-
GYORSASÁGI MOTOR, TESZTELÉS. A magyar 49 kört ment új gépével, kilenc riválisát utasította maga mögé, köztük két csapattársát
Talmácsi Gábor nyeregben: a magyar világbajnoké volt az első nap
A dél-spanyolországi Jerez de la Fronterában immár tesztekkel kezdte meg felkészülését a 2008-s gyorsasági motoros világbajnoki versenysorozatra a 125 kcm-s géposztályban címvédő Talmácsi Gábor. Az első napon Talma még csak ismerkedett a 2008-s fejlesztésű, gyári RSA-val, de elsőre több mint bíztatónak tűnt a magyar pilóta és új gépének találkozása, hiszen kilenc riválisát - köztük két csapattársát - maga mögé utasította az első helyen végzett.
Talmácsi Gábor és menedzsere már szerdán elutazott Spanyolországba, ahol csütörtökön megkezdődtek az idei év első komoly és meghatározó munkálatai a 2008-as világbajnoki szezon előtt.
Talmácsi ugyan még csak ismerkedik a teljesen új, 2008-as fejlesztésű gyári RSA-val, de az első nap végére máris levonható, hogy jó barátságban lesz ló és lovasa, hiszen nagyon biztatóak az elért eredmények.
A magyar motoros remek formában van, fizikailag és mentálisan is felkészült: 49 kört ment és időeredménye alapján az első helyen végzett 1.48.065-tel, míg a második Sandro Cortese lett 1.48.634-gyel, a harmadik pedig Mike Di Meglio 1.48.841. Talma csapattársai közül Gadea 1.49-n belül futott (1.48.978), Tutusaus azonban alig ment 1.50 alá (1.49.892).
„Nagyon boldog vagyok, mert ahhoz képest, hogy egy teljesen új motorról van szó, egy nap után remekül teljesítettünk - nyilatkozta Talmácsi Gábor a tesztet követően. - Rengeteget dolgoztunk, és az eredmények biztatóak. Kitünő formában érzem magam és örülök, hogy végre újra motorra ülhetek. A nap folyamán nem volt olyan kérés a mérnökeimtől, amit ne tudtam volna teljesíteni, és ez még inkább motivál. Örülök, hogy egésznap egyetlen motorblokk problémánk sem adódott. A futómű és a geometria beállításain még sokat kell dolgoznunk, de jó irányba haladunk.”
„A hét elején ágynak döntött az influenza, már régen voltam ennyire beteg, de itt kint megéreztem a benzingőz illatát, és teljesen meg is feledkeztem róla - mondta Stefano Favaro, Talma menedzsere. - Kell ennél jobb orvosság? Komolyra fordítva a szót: tartalmas, eredményes napot zártunk, így elsőre. Sok munka vár még ránk, de jó irányba tartunk.”
JEREZ DE LA FRONTERA, TESZT:
1. Talmácsi Gábor Aprilia RSA 49 kör 1.48.065
2. Sandro Cortese Aprilia RSA 47 kör 1.48.634
3. Mike Di Meglio Aprilia RSA 41 kör 1.48.841
4. Sergio Gadea Aprilia RSA 57 kör 1.48.978
5. Nicolas Terol Aprilia RSW 33 kör 1.49.204
6. Scott Redding Aprilia RSW 52 kör 1.49.330
7. Pol Espargaro Aprilia RSA 11 kör 1.49.426
8. Joan Olive Aprilia RSA 20 kör 1.49.492
9. Simone Corsi Aprilia RSA 19 kör 1.49.559
10. Pere Tutusaus Aprilia RSW 57 kör 1.49.892