• troc
    #95
    "A saját véleményem szerint nagyapáink életmódja tartalmazza az egyensúlyt. Nem voltak kövér gyerekek, csak markos, szikár, szívós paraszt gyermekek."

    Ajánlok a figyelmedbe század eleji fényképeket. 160 centis, sápatag tömzsi törpe mindenki. Az egyoldalú táplálkozás miatt. Az átlagéletkor meg nem érte el az 50 évet, olyan betegségekbe haltak bele, amiknek a létezséről sem tudunk.

    Az átlagos testmegasság növekedése nem az állatokba juttatott hormonoktól, hanem az ideálishoz közelítő, energiagazdag és változatos táplálkozásnak köszönhető.

    Vegetarianizmus: ha valaki akarja, ám legyen de szigorúan csak felnőttkorban.
    Ha a gyerek nem eszik húst, a vega szülő a feje tetejére is állhat, akkor is lesz valami defektje a gyereknek. A fejlődő szervek iszonyű mennyiségű energiát igénylenek, felnőtt korban egyesek kikapcsolnak / nem növekednek tovább, akkor már lehet pótolni a húst.
    A vege. nem egynelő a tészta+krupli kombóval, nagyon lelkiiseretesen kell odafigyelni az étrendre, hogy pótlódjon a kieső fehérje-, szénhidrátadag.

    Miért van szüksége (leegyszerűsítve) húsevésre az embernek?
    Az agya miatt. Ez a nap 24 órájában dolgozó kohó végtelenül falánk, és az energiaigénye csak ennek az egy szervnek annyi, amit nagymennyiségű húsfogyasztással lehet kielégíteni a leghatékonyabban. (Természetesen az ősök is húsevők voltak, illetve lettek akkor, amikor a törzsfejlődés útjára léptek. Egy növényevő faj ezen a bolygón ilyen körülmények között soha nem válhat inteligenssé.

    Ismerek pár olyan tizenéves kiscsajt aki "nem eszek húst!" felkiáltással a tányérról ledobja a szelet sültet. De nem pótolja azt semmivel, mert nem fogja fel, hogy a húsevés mellőzése nem egyenlő a vegetarianizmussal. Aztán majd csak pislognak, hogy 35 évesen cukorbetegek, súlyos csontritkulással küzdenek, rövidlátás, gyenge fogak, gyenge emésztőrendszer...

    Valaki írta az előbb hogy az indiaiak sem változtak meg a több száz generáción át tartó vega alatt. Nem változtak meg, mert nem vegák. Marhát nem ehetnek, de mást igen és meg is teszik. Az ottani vegák nem a jellemző tagjai a társadalomnak, a családot alapító átlagemberek csak akkor nem esznek húst ha nem tudnak hozzájutni.