• noss
    #45
    (elolvasgatva a cikket+fórumot) szvsz nem kell mindent annyira komolyan venni. a sony nem reklámozza még "kockázatok-és-mellékhatások" címszó alatt sem, hogy mi lehet a túlzott gémpadolásnak az eredménye. mert azért az sem mindegy hogy a "Playstation-hüvelykujj"-at már gyerekkorban sikeresen beszerezheted, nem a későbbi munkád/elhivatottságod által keletkezett mellékhatás.
    az, hogy egy kicsit sztárolják a 13 éves arab (?) kiscsajt, szerintem egyáltalán nem baj. a korából látszik hogy nem volt még ideje 20-30 éves szakmai tapasztalatot szereznie, (nem is tudom, hogy ez kinek nem nyílvánvaló,)
    abból a szempontból viszont kifejezetten találó az életkora, hogy (valszeg) javarészt 13 év körüliek nyomják a ps-t (meg egyéb ilyesmit), akiknek még nem hiszem hogy hiányzik vmi jó kis maradandó torzulás.
    a dolog statisztikai részével (mert itt ugyan az is felmerült) szvsz nincs semmi probléma. (pl. fiú-lány arányán-szórásán okoskodni eleve értelmetlen, azon belül is megnevezte az arányokat; az ismerős meg ugyanúgy ps-ezik mint a nem-ismerős...)
    nem vitás a szülői közreműködés sem, és szerintem nem is elítélendő. a kiscsajszi körüli felhajtás azt a célt szolgálja, hogy ne menjenek el a cikk mellett figyelmetlenül.
    nyílván nem hatalmas felfedezésről van szó, de sokaknak mégis jól jön az info. pl ha szülő leszel/vagy, valszeg nem akarsz egy torz gyereknek mosolyogni az éreccségiballagásán. (jól le lehet korlátozni a ps-ezését) ;)
    szóval a cikk mindenképp hasznos, csak itt az sg.hu-n kevés embernek (ill. fórumozónak) jelentett újdonságot.