• Landren
    #1881
    Moto2: bizonytalanná vált Talmácsi Gábor csapatának helyzete

    Bizonytalanná vált Talmácsi Gábor csapatának helyzete a jövő évi Moto2-sorozatban, az Aprilia ugyanis bejelentette: megszünteti Moto2-es programját. Az olasz cég így nem készít vázakat a 250 köbcentis kategóriát jövőre felváltó sorozatba, amelyben Talmácsi Luca Boscoscuro gyári csapatában, a Speed Up-istállóban vett volna részt.


    "Nincs nagy probléma, dolgozunk, hogy megoldjuk az ügyet – tájékoztatta a távirati irodát kedd este Stefano Favaro. – Annyi biztos, hogy a Speedup Team megmarad a szerelőkkel, mérnökökkel együtt, és várhatóan csütörtök-péntek körül jelentjük be, Gábor milyen vázon versenyez majd jövőre."


    „Az Aprilia haszontalannak és értelmetlennek látja a részvételt egy olyan sorozatban, amelyben a konkurens gyártó (Honda) motorblokkja köré kell vázat építeni. Nem illik bele az Aprilia versenystratégiájába, és nem méltó az eddig 43 világbajnoki címet szerző gyár hagyományaihoz" – áll az Aprilia kedden kiadott közleményében.

    Az Aprilia döntése Boscoscuro és Jorge Aspar Martínez csapatát (amelyben Mike Di Meglio és Julián Simón a két pilóta) és a saját teammel induló, milliomos Karel Abrahamot érinti. Boscoscuro az Aprilia alkalmazottja, ezért az ő (és Talmácsi) helyzete komplikáltabb, nem biztos, hogy a csapatfőnöknek megéri feladnia a biztos állását a csapat miatt.

    Az idő mindenesetre Talmácsinak és csapattársának, Andrea Iannonénak dolgozik, hiszen a 2010-es idény április 11-én kezdődik, addig megoldást kell találniuk – Stefano Favaro menedzser kapcsolatrendszerét ismerve meg is találják.