• dez
    "Gondolok itt mondjuk a mechanikára vagy a gáztörvényekre, termodinamikára. Azok tökéletesek, hiszen tökéletesen leírják a körülöttünk (kis távolság, kis sebesség) lévő világot. A kavantumechanika fejlődése nagyszerű dolog, de például egy erőműnél, a hőforrástól eltekintve semmi szükség a kvantumechanikára vagy a húrelméletre, s rakétánál se más a helyzet."

Hogyan? Ha tényleg ezt gondolod, jó lesz frissíteni az információidat, úgy néhány évtizeddel frissebbre. Kvantumfizikai effektusok nélkül nem működnének a félvezetők sem, azaz nem lenne mikroelektronika. Sőt, ennek az iparágnak a további fejlődése nem is nagyon elképzelhető célzatos kvantumfizikai kutatások nélkül. Azt meg nem kell mondani, hogy ez az iparág mekkora hatással van az élet más területeire.

De nem csodálkoznék, ha a világ alacsonyabb szintű működésének jobb megismerése közvetlenül is kihatással lenne más területekre is. Nem lehet kijelenteni, hogy biztos nem lesz.

"Így aztán ha a mai fizikus mondja hogy a kémia rakétákból nem lehet többet kihozni, akkor nem is lehet, felesleges arra várni, hogy majd valaki kitalálja, hogy az sokkal jobb is lehet…"

És biztos vagy benne, hogy valamiféle kvantumfizikai, vagy egyéb hasonló "rásegítéssel" nem lehet ezt megtenni? Vagy ha tényleg nem, egész más irányú jobb megoldások még születhetnek, a világ működésének még jobb megismerésével.

"1-2 példát? Lehet túl korán van még, de én csak a telepatikusra emlékszem, meg most hoztad fel ezt a foton párosat."

Nem, a másik a clairvoyance volt (nem ugyanaz).

"A telepátiát valóban nem tekintem valósnak, illetve nem is, soha nem lehet ezt „ipari méretekben” felhasználni, nincs neki „technikai értéke”. Most erre alapozva hogy építesz egy távközlése céget?"

Most nem is. Talán később sem, legalábbis ilyen formában. Viszont ezek a jelenségek szépen megmutatják, hogy fontos dolgokat nem tudunk még a világról.

"Lehet nem is lehet információ átvitelre használni, azért próbálkoznak hiába, így nem sérti a relativitás elvet. Ez a legésszerűbb feltételezés nem?"

Mi volt előbb a világ (a maga törvényeivel, amit mi próbálunk kikémlelni), vagy a relativitás-elmélet...?

"Én ezt tapasztaltam e témáról folytatott beszélgetésekben. Itt is például minden UFO észlelő észlelése furcsa fényekben merül ki. Amúgy meg akinek nem inge, ne vegye magára!"

Tehát: "szabály: aki ezt-és-ezt gondolja, az mind hülye - de akinek nem inge, ne vegye magára"... Ez önellentmondás.

"Ebben a témában én nem tudom az arany középutat választani. Most vagy ide járnak a földönkívüliek, vagy nem."

Az egyik oldal azt mondja, biztos nem, a másik meg azt, hogy biztos igen. Az arany középút itt az, hogy elfogulatlanul, és nyitottan szemlélni a dolgokat, és önállóan véleményt alkotni. De sokan nem vállalják fel az ezzel járó felelősséget.

"Éppen ezért tettem idézőjelbe a hullámot."

Ó, tehát nem zársz ki egy fizikailag nem azonosítható hatást? Jé... :)

"A telepátia fénynél gyorsabb volta teljesen hipotetikus."

OK, ez igaz. De ha nem fizikailag azonosítható hatás, akkor nem is kell függenie a fizikai törvényektől.