a szavaimat."
Eszemben sincs.
"Csak találgatsz. Ez már inkább filozófia."
Picit több puszta találgatásnál. Sejtés. (Erre vallanak bizonyos dolgok, de persze nem biztos, hogy így van.)