• dez
    #342
    "Igen, pontosan. Vegyük például ezt a néhány évtized múlva megvalósuló (?) fúziós erőművet. Eltekintve a hőforrástól, még mindig ugyan azt a technikát, még mindig ugyan azon a módon fog áramot előallítani, mint lassan, nem is tudom pontosan, 150 éve! Akkor már talán 200 is lesz."

    Hát lehet, hogy energiát egy darabig még nem tudunk majd máshogy termelni, de a tudomány fejlődése attól még nem áll meg. És ha pl. alapkutatásokban vagy egyéb módon rá is jövük valamire, az is beletelik egy időbe, amíg nagy volumenben használható kiforrott technika lesz belőle.

    "De felhozhatjuk rakétákat is, nem igazán van ott se fejlődés, a tekintetben, hogy például a kémiai rakétahajtóművek kiáramlási sebessége (amely ügye az egyik legfontosabb paramétere) se nőtt. És a jövőben se nagyon fog, mivel elvi lehetőség sincs rá.
    Mi ez ha nem megrekedés?"

    Így látjuk most - de nem lehet 100%-ra kijelenteni, nem derül-e majd ki, hogy mégis van lehetőség alapvetően fejlettebb megoldásokra. (De itt is időbe telik a kiforrottság.)

    "Légy szíves akkor világosíts fel! Meg fogom köszönni."

    Már írtam 1-2 példát, és sok-sok más megfigyelés is van erre vonatkozólag. Csak te ugye nem tekinted őket valósaknak, mert nem tudsz rá tudományos magyarázatot: ez egy patthelyzet.

    "A c határsebesség tekintetében proton, vagy információ egyre megy."

    Nem egészen. Úgy tudom, a kvantumfizikában ismeretesek azonnali távolbahatások, csak ezeket valamilyen oknál fogva mi nem tudjuk felhasználni információ-átvitelre. (Lásd pl. bizonyos foton-párokkal kapcsolatos kísérletek, stb.)

    "Hogy is van? Mindenki magából indul ki."
    +
    "Igen, kedves dez, ez az én elképzelésem a témáról. De hát ez egy fórum, ahol végül is eszmecserének kell(ene) folynia, tehát nyilvánvaló, hogy az ember a SAJÁT elképzelését veti „papírra”."

    Az OK, csak más meg megkifogásolhatja, hogy valaki a saját "logikáját", magából kiinduló szabályát mindenki másra - így őrá - is kiterjeszti.

    "Én nem modtam azt, hogy beteges, ezt a szót éppen te használtad először. Az meg a te elképzelésed rólam, hogy ezt betegesnek tartom."

    Ez nem elképzelés, hanem egyenesen, logikusan fakad abból, amit írtál...

    "Mivel nem vagyok a tudományok doktora, hogy minden jelenségről pontosan tudjam, hogy mi az"

    Ők talán tudják? Én úgy gondolom, nem. De szerintem ők sem mondják, hogy mindent tudnak.

    "és mivel ufoszakértő sem vagyok, nem vagyok kompetens a témában, hogy én magam 100% biztonsággal eldönthessem a kérdést.
    Viszont van józan paraszti eszem, logikám, így megvizsgálva a „bizonyítékokat” mindkét oldalon, különösen figyelve az önellentmondásokra, állást tudok foglalni, hogy inkább kinek hiszek. Az önállóságom ebben merül ki e témában."

    Ez kb. olyan, mintha vagy csak az egyik, vagy csak a másik pol. pártnak hinnénk. És nem vennénk észre, hogy mind a kettő hazabeszél.

    "Aha, szóval te ilyenekben is hiszel."

    Nem hiszek bennük, de az eddigi olvasmányaim (nem Blikk), és egyes tapasztalataim alapján adok nekik némi esélyt. Azaz nem zárom ki őket teljesen.

    "Legyen, de akkor mond meg hogyan vizsgálták a telepátia hullámainak(?) haladási sebességét?
    Egyáltalán volt ilyen mérés?"

    Egyátalán nem biztos, hogy itt bármiféle hullámokról van szó (bár materialista alapon nem lehet más). Itt csak bizonyos esetekre lehet hagyatkozni, ahol pl. egy ikerpár egyik tagja a Föld egyik végén azonnal megérezte a testvére balesetét, halálát. Vagy hasonló esetek növényekkel (rájuk kötőtt ellenállásmérővel mérve a változásokat).