1926
  • Gregorius
    Igen? Hoppá! Akkor lesz program megint. Merre keresse az ember?
  • vikuci
    holnap este időmérő!!! végre!!!
  • Landren
    már nem kell sokat várni szerencsére
  • bigapó
    Úgy néz ki nem lesz nyugis év, legalábbis a kezdet nem lesz láblógatós, jelenleg 5.-7. helyen van a katari teszteken. Nem lesz rossz a jövő hétvégi éjszakai verseny, látványban nagyon ott van:)
  • vikuci
    szintén igy érzek :)
    bár ha idén is Talmáért kell sokat izgulni, h megnyerje a VBt ujra, akkor vállalom a nyugtatókat és a körömrágást :)
    de örülnék 1 nyugisabb Vbnek :)
  • Landren
    Talmácsi gyorsult az új Apriliával, Gadea pályacsúcsot repesztett
    A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor három tized másodpercet javított keddi időeredményéhez képest a 2008-ra kifejlesztett Aprilia RSA-val a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság 125 kcm-es géposztályának valenciai tesztjén. A 26 esztendős magyar versenyző a harmadik legjobb időt motorozta a nap során, az élen csapattársa, Sergio Gadea zárt új pályacsúccsal.

Már nem Talmácsi Gáboré a pályacsúcs Valenciában. A gyorsasági motorkerékpáros vb-sorozat nyolcadliteres kategóriájának 2007-es világbajnoka ugyan javított keddi tempóján, de a leggyorsabb a spanyol csapattárs, Sergio Gadea volt.

A tavalyi pontverseny hetedik helyezettje 1:38,982 perccel az első ember Valenciában, aki 125 kcm-es motorral át tudta törni az 1:39 perces határt.

Ez az eredmény egy tized másodperccel jobb, mint Talma eddigi abszolút rekordja ezen az aszfalton.

Ami a magyar világbajnokot illeti, továbbra is ő teszteli az Aprilia új, 2008-as blokkal felszerelt kétkerekűjét, és folyamatosan képes is gyorsulni vele.

A hatszoros vb-futamgyőztes pilóta és mérnökei több beállítást is kipróbáltak, és bíznak abban, hogy csütörtökön sikerült tovább javítani a motorkerékpárt.

Talmácsi hangsúlyozta, hogy az új versenygépben rengeteg tartalék van még.

„Úgy érzem, jól alakul a dolog, és ebből a szempontból elégedett vagyok a mai eredményemmel – értékelte a munkát Talmácsi. – Tegnaphoz képest három tizedet javultam, ugyan a fejlődés nem nagy, de biztató.”

„Már tudom az új motorral ugyanazokat a köridőket, amelyeket novemberben futottam, és holnap tovább szeretnék javulni.”

„A gépben lényegesen több van, és bízom benne, hogy ez később látszik is majd. Fontos, hogy már tudjuk hol van a hiba, ennek kijavítása lehet a siker kulcsa.”

A magyar versenyző menedzsere és barátja, Stefano Favaro fontosnak tartja, hogy Talmácsi és mérnökei kezdik megismerni a 2008-as RSA-t.

„A márciusi világbajnoki rajtig rengeteg munka vár még ránk. Szerencsére nagyon profi környezetben tudunk dolgozni, az Aspar Team és az Aprilia mindenben a segítségünkre van” – hangsúlyozta a Magyarországon élő olasz sportmenedzser.

MOTORKERÉKPÁR, GYORSASÁGI VILÁGBAJNOKSÁG (MOTOGP)
    125 KCM, TESZT, VALENCIA, 2. NAP:
    1. S. Gadea spanyol Aprilia RSA 1:38,982 perc
    2. B. Smith brit Aprilia RSA 1:39,630
    3. Talmácsi Gábor magyar Aprilia RSA 08 1:39,688
    4. T. Kojama japán Aprilia RSA 1:39,795
    5. H. van den Berg holland Aprilia 1:40,130
  • Landren
    én tavaj szétizgultam, szétidegeskedtem magam, nem bánnám, ha ez az év kicsit simább lenne :)
  • bigapó
    nagyon bíztató:))

mekkora lenne már, ha meg tudná védeni a VB-címet:) ha jól tudom jó régen volt már ilyen 125-ben. talán több mint 10 éve is ennek.
  • Lteebee
    Hajrá!
  • Szabi84
    már alig várom
  • Landren
    GYORSASÁGI MOTOR, TESZTELÉS. A magyar 49 kört ment új gépével, kilenc riválisát utasította maga mögé, köztük két csapattársát

Talmácsi Gábor nyeregben: a magyar világbajnoké volt az első nap

A dél-spanyolországi Jerez de la Fronterában immár tesztekkel kezdte meg felkészülését a 2008-s gyorsasági motoros világbajnoki versenysorozatra a 125 kcm-s géposztályban címvédő Talmácsi Gábor. Az első napon Talma még csak ismerkedett a 2008-s fejlesztésű, gyári RSA-val, de elsőre több mint bíztatónak tűnt a magyar pilóta és új gépének találkozása, hiszen kilenc riválisát - köztük két csapattársát - maga mögé utasította az első helyen végzett.

Talmácsi Gábor és menedzsere már szerdán elutazott Spanyolországba, ahol csütörtökön megkezdődtek az idei év első komoly és meghatározó munkálatai a 2008-as világbajnoki szezon előtt.

Talmácsi ugyan még csak ismerkedik a teljesen új, 2008-as fejlesztésű gyári RSA-val, de az első nap végére máris levonható, hogy jó barátságban lesz ló és lovasa, hiszen nagyon biztatóak az elért eredmények.

A magyar motoros remek formában van, fizikailag és mentálisan is felkészült: 49 kört ment és időeredménye alapján az első helyen végzett 1.48.065-tel, míg a második Sandro Cortese lett 1.48.634-gyel, a harmadik pedig Mike Di Meglio 1.48.841. Talma csapattársai közül Gadea 1.49-n belül futott (1.48.978), Tutusaus azonban alig ment 1.50 alá (1.49.892).

„Nagyon boldog vagyok, mert ahhoz képest, hogy egy teljesen új motorról van szó, egy nap után remekül teljesítettünk - nyilatkozta Talmácsi Gábor a tesztet követően. - Rengeteget dolgoztunk, és az eredmények biztatóak. Kitünő formában érzem magam és örülök, hogy végre újra motorra ülhetek. A nap folyamán nem volt olyan kérés a mérnökeimtől, amit ne tudtam volna teljesíteni, és ez még inkább motivál. Örülök, hogy egésznap egyetlen motorblokk problémánk sem adódott. A futómű és a geometria beállításain még sokat kell dolgoznunk, de jó irányba haladunk.”

„A hét elején ágynak döntött az influenza, már régen voltam ennyire beteg, de itt kint megéreztem a benzingőz illatát, és teljesen meg is feledkeztem róla - mondta Stefano Favaro, Talma menedzsere. - Kell ennél jobb orvosság? Komolyra fordítva a szót: tartalmas, eredményes napot zártunk, így elsőre. Sok munka vár még ránk, de jó irányba tartunk.”

JEREZ DE LA FRONTERA, TESZT:
    1. Talmácsi Gábor Aprilia RSA 49 kör 1.48.065
    2. Sandro Cortese Aprilia RSA 47 kör 1.48.634
    3. Mike Di Meglio Aprilia RSA 41 kör 1.48.841
    4. Sergio Gadea Aprilia RSA 57 kör 1.48.978
    5. Nicolas Terol Aprilia RSW 33 kör 1.49.204
    6. Scott Redding Aprilia RSW 52 kör 1.49.330
    7. Pol Espargaro Aprilia RSA 11 kör 1.49.426
    8. Joan Olive Aprilia RSA 20 kör 1.49.492
    9. Simone Corsi Aprilia RSA 19 kör 1.49.559
    10. Pere Tutusaus Aprilia RSW 57 kör 1.49.892
  • Landren
    Talmácsi csütörtöktől tesztel Jerezben
    MTI
    | 2008. január 22., kedd 14:52

Vége a téli pihenőnek: Talmácsi Gábor csütörtökön kezdi meg a tesztelést Jerez de la Fronterában. A magyar klasszis tavaly a 125 kcm-esek között lett világbajnok a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. "Szerdán indulunk Spanyolországba" - nyilatkozta az MTI-nek Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere. Csütörtöktől szombatig már az új, 2008-ra kifejleszett Apriliával gyakorol a versenyző. Jövő kedden Valenciában újabb háromnapos teszt következik. A világbajnokság március 9-én a Katari Nagydíjjal rajtol.
  • Pheaper
    tegnap volt a TALMAgeddon
    amiből sztem sok volt a Hooligins és a rúzsa magdi de az utóbbi télleg sok volt Éljen TALMA!!!!!
  • tep
    pénteki NS-ban 4-oldalas Talma-poszter
  • oneal1
  • Randal
    Ja, lehet ezért vitték egy kategóriával fejjebb hogy ne sírjon:P
    Aztán egy év múlva megy utánna Talma is. Akkor mi lesz? Még egy kategóriával fentebb rakják?:D
    És azután hova teszik?:D

Grat Talma szép volt:D

Ezzel a motorral ilyeneket művelni művészet:D
  • B0B0
  • JGTC

Talmácsi Gábor megkapta az aranyérmét, majd kezdődött az őrület
  • Szabi84
    Nagyon jó ez a kép, igaz Rossi hiányzik róla! :D De Stoner megérdemelte a győzelmet!
  • Kit--Kat
    Kicsit emlékeztet egy másik spanyolra, aki a forma1ben versenyez :P
  • Gregorius
    Lehet magyarországi futam is a MotoGP világbajnokságban. Talmácsi világbajnoki címével újult erővel folynak a tárgyalások.
  • DJ BP
    Talma amatőr díja

Faubel méginkább kinyalhatja :D
  • Lunatic83
    Talma világbajnok! :)
    http://youtube.com/watch?v=PlsczcizsCg
    http://youtube.com/watch?v=-zJWw4KeXsE
  • DJ BP
    jó F1-ben sztem kötelező is :D
  • Lteebee
    Én nem előítélek néhány bugris miatt.
    A csapatfőnök is elmondta, nem volt korrekt Faubel a futamon.
    Alonso is tud angolul, szal vannak pozitív példák is.
  • B0B0
    Ez a lényeg:

• bigapó
    igen,igen,igen:)))
    mekkora lámaság már amit művelnek. egyre jobban kezdem útálni a spanyolokat - pedig a Barcelona a kedvenc csapatom, igaz ott ugye kevés spanyol játszik jelenleg:)-, hogy nem képesek megtanulni egy rohadt idegen nyelvet? nem, inkább elvartyogják a saját nyelvükön, aztán meg bambán ülnek és várják, hogy fordítsák a hülyeségüket...

az tetszett egyébként amit mondott az m1-es riporter-neve nem jut eszembe-, szóval azt, hogy NEM SZERETIK Faubel-t annyira, mint például Dani Pedrosa-t, elég nagyképűnek tartják, meg ilyesmi. A motogp-s szavazás is elárult valami hasonlót, a végeredményt nem láttam, de kb. 3/4-e a szavazóknak már előre Talmának adta a VB-címet...viszlát Faubel...
  • Lteebee
    Ja, és angol nyelvleckéket minden spanyol versenyzőnek!!!!!!!!!!
  • Attis38
    Hector,mars vissza a kutyaólba:) Et egy akkora nevetséges nimand balf*sz,hogy valami hihetetlen.Ha Talma alatt is egy RSA lett volna,akkor már az évad felénél hátradőlhettünk volna a karosszékben,mert laposra verte volna ezt a sírós kiskölköt a mi fiunk.Remélem,spanyolhonban is van egy dr.Csernus,aki helyre pofozza faubel agyacskáját.
  • DJ BP
    Faubel szerint akkor ugyanolyan csúnyán kellett volna bánni Talmácsival, mint ahogyan a Formula–1-ben a McLaren bánt Alonsóval, de legalábbis figyelmeztetni kellett volna.

Ja szívesen nyaltad volna Martinez segglyukát, hogy kedvzményezett légy :DD
  • DJ BP
    „Az egész szezon során sokkal jobb voltam Talmácsinál.”

Ja, erőből elmentél a végén, k*rva nagy győzelmek voltak ám sokszor... Legelső futamon is csak a motorja miatt nyert pl.

És még így se tudott nyerni :DDD
  • tep
    nem tudja elviselni , hogy egy nála sokkal jobb motoros sokkal gyengébb motorral is megverte
  • bigapó
    kicsit sem nagyképű a majomfejű...
    vasvillával kellene felzavarni a Taigetoszra, onnan szép nagyot lehet pofára esni.
  • Szabi84
    ez még vesztesnek is balfasz
  • Zsolti9014
    EZ nevetséges!
    Sír a tapló! :DD
  • modellmaker
  • modellmaker
    a ruháján látszott :) de abból is van egy halom :D
  • Miguel125
    Szerintem lényegtelen, hogy hol van a képen. Egyébként tehették volna jobb oldalra is mert nem fontos azzal a motorral mutatkozni a képen amelyikkel befejezte a futamot, könnyen lehet, hogy a képen a 2. motorján ül. Meg akármikor cserélhetnek idomokat is, mert abból sem motoronként egy db van nekik. :)
  • Lteebee
    Nem tehették Talmát jobboldalra, mert ott látszik, hogy Faubel nekiment.
  • M@TriX
    Egy kis videó