• NEXUS6
    #14
    A M$ végül is tényleg csak egy cég. A baj viszont az hogy egyben az egyetlen CÉG is az otthoni szg. piacon.
    Ha bukik akkor az nagyon is negatív hatással lesz az egész világra.
    Másrészt mint igazi konkurencia nélküli óriás, marha tunya a fejlesztések tekíntetében és egyre csak lassul. Ha a M$-en múlik nem lesz digitális világ 2015-re, de talán még 2050-re sem!

    strogg: az tényleg jó kérdés, hogy az x86 alapú MAC kitől szed el piaci részesedést? Először is saját magától, a PPC-vonaltól biztosan. Ha azt nézzük, hogy a Linux még mindíg nem igazán júzerfrendli, meg az OSX is valami BSD alapú alkotás, akkor szinte egyértelmű a válasz, hogy a Linuxtól. Viszont a Linux felhasználók még mindíg nem egyszerű júzerek, szakmailag, és főleg érzelmileg elkötelezett júzerek, az ilyenekkel szemben nehezen megy a kényelemre apelláló meggyőzés.
    Ha az Apple jó média kampányt fog tudni csinálni és meggyőzi az egyszeri júzert a saját rendszere előnyeiről, akkor mindenképpen a winpctől nyúlja le a vevőket! csak éppen az Apple azzal, hogy továbbra is bekeríti magát a saját hardverével tönkre is fogja vágni a dolgot. Ha az X86 alapú OSX ennek ellenére elterjed az nem az Apple sikeres marketingpolitikájának érdeme lesz, de ráadásul éppen ezért az Apple-nek ebből nem sok haszna lesz, mert az új júzerek valszeg kalóz verziót fognak használni!
    De ez volt a win esetében is, azt is a kalózok terjesztették el.
    Szal nem egyszerű a dolog.

    A M$ simán megtejheti hogy ha nagyon a fejére nől az Apple, akkor egyszerűen megszabadul a részvényei egy részétől, kivonul a cégből -látszólag. Aztán amikor leesnek az Apple részvények árfolyama, mert mindenki igyekszik megszabadulni tőlük, akkor egyszerűen felvásárolják az össszeset, és így zsebreteszik a céget! Vagy nem vesznek egyetlen részvényt sem, csak hagyják kiszenvedni.