• Landren
    #1708
    Talmácsi a hetedik helyen fejezte be a jerezi futamot, Tóth a 16. lett
    Talmácsi Gábor a 7., Tóth Imre pedig a 16. helyen végzett a a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíján a negyedliteres géposztályban. A versenyt a japán Aojama Hirosi nyerte meg, a spanyol Alvaro Bautista és az olasz Marco Simoncelli előtt.


    Nem kapta el túl jól a rajtot a tizedik helyről induló Talmácsi Gábor, így két-három helyet visszacsúszott, de az első kör végére már újra az első tízben volt, Tóth Imre pedig a 18. helyen motorozott ekkor.

    Talmácsi a gyenge kezdés után lassan, de biztosan elkezdett előre lépegetni, azonban az már hamar látszott, hogy az élen haladó négyest (Marco Simoncelli, Aojama Hirosi, Alvaro Bautista, Hector Barbera) nem nagyon lehet majd utolérni.

    Talmácsi a 7–8. hely környékén motorozott két korábbi 125 köbcentis világbajnok, Mike Di Meglio és Thomas Lüthi társaságában. Előbbi egy hibát követően majdnem elesett, és bár végül állva maradt, Talmácsi valamennyire le tudta szakítani, feljőve a hatodik helyre.

    Az élen állók folyamatosan előzgették egymást, Talmácsi pedig Mattia Pasini, Lüthi és a felzárkózó Roberto Locatelli között haladt.

    A végén a hazai pályán versenyző Bautista és Aojama állt az első két helyen, kettejük közül végül a japán futott be elsőként, Bautista lett a második, a harmadik helyet pedig Simoncelli szerezte meg.

    A dobogósok és Talmácsi közé Barbera, Lüthi és Pasini furakodott be, így világbajnokunk a hetedik helyen végzett, Tóth Imre pedig a 16. lett, így ő most nem szerzett pontot.

    GYORSASÁGIMOTOROS-VB, 250 KCM
    SPANYOL NAGYDÍJ, VÉGEREDMÉNY 1. Aojama Hirosi (japán)
    2. Alvaro Bautista (spanyol) 0.132 mp hátrány
    3. Marco Simoncelli (olasz) 2.706
    … 7. Talmácsi Gábor 26.288
    … 16. Tóth Imre