• pipaxy
    Hogyan? Ha tényleg ezt gondolod, jó lesz frissíteni az információidat, úgy néhány évtizeddel frissebbre. Kvantumfizikai effektusok nélkül nem működnének a félvezetők sem, azaz nem lenne mikroelektronika. Sőt, ennek az iparágnak a további fejlődése nem is nagyon elképzelhető célzatos kvantumfizikai kutatások nélkül. Azt meg nem kell mondani, hogy ez az iparág mekkora hatással van az élet más területeire.

Te mit olvastál? Az a rész ezekről szólt: mechanika, gáztörvények/termodinamika.
    Erre te meg jössz nekem a kvantummechanikával, ráadásul olyanokat írsz róla, amit már korábban én is leírtam.
    Ha nem értesz egyet azzal a témával, akkor arról írj miért nem, ne valami egészen másról.

És biztos vagy benne, hogy valamiféle kvantumfizikai, vagy egyéb hasonló "rásegítéssel" nem lehet ezt megtenni? Vagy ha tényleg nem, egész más irányú jobb megoldások még születhetnek, a világ működésének még jobb megismerésével.

Szóval a rakétahajtás jövőjét így képzeled. Nem becsülöd kicsit túl a kvantummechanikát? A kvantummechanikai törvények mintha az atomi méretek közelében dominálnának. Egy rakétahajtómű ezzel viszont szöges ellentétben van, olyan jó hatalmas. A rakétának nem sokat használ az alagúthatás…

Nem, a másik a clairvoyance volt (nem ugyanaz).

Halvány fogalmam sincs róla mi az.

Mi volt előbb a világ (a maga törvényeivel, amit mi próbálunk kikémlelni), vagy a relativitás-elmélet...?
    Nem értem ebből mit akarsz kihozni.

Tehát: "szabály: aki ezt-és-ezt gondolja, az mind hülye - de akinek nem inge, ne vegye magára"... Ez önellentmondás.

Szerintem félreértettél, de ha nem, akkor sincs nagy „baj”. Sose legyen nagyobb bajom, mint az önellentmondás „ki a hülye, ki vegye magára” témában.

Az egyik oldal azt mondja, biztos nem, a másik meg azt, hogy biztos igen. Az arany középút itt az, hogy elfogulatlanul, és nyitottan szemlélni a dolgokat, és önállóan véleményt alkotni. De sokan nem vállalják fel az ezzel járó felelősséget.

Nos, saját magamról úgy gondolom, hogy nyitottan szemlélem a dolgokat, elfogulni sincs érdekem, így alkotok véleményt. Logika által, pusztán önellentmondás keresés utján foglaltam állást az UFO-hittel szemben.

Ó, tehát nem zársz ki egy fizikailag nem azonosítható hatást? Jé... :)

Kiforgatod a szavaimat.

OK, ez igaz. De ha nem fizikailag azonosítható hatás, akkor nem is kell függenie a fizikai törvényektől.

Csak találgatsz. Ez már inkább filozófia.