• fanatick
    #32
    Úgy mellesleg megjegyzem, hogy 1993-ban, amikor először láttam OS/2-t, az azért összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint az akkori Win 3.0, 3.1. Számomra nem volt kérdés akkor, hogy OS/2-t használjak, felhasználóbarátságban, stabilitásban, DOS támogatásban messze jobb volt mint a Win. Ja, és futtatta az akkori Windowst is (akár több példányban). Minden Win (és DOS) programomat tudtam használni akkor OS/2 alatt (Win-OS/2 funkció, DOS ablak).
    Később már gondok voltak és kiszálltam úgy 1999 körül. Pár év win használat után viszont menekültem vissza a jó régi OS/2-höz, mivel rájöttem, hogy még ma is használják a fanatikusok (mint én), és egy kis odafigyeléssel teljesen rendben van. Legújabb P4-es vasamon is szépen fut.
    No virus, spyware, stb. Irodai funkciókra és netre elég jól használható (van OpenOffice, Mozilla, Opera OS/2-re, legújabb Firefox is), és még mindig sok Windows program elindul rajta (ODIN, INNOWIN runtime segítségével + a régi Win-OS2 is megvan), ami nem, az VirtualPC-ben futó bármelyik (akár több) Windowsban OS/2 fölött - számomra egyszerűbben, mint Linuxban (bár Linux-fan is vagyok). És tk. mostanra elég sok natív OS/2 alkalmazás gyűlt össze, szinte több, mint 10 éve. Elég jó a Java környezete is. Néhány windows és Linux programnak létezik OS/2-es portja is.
    Szóval csak, hogy képben legyünk. És az IBM bár kinyírta, azért még él egy továbbfejlesztett változat, neve: eComStation - tulajdonképpen ezt használom. Most éppen 1.2-es verziónál tart, ami tavaly nyár végén jelent meg. Végülis az OS/2 története a cserbenhagyások története (először MS, majd IBM), de valahogy nem akar elpusztulni.