• Landren
    #1772
    22.-ről rajtol a Talmácsi-utód Mugellóban


    A 250 kcm-es kategóriában Alvaro Bautista indul az élről, Németh Balázs félórával az időmérő vége előtt megfutotta a limitidőt, végül a 22. helyen ért célba, Tóth Imre a 18. helyről. A 125-ösöknél Bradley Smith, a legnagyobbaknál Jorge Lorenzo rajtolhat az élről Mugellóban, az olasz Moto GP vasárnapi futamán.

    A 250-eseknél az első körök után Alex Debon állt az élen, aztán Aojama vette át a vezetést. Még akkor is a japán vezetett, amikor félórával az időfutam vége előtt Németh Balázs, a Balatonring Team újonc motorosa [1] megfutotta a limitidőt.

    25 perccel a vége előtt még Aojama vezetett, Tóth Imre ekkor a 18. helyen állt. Az utolsó negyedóra Marco Simoncelli vezetésével kezdődött, Németh továbbra is a 22. helyen állt.


    Az utolsó percekben Bautista, majd Hector Barbera vezetett, végül mégis Bautista futotta leggyorsabb köridőt, Marco Simoncelli a második, Hector Barbera a harmadik, Bautista csak 14 ezreddel előzte Simoncellit. A magyarok közül Tóth Imre a 18., Németh Balázs pedig a 22. helyen kezdi a vasárnapi versenyt. Németh két versenyzőt is maga mögött tudhat a vasárnapi rajtnál.

    Németh Balázs így értékelt a futam után: „A fő cél a limit megfutása volt ma, ez sikerült! Holnapig még megnézzük az adatokat, és szerintem fogok tudni gyorsulni. Sőt, Aspar úr azt ígérte, hogy este még megkapom di Meglio adatait, az övével összehasonlítjuk az enyémet, és ez is segít majd, hogy hol kellene másként menni. Edzésről edzésre egyre jobban hozzászoktam a motorhoz, de azért még van mit tanulni. A versenyre azt kérte Aspar úr, hogy egy nagyobb csoporttal próbáljak majd elmenni, mert tanulhatok tőlük, és akár húzhatnak is.”

    Bradley Smith fantasztikus köridővel szerezte meg az első helyet a 125 kcm-esek időmérőjén, mögötte Scott Redding és Juliuan Simon ért célba, az első sorból rajtolhat még Sergio Gadea. A Bancaja Aspar Team három pilótája az első sorból indul.

    A legnagyobbaknál tíz perc után Jorge Lorenzo még csak a harmadik volt, és hiába vezetett egy perccel a vége előtt Loris Capirossi, a végén Lorenzo futotta a legjobb időt. A második helyre Casey Stoner jött be, a harmadik Capirossi lett, Valentino Rossi csak a második sorból indulhat. Az első két helyezett között csak 21 ezredmásodperc volt a különbség