• pipaxy
    #337
    "Tudod hol lesz majd új, nagy elmélet szerintem?! A kozmológiában, ultra nagy energiájú környezetben, mint például a fekete lyukak, gamma kitörések stb. környezetében. De ott is „csak” azért mert még csak nem rég óta tudnak róla megfelelő minőségű, mennyiségű megfigyelési adatokat produkálni."
    Tehát szerinted a többi területen lényegében megrekednek a dolgok a mai formájuknál, kisebb változásokat leszámítva?

    Igen, pontosan. Vegyük például ezt a néhány évtized múlva megvalósuló (?) fúziós erőművet. Eltekintve a hőforrástól, még mindig ugyan azt a technikát, még mindig ugyan azon a módon fog áramot előallítani, mint lassan, nem is tudom pontosan, 150 éve! Akkor már talán 200 is lesz.

    De felhozhatjuk rakétákat is, nem igazán van ott se fejlődés, a tekintetben, hogy például a kémiai rakétahajtóművek kiáramlási sebessége (amely ügye az egyik legfontosabb paramétere) se nőtt. És a jövőben se nagyon fog, mivel elvi lehetőség sincs rá.
    Mi ez ha nem megrekedés?

    "A természetben sosem, ezt így kijelentem."
    Én meg tudom, hogy a kijelentésed téves.

    Légy szíves akkor világosíts fel! Meg fogom köszönni.

    "Pl. egy proton soha a büdös életben nem fog c-nél gyorsabban menni."
    Az előbb még nem csak protonokról volt szó, hanem információról.

    A c határsebesség tekintetében proton, vagy információ egyre megy.

    Hát, a te logikádból ez is fakad. Most jelentetted ki, hogy ilyen nincs, ebből egyenesen fakad, hogy aki azt állítja, ilyesmit tapasztalt, az vagy beteg (ha túl konkrét tapasztalatai vannak, amik szerinted nem lehetnének), vagy téved (ez a jobbik eset), vagy szándékosan hazudik.

    Mellesleg hagyjuk a pártokat: mindkettő csak a saját érdekeit nézi, így eleve egyoldalúak. Én nem akarok semmelyik "pártba" tartozni, ugye nem baj...


    Igen, az én logikám. Hogy is van? Mindenki magából indul ki. Még kisfiú koromban sci-fi rajongóként természetesen én is abszolút UFO hívő voltam. És –mint írtam- volt hogy én is láttam valamit, azt nem tudtam hogy mit, de észlelésem nagyon hasonló volt másokéhoz, vagy a „szaksajtóban” (Ufo magazin, stb.) megjelenőkhöz, ahol ezeket UFO jelenségnek titulálták. No erre mit tehettem, büszke voltam magamra, hogy ej de ügyes voltam, már én is láttam őket…

    „"Egyébként én ez idáig 3 úgynevezett UFO észlelésen estem át, és csak azért mert fogalmam se volt mit látok (mivel igencsak foghíjas a tudásom ahhoz, hogy mindent amit látok, meg is tudjam magyarázni), mindjárt arra a következtetésre jussak, hogy egy földönkívüli civilizáció követeinek hajóját látom? Mert ügye ez a legnyilvánvalóbb következtetés nem!!? Nem tudom mi az amit látok: hát akkor FÖLDÖNKÍVÜLI!"
    Ezt ki mondta? Szerintem senki, ez a te elképzelésed erről a témáról. Azt hiszed, mindenki így van vele, aki azt hiszi, látott valamit. Azaz, kissé beteges (ha ugye ennyire beleképzel valamit, amit nem kellene)...

    Igen, kedves dez, ez az én elképzelésem a témáról. De hát ez egy fórum, ahol végül is eszmecserének kell(ene) folynia, tehát nyilvánvaló, hogy az ember a SAJÁT elképzelését veti „papírra”.

    Én nem modtam azt, hogy beteges, ezt a szót éppen te használtad először. Az meg a te elképzelésed rólam, hogy ezt betegesnek tartom.

    „"Most akkor kinek higgyek, a kicsiny tudós-társadalomnak, akiknek van némi fogalmuk a természet működéséről, vagy a népes UFO hívüknek?"
    Önállóság nuku?[i/]

    Mivel nem vagyok a tudományok doktora, hogy minden jelenségről pontosan tudjam, hogy mi az, és mivel ufoszakértő sem vagyok, nem vagyok kompetens a témában, hogy én magam 100% biztonsággal eldönthessem a kérdést.
    Viszont van józan paraszti eszem, logikám, így megvizsgálva a „bizonyítékokat” mindkét oldalon, különösen figyelve az önellentmondásokra, állást tudok foglalni, hogy inkább kinek hiszek. Az önállóságom ebben merül ki e témában.

    "Amúgy te hogy tapasztalod meg pl. a fénysebességen felüli kommunikációt?"
    [i] Telepátia, távoli ESP, stb.


    Aha, szóval te ilyenekben is hiszel. Legyen, de akkor mond meg hogyan vizsgálták a telepátia hullámainak(?) haladási sebességét?
    Egyáltalán volt ilyen mérés?