pipaxy#363 Hát lehet, hogy energiát egy darabig még nem tudunk majd máshogy termelni, de a tudomány fejlődése attól még nem áll meg. És ha pl. alapkutatásokban vagy egyéb módon rá is jövük valamire, az is beletelik egy időbe, amíg nagy volumenben használható kiforrott technika lesz belőle.
A második mondatoddal teljesen egyet értek, az elsőhöz viszont lenne némi hozzáfűznivalóm. A tudomány fejlődése természetes nem áll meg, mint ahogy BiroAndrás is írta fejlődik a kvantummechanika rendesen, meg a húrelméletek is. És? Vannak a fizika más ágai, amik viszont meg nem igazán fejlődnek, s ráadásul a mindennapokban ezek érvényesülnek talán leginkább. Gondolok itt mondjuk a mechanikára vagy a gáztörvényekre, termodinamikára. Azok tökéletesek, hiszen tökéletesen leírják a körülöttünk (kis távolság, kis sebesség) lévő világot. A kavantumechanika fejlődése nagyszerű dolog, de például egy erőműnél, a hőforrástól eltekintve semmi szükség a kvantumechanikára vagy a húrelméletre, s rakétánál se más a helyzet.
Így látjuk most - de nem lehet 100%-ra kijelenteni, nem derül-e majd ki, hogy mégis van lehetőség alapvetően fejlettebb megoldásokra. (De itt is időbe telik a kiforrottság.)
Mint ahogy fentebb kifejtettem, éppen hogy nem, lévén a fizikának egészen más ágai fejlődnek (ahol van mit fejlődni), míg mások kevésbe, vagy egyáltalán nem. A két felhozott példám tudjuk melyikhez tartozik.
És a régi idők fizikájához hasonlítani ezt szerintem azért nem helytálló, mert annak idején rengeteg minden talány volt még a körülöttünk lévő világban, és ehhez nem kellet mondjuk az atomok méretéhez lemenni. Ma viszont hatványozottan tudunk többet a környezetről, nagyjából értjük azt, bizonyos részeit tökéletesen. Így aztán ha a mai fizikus mondja hogy a kémia rakétákból nem lehet többet kihozni, akkor nem is lehet, felesleges arra várni, hogy majd valaki kitalálja, hogy az sokkal jobb is lehet…
Már írtam 1-2 példát, és sok-sok más megfigyelés is van erre vonatkozólag. Csak te ugye nem tekinted őket valósaknak, mert nem tudsz rá tudományos magyarázatot: ez egy patthelyzet.
1-2 példát? Lehet túl korán van még, de én csak a telepatikusra emlékszem, meg most hoztad fel ezt a foton párosat.
A telepátiát valóban nem tekintem valósnak, illetve nem is, soha nem lehet ezt „ipari méretekben” felhasználni, nincs neki „technikai értéke”. Most erre alapozva hogy építesz egy távközlése céget?
A foton páros dolognál írod hogy nem tudjuk felhasználni információ-átvitelre. Lehet nem is lehet egyrészt mert annyira nehéz megtalálni egyetlen egy fotont mondjuk csak a kozmikus háttérsugárzás foton-tengerében is, másrészt pedig pontosan a cél és mi közénk kellene elvinni ezt a fotonpárkeltő gépet. Lehet nem is lehet információ átvitelre használni, azért próbálkoznak hiába, így nem sérti a relativitás elvet. Ez a legésszerűbb feltételezés nem?
Az OK, csak más meg megkifogásolhatja, hogy valaki a saját "logikáját", magából kiinduló szabályát mindenki másra - így őrá - is kiterjeszti.
Én ezt tapasztaltam e témáról folytatott beszélgetésekben. Itt is például minden UFO észlelő észlelése furcsa fényekben merül ki. Amúgy meg akinek nem inge, ne vegye magára!
Ez kb. olyan, mintha vagy csak az egyik, vagy csak a másik pol. pártnak hinnénk. És nem vennénk észre, hogy mind a kettő hazabeszél.
Ebben a témában én nem tudom az arany középutat választani. Most vagy ide járnak a földönkívüliek, vagy nem.
Egyátalán nem biztos, hogy itt bármiféle hullámokról van szó (bár materialista alapon nem lehet más). Itt csak bizonyos esetekre lehet hagyatkozni, ahol pl. egy ikerpár egyik tagja a Föld egyik végén azonnal megérezte a testvére balesetét, halálát. Vagy hasonló esetek növényekkel (rájuk kötőtt ellenállásmérővel mérve a változásokat).
Éppen ezért tettem idézőjelbe a hullámot. Amiket pedig leírtál, abból egyáltalán nem következik a telepátia relativitás-elvet sértő tulajdonsága. Most miért gondolod, hogy a telepátia gyorsabb a fénytől? Ha a telepátia tegyük fel csak c/6-al megy, akkor a Föld tulsó oldalán lévő ikerpár most annyival később értesült a hírről? Nagy dolog, negyed másodperc késés… A telepátia fénynél gyorsabb volta teljesen hipotetikus.