pipaxy#296 Dehogy. Ebből még nem. Hol írtam ilyet? Én itt mindössze arra céloztam, hogy könnyen előfordulhat (szerintem egyenesen biztos), hogy a ma szintén "kvázi befejezett"-nek tűnő fizikáról előbb-utóbb kiderül, hogy valójában még messze van ettől, és a világ nem olyan, mint amilyennek ma képzelik.
Igaz, nem írtál, kicsit túlszaladtam a gondolatmenetemmel, de most meg írod: „Ebből még nem.”. A fizika ma sem befejezett, van még rajta még mit dolgozni, tökéletesíteni. A világ pedig nem olyan ahogy elképzeljük, hanem olyan ahogyan látjuk. Bármelyik forradalmasító fizikai elmélet helyes, csupán lehet hogy nem minden területen. Pl. a newtoni mechanika csak kis sebességeknél.
Tudod hol lesz majd új, nagy elmélet szerintem?! A kozmológiában, ultra nagy energiájú környezetben, mint például a fekete lyukak, gamma kitörések stb. környezetében. De ott is „csak” azért mert még csak nem rég óta tudnak róla megfelelő minőségű, mennyiségű megfigyelési adatokat produkálni.
Húrelmélet? Parallel univerzumok? Vagy ha elolvasod az általam belinkelt szövegeket, le van írva, hogy milyen nagy változásokon ment keresztül a kvantumfizika/-mechanika maga is. (Az átlagnépesség nem is tudja követni.)
Hmm, tudtommal erre még semmi bizonyítékot se sikerült szerezni, úgyhogy ez csak elmélet, mellette még millió másik van.
De mellesleg forradalmak nem minden nap történnek, ahhoz gyűlniük kell az ismereteknek egy ideig.
Pont erre akartam utalni valamelyik előző hozzászólásomban, hogy 100 évvel ezelőtt milyen „gyakran” jöttek a nagy elméletek. S manapság? Én nem úgy látom. Ezzel persze nem zárom ki az új forradalmasító elméletek megszületését, mert lehetséges, nem kizárható.
Egy új, nagy elmélet meg általában olyankor szokott megjelenni, mikor egy jelenséget nagyon, de nagyon nem értünk. Jelen pillanatban viszont nagyon sok mindenre tudunk okot adni.
Tényleg ezt gondolod? Amikor rendszeresen jönnek a tudományos hírek újabb és újabb felfedezésekről pl. a kvantumfizika terén? Lásd pl. nanocsövek, megállított fény, kvantumszámítógép, stb.
Ezek pedig nem felfedezések, mint mondod, hanem technikailag megvalósított effektusok, amelyet a kvantummechanika megenged. Nagyon-nagy különbség.
A nanotechnikába nagyon-nagy jövő van kétségtelenül.
"Na most, olyan dolgot mint levitáció, fénysebességen felüli kommunikáció, vagy utazást a természetben még soha nem figyeltünk meg." Milyen alapon mered ezt így kijelenteni? Csak nem olyan alapon, hogy ezek lehetetlenek, ergó ilyet még nem láthatott, tapasztalhatott senki, és aki azt állítja, az beteg, stb.? Bizony nagyon is tapasztaltunk már ilyen eseteket...
Milyen alapon merem? Merem. Talán félnem kéne, mert más véleményen vagyok, mint te? :)
A természetben sosem, ezt így kijelentem. Pl. egy proton soha a büdös életben nem fog c-nél gyorsabban menni.
Az, hogy egy másik civilizáció mire lehet képes, az más kérdés, gondolom te azonnal erre gondoltál.
ezek lehetetlenek, ergó ilyet még nem láthatott, tapasztalhatott senki, és aki azt állítja, az beteg, stb.?
Most meg beteg? Mint a cikk címe is: Nagy UFO vita, itt két „párt” van, most akkor az egyiknek betegnek kell lennie?
Szerintem senki nem beteg, csak fogalma sincs róla mit lát. Egyébként én ez idáig 3 úgynevezett UFO észlelésen estem át, és csak azért mert fogalmam se volt mit látok (mivel igencsak foghíjas a tudásom ahhoz, hogy mindent amit látok, meg is tudjam magyarázni), mindjárt arra a következtetésre jussak, hogy egy földönkívüli civilizáció követeinek hajóját látom? Mert ügye ez a legnyilvánvalóbb következtetés nem!!? Nem tudom mi az amit látok: hát akkor FÖLDÖNKÍVÜLI!
Most akkor kinek higgyek, a kicsiny tudós-társadalomnak, akiknek van némi fogalmuk a természet működéséről, vagy a népes UFO hívüknek? Amúgy manapság „sikk” állást foglalni e témában. Például egy 12 éves kislány, akinek a természettudományos ismerete kimerül abban, hogy a gravitáció lehúzza, így vigyázni kell, nehogy beverje a fejét. Ő persze konkrét, kialakult állásponttal rendelkezik az ufonauták földi jelenlétéről.
Amúgy te hogy tapasztalod meg pl. a fénysebességen felüli kommunikációt?