dez#273
"Én is ismerem ezt a történetet. Szerinted ebből most azt a következtetést kellene levonnunk, hogy a természettudományok kutatói mind önteltek, elvakultak. Olyannyira, hogy egyszerűen hátráltatják már az új technikák, találmányok feltalálását/kidolgozását?"
Dehogy. Ebből még nem. Hol írtam ilyet? Én itt mindössze arra céloztam, hogy könnyen előfordulhat (szerintem egyenesen biztos), hogy a ma szintén "kvázi befejezett"-nek tűnő fizikáról előbb-utóbb kiderül, hogy valójában még messze van ettől, és a világ nem olyan, mint amilyennek ma képzelik.
"Azóta viszont valahogy nem jönnek új, forradalmasító elméletek, én legalábbis így látom."
Húrelmélet? Parallel univerzumok? Vagy ha elolvasod az általam belinkelt szövegeket, le van írva, hogy milyen nagy változásokon ment keresztül a kvantumfizika/-mechanika maga is. (Az átlagnépesség nem is tudja követni.)
De mellesleg forradalmak nem minden nap történnek, ahhoz gyűlniük kell az ismereteknek egy ideig.
"de oka lehet az is hogy egyszerűen nem igazán van már olyan új felfedeznivaló ami forradalmasító lenne"
Tényleg ezt gondolod? Amikor rendszeresen jönnek a tudományos hírek újabb és újabb felfedezésekről pl. a kvantumfizika terén? Lásd pl. nanocsövek, megállított fény, kvantumszámítógép, stb.
"Na most, olyan dolgot mint levitáció, fénysebességen felüli kommunikáció, vagy utazást a természetben még soha nem figyeltünk meg."
Milyen alapon mered ezt így kijelenteni? Csak nem olyan alapon, hogy ezek lehetetlenek, ergó ilyet még nem láthatott, tapasztalhatott senki, és aki azt állítja, az beteg, stb.? Bizony nagyon is tapasztaltunk már ilyen eseteket...