• Landren
    Talmácsi Gábor az utolsó helyről indul

A spanyol Dani Pedrosa volt a leggyorsabb a királykategória időmérő edzésén az Indianapolisi Nagydíjon, megelőzve honfitársát Jorge Lorenzót, valamint Valentino Rossit. Talmácsi Gábor az utolsó helyről indul a holnapi futamon.

„Ha most visszamennék a pályára, tudnék gyorsabb lenni, s ez nagyon bosszant – mondta még tegnap Talmácsi, aki a 16., utolsó előtti helyen zárta a pénteki edzést, megelőzve az olasz Niccolo Canepát. – Nem tudtam felszabadultan, lazán motorozni, talán a tavalyi esésem volt bennem, nem tudom, de valahogy úgy éreztem, ez nem az én napom. Görcsös voltam a motoron, nem jöttek könnyedén a jó köridők.”

Nos, szombaton már jöttek a jobb köridők Talma számára, de sajnos a vetélytársak a második szabadedzésen és az időmérőn is felülmúlták a magyar motorost. A szombati gyakorláson a leglassabb volt Talmácsi.

Az időmérő edzésen az első helyért Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa és Valentino Rossi volt harcban, míg Talma próbálta előre lépni az utolsó helyről. De nem sikerült, és hiába javította meg az edzés alatt többször is idejét, az utolsó helyen zárt. Legjobb körét 1:42.736 perc alatt futotta.

A nagy hármas csatáját végül a spanyol Pedrosa nyerte meg, aki maga mögé utasította honfitársát, Lorenzót, míg Rossi a harmadik lett.

TALMA NYILATKOZATA

„Sajnálom a mai időmérőt, mert úgy érzem, többre lehettünk volna képesek. A délelőtti edzés után nem jó irányba változtattunk, nagyon csúszkált a kanyarokban a motor. Délelőtt tudtam a többiek után menni, az időmérőn erre már nem volt lehetőségem. A mérnökeim azt mondták, kitalálnak valamit holnapra, és a bemelegítő edzésen kipróbáljuk a változtatásokat. Én bízom bennük, ha kicsit jobb lesz a gép, akkor én is hozzá tudok tenni egy kicsit, és akkor előre léphetünk” – mondta Talmácsi az időmérő után.

MOTOGP

INDIANAPOLISI NAGYDÍJ, IDŐMÉRŐ EDZÉS
    1. Pedrosa spanyol Honda 1:39.730
    2. Lorenzo spanyol Yamaha 1:40.236
    3. Rossi olasz Yamaha 1:40.609

17. Talmácsi magyar Honda 1:42.736