• Landren
    Egylőre nem indul bíztatóan ez sem. :(

Talmácsi: Nem vagyok rosszkedvű, a probléma könnyen orvosolható
    Talmácsi Gábor kedve nem ment el a rosszul sikerült első időmérő edzés után a Portugál Nagydíjon, a magyar versenyző bizakodó a folytatást illetően. Talma elmondta, a váltásoknál vesztett sok időt a futamon, de úgy gondolja, a szombati szabadedzés után már megfelelően fog működni a motor.

Talmácsi Gábor nem keseredett el amiatt, hogy a Portugál Nagydíj első időmérő edzésén csak a nyolcadik időt motorozta. A magyar versenyző jól kezdte a nagydíj első napját, a szabadedzésen az övé volt a legjobb eredmény.

„Jól kezdődött a nap, mert reggel szélben, esőben, vizes pályán sikerült a legjobb köridőt elérnem, ráadásul a kiállások ritmusa is nagyon jó volt, sokat tudtunk javulni. Bárcsak mindig így mennének az edzések” – mondta az „esőmenőnek” is nevezett sportoló.

Talma elmondta, nem volt minden rendben motorjával, a váltások utáni gyorsítással gondjai voltak.

„A motor váltásnál durrogott, olyan érzés volt, mintha fél másodpercekre elvettem volna a gázt minden sebességváltásnál. Ez pedig megmutatkozott a köridőkben” – indokolta a szerényebb teljesítményt.

A világbajnok kedvét nem vette el az első időmérő edzés eredménye, bizakodóan várja a folytatást.

„De nem vagyok rosszkedvű: a probléma könnyen orvosolható, igaz, ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást, szükségünk lesz még a szombati szabadedzésre” – tette hozzá optimistán Talmácsi.

A szombati szabadedzés délelőtt 10 órakor lesz, a második időmérő edzésre pedig 14.15 órakor kerül sor, remélhetőleg holnap Talma már az időmérőn is remekelni fog, nem csak a szabadedzésen.
    PORTGÁL NAGYDÍJ

ELSŐ IDŐMÉRŐ:
    1. DiMeglio francia Derbi 1,47.990
    2. Terol spanyol Aprilia 1,48.357
    3. Ranseder osztrák Aprilia 1,48.369
    4. Corsi olasz Aprilia 1,48.407
    5. Kojama japán KTM 1,48.781
    6. Cortese némeet Aprilia 1,48.795
    7. Gadea spanyol Aprilia 1,48.866
    8. Talmácsi magyar Aprilia 1,48.904
    9. Olive spanyol Derbi 1,49.035
    10. Iannone olasz Aprilia 1,49. 080