• Landren
    Talmácsi gyorsult az új Apriliával, Gadea pályacsúcsot repesztett
    A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor három tized másodpercet javított keddi időeredményéhez képest a 2008-ra kifejlesztett Aprilia RSA-val a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság 125 kcm-es géposztályának valenciai tesztjén. A 26 esztendős magyar versenyző a harmadik legjobb időt motorozta a nap során, az élen csapattársa, Sergio Gadea zárt új pályacsúccsal.

Már nem Talmácsi Gáboré a pályacsúcs Valenciában. A gyorsasági motorkerékpáros vb-sorozat nyolcadliteres kategóriájának 2007-es világbajnoka ugyan javított keddi tempóján, de a leggyorsabb a spanyol csapattárs, Sergio Gadea volt.

A tavalyi pontverseny hetedik helyezettje 1:38,982 perccel az első ember Valenciában, aki 125 kcm-es motorral át tudta törni az 1:39 perces határt.

Ez az eredmény egy tized másodperccel jobb, mint Talma eddigi abszolút rekordja ezen az aszfalton.

Ami a magyar világbajnokot illeti, továbbra is ő teszteli az Aprilia új, 2008-as blokkal felszerelt kétkerekűjét, és folyamatosan képes is gyorsulni vele.

A hatszoros vb-futamgyőztes pilóta és mérnökei több beállítást is kipróbáltak, és bíznak abban, hogy csütörtökön sikerült tovább javítani a motorkerékpárt.

Talmácsi hangsúlyozta, hogy az új versenygépben rengeteg tartalék van még.

„Úgy érzem, jól alakul a dolog, és ebből a szempontból elégedett vagyok a mai eredményemmel – értékelte a munkát Talmácsi. – Tegnaphoz képest három tizedet javultam, ugyan a fejlődés nem nagy, de biztató.”

„Már tudom az új motorral ugyanazokat a köridőket, amelyeket novemberben futottam, és holnap tovább szeretnék javulni.”

„A gépben lényegesen több van, és bízom benne, hogy ez később látszik is majd. Fontos, hogy már tudjuk hol van a hiba, ennek kijavítása lehet a siker kulcsa.”

A magyar versenyző menedzsere és barátja, Stefano Favaro fontosnak tartja, hogy Talmácsi és mérnökei kezdik megismerni a 2008-as RSA-t.

„A márciusi világbajnoki rajtig rengeteg munka vár még ránk. Szerencsére nagyon profi környezetben tudunk dolgozni, az Aspar Team és az Aprilia mindenben a segítségünkre van” – hangsúlyozta a Magyarországon élő olasz sportmenedzser.

MOTORKERÉKPÁR, GYORSASÁGI VILÁGBAJNOKSÁG (MOTOGP)
    125 KCM, TESZT, VALENCIA, 2. NAP:
    1. S. Gadea spanyol Aprilia RSA 1:38,982 perc
    2. B. Smith brit Aprilia RSA 1:39,630
    3. Talmácsi Gábor magyar Aprilia RSA 08 1:39,688
    4. T. Kojama japán Aprilia RSA 1:39,795
    5. H. van den Berg holland Aprilia 1:40,130