Állat helyett hústenyésztés?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mely tények nem valósak szerinted?

skydrake!
A lapon, amit belinkeltél egyszerûen hülyeségek vannak, ezek nem valós tények, ha elhiszed, akkor te sem érsz többet, mint a lap tartalmi része.<#boxer>
"A rágáshoz a növényevõk és az ember hátsó, lapos örlõfogakat használnak, a húsevõknek erre nincsen szüksége, mert nem õrlik meg táplálékukat, így nincs is ilyen típusú foguk."
Az ember mindenevõ, tehát, mindent meg kell tudnia enni!! <#gun>
Egyébként van legalább egy olyan ehetõ növény, amiben van B12 vitamin. Így kívülrõl nem tudom, melyik az. És ott vannak az algák is, azt hiszem, abban is van, és attól a vegetáriánusok sem idegenkednek.

Van, aki a tejre allergiás, de annál sokkal többen vannak (a népesség nem kis része), akik csak laktóz-intoleranciában "szedvednek". (Bár a legtöbben nem is tudnak róla.)

Ma már igen kevés olyan vegetáriánus lehet, aki nem tud róla, hogy oda kell figyelnie a B12 vitaminra. De olyan is van, hogy ovo/lakto/ovo-lakto vegetáriánus, aki bár húst nem eszik, tojást és/vagy tejterméket igen. De ma már számtalan étrendkiegészítõben is megtalálható a B12 vitamin.

Az emberszabásúak (legalábbis pl. a csimpánzok) is esznek húst, de csak igen keveset, azaz nem esznek húst hússal, mint egyes emberek.

"Azóta nem eszek húst, és érdekes minden allergiám (pollen allergia is) elmúlt"

Tejet iszol? Mert van aki meg arra allergiás. Hallottál a B12 vitaminról? És arról hogy csak állati eredetû táplálékkal jutunk hozzá? És hogy a hiánya milyen betegséget okozhat? Azt tudod hogy a majmok is fogyasztanak állati táplálékot? Azt nem tudod hogy az ember emésztõrendszere nem a növényevõkéhez hasonlít a legjobban?
Én nem vagyok fanatikus, de a figyelmedbe ajánlanám a #67-est...
(Inkább az a fanatikus, aki egy dologból eredeztet minden mást.)

Az ember alapvetõen mindenevõ.
A fogakból egyértelmû.
Aki mást mond, az fanatikus.
Lehet, hogy elsõre nem hangzik jól, hogy "mesterséges hús", mert a mesterséges szónak manapság eléggé pejoratív értelme van.
De ettõl még nem rossz.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

kb 2 éve elolvastam ezt a cikket:
http://www.napfenyes.hu/index.php?i=289
Azóta nem eszek húst, és érdekes minden allergiám (pollen allergia is) elmúlt. Amire az orvosok azt mondták gyógyithatatlan és csak kezelni lehet. Másrész miattam bizti men ülnek meg egy állatot sem.
Akinek van egy kis esze az nem is eszik húst. Az ember alapvetõen növényevõ. Vega csajok ide gyertek!
Trade
majd felturbozzak adalekokkal es majd hasonlo lesz

St
ahhoz nem kell levágni a tehenet, hogy megfejjék...
Na ha ilyen világ lessz, akkor én kiköltözök a mezõre vagy az erdõbe, oszt tartok majd teheneket meg disznókat oszt majd megeszem azt. A felesleget meg majd eladom jópénzért, mert szerintem lessz egy pár ember a Földön aki igazi húst akar majd enni!

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Pharaoh
Az íze tuti más lesz ,már a házi és a telepeken nevelt állatok húsa között is sok a különbség

Az egy dolog, hogy hús. De mi lesz a tejjel, szalonnával, zsírral, húrkával?

Sadun Tryst
így ez a kép tényleg nem valami guszta, de ha egy húsüzembe tévednénk valamikor, nekünk sem ott jönne meg az étvágyunk a hamburegehez. 😊
szóval ez a "hústenyésztés" szerintem teljesen jó 5let. csak gratulálni tudok a szellemi gazádnak.

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Ez lenne a jövõ? Igen ez, nincs más kiút. Mai napig nem értem meg, hogy komoly világcégek, miért nem fektetnek bele a "jövõbe", teszem azt alternatív erõforrásokba. Továbbá nem csak azt a mocskos hasznot kéne nézni, mint pl. gyorsétteremláncok. A reklámokkal olyan szépen be lehet etetni az embereket... köztudomású, hogy az amcsik olyan dagadtak már, hogy csoda, ha megmozdúlnak, csak egy valamiért (reggel, délben , este) azér a trágya Mc trutyiért...
<#guluszem1><#vigyor3>

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Ugyanannyira romlott a zöldségeknek és gyümölcsöknek minõsege és tápértéke mint a tenyésztett állatok húsának...

Nem tudom elképzelni, hogy a mesterséges hús olyan hûde egészséges lenne.

"Az egész bolyra nézbe komolytalan veszély egy olyan fõemlõs."
Hát, azért egy sápadtarcú néhány liter gázolajjal elég nagy fenyegetés<#vigyor>

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Szint úgy és én is útálom a disznóvágást.

Hát a nagyapám tehenei biztosan bírták a sarat, de azok kinn is legeltek, meg kinn aludtak nyáron a legelõn. Szóval nem nagyiparilag voltak felhízlalva.

Hát lehet, hogy nem éljenezték volna meg régen. Akkor is volt az embereknek lelkiismeretük.

Na igen végül is én is ilyesmire jutottam.

1. Hát a csimpánzod nyalogathatja a botot évekig mire kivégez egyetlen bolyt. Az egész bolyra nézbe komolytalan veszély egy olyan fõemlõs.
2.Igen, de én a két rendszer hatékonyságát vetttem össze. Nézd, ha az oroszlánoknál rugalmasabb lenne a szaporodás, akkor nem itt tartanának. Nállunk, hogy más rendszer van (vagyis, hogy túléli a gyengébb is, pont azért mert az erõsebb segíti a fajtársát) szóval a mi rendszerünk (meg pl.: a hangyák rendszere) jóval hatékonyabbnak bizonyul.
És az, hogy nem vetjük magunkat Ferike elé az azért lehet mert mint azt mondta haxoror a társadalom ránk van erõltetve de mindenképpen szükséges.
3.Ha megnézed az idõpontot akkor kiderül, hogy én éppen nem munkaidõben írtam a hozzászólásaimat. Este végeztem a munkáimmal (fizikai) aztán játszottam, msn-eztem aztán fórumoztam. Én nyáron viszonylag keveset vagyok a gépelõtt vagy az interneten.

Mortigen
Ezért termel a nagyfater saját maga disznót és azt eszi az egész család. Egészséges, csak kicsit (nagyon) gáz levágni és feldarabolni. De valamit valamiért.

A divat-vegánokat leszámítva nem puszta szép elvek, és hasonlók miatt csökkentik, vagy kerülik a húsevést sokan, hanem egyrészt a mai nagyüzemi tenyésztés velejárói miatt (gyógyszerek, külsõ mesterséges hormonok, belsõ stresszhormonok, eleve rossz minõségû hús), és különféle emésztési és egyéb problémák miatt. (Tehát kissé leegyszerûsítõ az a hozzáállás, hogy mindenevõ a fogazatom, na akkor gondolkodás nélkül együnk meg mindent.)

"sterilen is tartják a "húsukat""

Vagy inkább a rengeteg antibiotikum, amit kapnak (mert totál depressziósak, és alig mûködik a saját immunrendszerük).

uniu
Etológiai kézikönyv ? Nem is tudtam, hogy az õsemberek ilyeneket írtak😊Mármint ha nem õk írták akkor egy kalap szart sem ér, ennyi erõvel a Star Wars is lehetne etológiai kézikönyv. Az emberi aggreszivitás igenis érdekes/fontos dolog, és ha mondjuk 150fõs csop. éltek akkor is biztos vagyok hogy volt a csoporton belüli rivalizálás, erõszak.
És csak azért nem akarták leabálni a szomszéd törzset mert nem találkoztak senkivel.
Amúgy meg nagyságrendekkel jobb hatásfokkal nyerik ki az energiát a tehenek a fûbõl, mint pl
az erõmûvek, beleértve azt is ami energia kelett hogy felépítsék õket. Iletve ha jóll toom a tehenek nem termelnek rádióaktív hulladékot. + sterilen is tartják a "húsukat" míg mesterségesen ez + probléma lenne.
Ennek a gyógyászatban látom csak jelentõségét.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

concrete
"Apád ütött volna agyon ott helyben, a falu megéljenzi, a lázadó fiatalok meg befogják a szájukat."

ma magyarországon, (nemfalun) még vannak ilyen közösségek, nemkis számban, nemkevesen, még akkor is ha ez itt és most elképzelhetetlennek tûnik ...

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

ReTeK
emlékeztek a Louis De Funes filmre amikor a gyárban futószallagon gyártják a kaját, jön a csirke csont ráöntik a habot aztán jön a festés <#wilting>

A takarmány kérdése nem probléma:
Biomasszaként energiaforrás nekünk.
Még mindig jobb, mint a szén, meg legalább megújuló.
Nem azzal van baj, hogy a fából is CO2 lesz, hanem azzal, hogy ez milyen gyorsan következik be.
Ha a szárazföldön nagy a CO2 kibocsátás, akkor mire az a CO2 eljut a tengerig, mert nem tud a szárazföld felett visszaalakulni, jelentõs károkat okozhat.

Jah és csak úgy, mert unatkozom:

A darwini elmélet:
"Mi vagyunk az evolúció csúcsa!"
De a tektonikus mozgások nem állnak meg...
Egyszer majd valaki vagy valami megdönti a csúcsot...

\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"

Nem mentem végig ezen a szálon, mert túl messzire vezetett volna. Pedig elkezdtem begépelni, csak kitöröltem.

Ezen van a hangsúly: "tökmindegy melyik..."
De ha te úgy nõsz fel, hogy a szüleid, nagyszüleid, és még 100 ember a faluban egyvalamiben hisz, azt gyakoroljátok, egy hónapig járva a környéket sem találnál senkit aki mást mondana, legyen az akár egy 2000 éve halott elmebeteg zsidó királyfi, vagy egy sivatagban, barlangban 20 nap alatt étlen szomjan összedobott fércmû, vagy embertestû, állatfejû magasabb szintû lények, vagy a Nap éltetõ ereje, netán a bika vére, vagy villámmal kõtáblába vésett ékírás, amit a nagyapáidtól hallottál, az most mindegy.
Ez tart össze egy emberi közösséget, megadja az alapokat. De mostmár keverednek a történetek, nincs csoport, nincs TÖBBSZEMÉLYES csoport, helyébe lép az egyszemélyes csoport, aki TE vagy, vagy ÉN, saját hiedelmekkel, félelmekkel, mesékkel, haláltmegvetõ bátorsággal, akármivel.
Úgy éled az életedet, ahogyan te akarod, nem vagy köteles betartani a sábeszt, a húsvétot, a termékenység ünnepét, ha nem akarod.
Régen ilyen nem volt, nem az volt, hogy összebalhéztam az õsökkel, megyek albérletbe, mert utálom a karácsonyt. Apád ütött volna agyon ott helyben, a falu megéljenzi, a lázadó fiatalok meg befogják a szájukat.
Hol vannak a korlátok? Túl nagy a szabadság, ha nem tudunk mit kezdeni vele. És elveszik a tisztelet, a megbecsülés az idõsek, a szüleink, a gyermekeink és a többi ember és fõleg a természet irányába. De ez is kétélû fegyver. Mondjuk jönne egy jó kis diktatúra, ahol mindenkinek megvan a dolga, megmondják mit kell csinálnod és helyben fõbelõnek, ha nem azt teszed; az sem igazán jó. (Meg már elég is volt belõle, asszem egy idõre.)

Nagyon elkanyarodtunk a mûhústól, nem akartam.

Ezt a dumát is itt olvastam, hogy "ateista vagyok, de nem gyakorlom". Tetszik... 😄

\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"

Apám muzulmán, anyám katolikus: én miben higyjek? Mert hinni kell valamiben.

khm, miért is? miért is akarsz egy többezer éves dogmának behodolni? tökmindegy melyik...

"Hangyáknak nincs természetes ellenségük."

Hát... Pl. a csimpánz úgy vadászik hangyára, hogy egy faágról lerágja a kérget, és bedugja a bolyba, vár egy kicsit (fanedvre gerjednek a hangyák, ráharapnak a botra), majd kihúzza és lenyalogatja.

A példád szerintem azért nem állja meg a helyét az oroszlánnal, orángutánnal, stb., mert azok nagytestû élõlények, egyértelmûen azért csökkent le a számuk, mert az ember elhódította a területeiket, ha pedig emberközelbe mentek, egyszerûen ledurrantotta õket. Nem kihalnak, kiirtjuk õket.
Kis különbség.
Szóval, nézd meg a hangya életterületeit: megél a föld alatt, a házad falában, a konyhád falának repedéseiben. Irtod is ezerrel, de sokkal kisebb területre van szüksége, nem egyszerû elûznöd még a saját otthonodból sem, tápláléka pedig a szemetedbõl van bõven.
Próbáld ki ezt egy oroszlán, vagy egy orángutáncsaláddal! 😉
A hangya egyébként tényleg rabszolgatartó: van a királynõ és az utódok, azokat életük végéig védik.
Elképzelem, ahogy nagyrabecsült társadalmunk tagjai egymáson áttörtetve rohannak, hogy felfogják a golyót Gyurcsányi miniszterelnök úr teste elõtt... LOL <#buck><#banplz>

"A saját véleményem szerint nagyapáink életmódja tartalmazza az egyensúlyt. Nem voltak kövér gyerekek, csak markos, szikár, szívós paraszt gyermekek."
Életmód, igen. Nem ültek otthon órákat a TV, számítógép meg az INTERNET elõtt. 😉 Megdolgoztak a mindennapi betevõjükért mindennap, keményen. Nem az volt, hogy beugrok a jó kis mekibe. Túl sok és túl könnyen hozzáférhetõ a cukor és a szénhidrát mindenhol. Lépten nyomon ehetsz, soha nem éhezel, szomjazol, fázol 1-2 napig, ami szívóssá, kitartóvá tenne. Közben a 3. világban milliók halnak éhen minden egyes nap. Adunk nekik pénzt, segítünk nekik, naná! Hogyan is? Ott is a diktátorok lopják el, felfegyverkeznek, villákat, jachtot vesznek, a nép meg nyögi. Eltartja a nyugatot. Mert mi belõlük élünk.

Nem, mert a kaptártudat genetikailag kódolt míg a társadalom civilizációs találmány és nem természetes állapota az emberiségnek, pusztán azért létezik/het mert hatékony de így is rá kell erõszakolni a tömegekre lásd igazságügy, börtön stb. a hangyabolyban nincsenek bûnözõk

Épp ez a bolytudat (és nem kaptáruk van) ez van nállnuk is, csak nálnuk másképpen hívják. (társadalom?).

hehe
A hangya tényleg jó példa, kevesen tudják de egymás közt szoktak õk is háborúzni a területért és vannak olyan hangyafajok amik rabszolgatartók 😊
A Darwini elv pedig mûködik nálluk mert a saját súlycsoportjukban verhetetlen a kaptártudat, kész mázli hogy a rovarok fizikailag képtelenek ember méretûre nõni 😄

pepii:
A föld "tüdeje" nem az esõerdõk hanem a tengeri növények csak ahoz a "zöldbéke" nem tudja látványosan hozzáláncolni magát

A vegetákat meg nem értem, az ember a fogazata alapján egyértelmûen mindenevõ és ahogy FTeR írta a ragadozókra hajaz, elég csak ránézni a szemfogakra szal kell a hús, pitypanglevessel nem lehet normális felnõttet nevelni egy gyerekbõl...

ok

hálla istennek apukám meg báttyám vadász így elég sûrûn kerül az asztalra vad étel, ami telljesen mentes mindenféle hormontól meg táptól. Halásztól is sûrûn veszünk halat, a tiszai haltól pedig már nem kell félni, nagyon jó húsa van a tiszai halnak, ízletes, ajánlom minenekinek!

De a hormonos dologban igazad van. sajnos már a nagyszüleim is táppal etetik a csirkéket és érezhetõ a külömbbség. a Bolti csirke meg egyenesen undorító.

Hát persze, hogy nem!
De a ló, a szarvasmarha, a bírka megeszi.

-baj+faj társunkon.
Hagy toldjam még meg egy gondolattal:
Nézzünk meg egy pár fajt ahol Darwin elmélete a helyes: Oroszlán (a kihalásszélén) orángután (a kihalás szélén)elefánt (a kihalás szélén) medve (jelentõsen megritkult) farkas (jelentõsen megritkult) sasok és sólymok (jelentõsen megritkul vagy a kihalás szélén). És ráfoghatjuk, hogy az ember hibája és tényleg, de ez is azt támasztja alá, hogy az ember, aki már csak féligmeddig él a természetes kiválasztódás szerint, erõsebb a többi fajnál. Na persze ez sincs ez így jól, mert a genetikai állományunk rettenetesen meggyengült és soha nem lesszenek elég jó gyógyszerek, vagy csak idõlegesen lesznek jó gyógyszerek. És ez éri meg igazán a gyógyszer gyáraknak. Végülis részben az õ hibájuk is az, hogy a génállomány ennyire felhígult, na persze ez sem túl humánus.

A saját véleményem szerint nagyapáink életmódja tartalmazza az egyensúlyt. Nem voltak kövér gyerekek, csak markos, szikár, szívós paraszt gyermekek.

nem eszi meg a szalmát<#papakacsint>

A 4. pontra felhívnám a figyelmet!

Épp ma gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy ez így ebben a formában nem állja meg a helyét!!!
Mert (szerintem) a két abszolútt uralkodó faj az ember és hangya. mi a közös mind kettõben? hogy segíti a fajtársát(egészséges körülmények közt). Ha egy hangyát megtámad egy másik rovar az szól a többieknek akik segítenek rajta! pedig a Darwin törvényszerint a hangya kisebb-->gyengébb--> halál rá. De nem ez történik!!! És nézd meg! A hangyákat nem lehet kiírtani! Jóformán nincs is természetes ellenségük vagy legalábbis jelentõs nincs (leszámítva a hangyászt). De így van ez az embereknél is! A legjobb példa erre a háború. Ha nem tartanak össze a bajtársak nem bírják ki azt a fizikai és lelki terhet és egyszerûen elhullanak az elsõ bombázáskor. De egyáltalán az a puszta tény, hogy irányított hadsereget tudunk létrehozni, ami képes elsöpörni (jóformán) minden más faj támadását elegendõ bizonyíték arra, hogy a járható út a keresztényelvekszerinti (nem vagyok vallásos) élet, miszerint segítsünk felebarátunkon, vagyis bajtársunkon!

Enkil
csak most olvastam falatka2003 üzenetét, baromira igaza van

Enkil
Itt messze nem az a lényeg a tudósoknak , hogy környezet védelem. De csak úgy kapnak pénzt az ilyen kuttatásokra, ha ilyenneket mondanak. 100 millióktól esnének el, ha csak a sejt tenyésztési technlógia és azon belül a sejtek, szövetek viselkedésének a jobb megértésérõl beszélnének.

Igen a disznó meg a tyúk megeszi a búzaszalmát az árpaszalma meg egyenesen csemege. Ja és a tehenek meg csodaszép lila szinben pompáznak 😉
Ha ezt komolyan gondolják és betiltják az állattenyésztést h az állatkínzás (és hülye amcsikból meg barom euból kinézem) akkor csak azt érik el h a mezõgazdaságban létrejövõ rengeteg hulladék amit eddíg az állatoknak adtak, ott fog a földön elrohadni. Jónak-jó a komposztálás, de ha az állat végzi el 'ingyen' az sokkal jobb. Mondjuk ez a probléma minket nem érint mert a tetû politikusok már szétbaszták régen itthon a tszeket és kintrõl hoznak be mindent mert azon gazdagodnak meg.