FTeR#74
kár, pedig az ilyen vitákban az lenne a lényeg, hogy az érvekre ellenérveket hozunk és nem a marketing dumát nyomjuk vagy fikázunk.
Eddig semmi mást nem próbáltam, csak érvekkel, példákkal, hasonlatokkal rávilágítani, h sztem nem úgy van ahogy te hiszed/gondolod. Ellenben te semmit nem teszel. Ha teszem azt van 1 érvem és a másik nem érti meg, vagy valamiért nem ért vele egyet, akkor nem újra bedobom ugyan azt, hanme megpróbálok új érvet találni, vagy végiggondolni, h vajon mért nem ért egyet.
Linux azért tud alapból sok mindent, mert különböző csomagokat egyből feltelepít (lehet választani), mert a licensz megengedi. De kereskedelmi sw-nél ilyet nem lehet, érthető okokból.
Wines pályafutásom során, még nem tudtam olyan extrém dolgot kitalálni, amire ne találtam volna akár több programot is, ingyeneset v. fizetőset/trialt. Linuxon sokszor alapvető dolgokra nincs semmi vagy ami van esetleg nem tetszik nekem és más meg nincs vagy ha mégis, akkor variáció 1 témára. Tudom, h sokminden van linuxra, de messze nem annyi és nem is áll akkora tábor mögötte mint winnél, csak hangosabb.
Az interop. dologhoz, csak még 1et:
M$ már évek óta fejleszti a .Net-et és ha 1 progit ezeknek az elveknek a betartásával írsz me, akkor bármilyen OS-en elfut, amire portolva van a keret rendszer. Linuxra pl mono néven fut. .Net-ben winen, winre megírt progi gond nélkűl futhat linuxon is, anélkűl, h akár csak fordítani kéne.
Ráadásúl az egész sokkal jobb elgondolás mint a Java. Ez tény, nem subjktivitás kérdése.
M$ a legnagyobb támogatója xml-nek, és lassan már minden programja maximálisan támogatni fogja, sőt részesen használni is. xml-t meg nem kell bemutani.