• strogg
    #17
    igen, így van. Tegnap egy másik hír kapcsán beszélgettünk, hogyha müködik a cell-es linuxos ps3, az súlyos érv lesz a pc ellen.

    Én amire nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi leszek, az az első cell procis pda. Pl: a cell procis zaurus eléggé lenyűgöznbe. Mondjuk úgy az ablakon vágnám ki a notimat, meg az összes pda-m, ami a fiókban van:)

    A cell ha kiforrja magát jó esélye van, hogy új alapokra helyezze a hw vonalat. Talán mondanom sem kell, az intel+amd páros komoly konkurenciát kaphat, hisz nem az x86 lesz a legjobb (megkockáztatom leggyorsabb is talán a jövőben) platform.
    Évek óta megy az agyalás, hogy az x86 procik fejlődését hogyna lehetne biztosítani, hisz eza vonal kezd kifulladni. Hát lehet, a cell lesz a
    megoldás?

    1-2 éve elagyaltam azon is, hogy ha az x86-ban az m$ olyan szinten egyeduralkodó, és olyan előnye van ami majdnem ledolgozhatatzlan (akármilyen jó linuxot is készítenek) akkor lehet platformot kéne váltania? De elvetettem, mert szerintem is hülyeségnek hatott. De ezek szerint nem is akkor hülyeség, lehet még ez lesz a jó? cell+linux páros a ps3-al debütál.

    Másik, ami meggyengíti (szerintem) az x86-ot. A játék. Egy ps3 tudását nem fogja tudni prezentálni a pc. Pláne, hogy a legfrisseb vidkari árából veszek egy playstationt. (sőt) Tehát könnyen lehet az alapvető game platform a ps3, az alap game os a linux. Ez gyökerestül forgatná fel az informatika iparágat. Egy szűk game piacra 8ahol nem egy neves játékgyártó húzta már le a rolót, ill. lett felvásárolva) most drasztikusan beszűkülhet.

    És igen. Az office programokat használó fewlhasználók 70%-nak biztosan elegendő az openoffice, méág azt sem használják ki. Izgalmasnak ígérkezik a köv. 3 év:)