124
-
ez a te szempontodból az, mert akkor neked már nem lehet
ott a lényeg, hogy efelejtettél mondani ilyen területet.
én biztos nem, mert bár nem kell félórát kernelt forgatnom a pendrive-hoz, de biztos nem.
nem, ha van már valami, akkor írhatunk hasonlót, csak utána ne próbáljuk meg minden létező eszközzel kiírtani a másikat. netscape.
én meg azért mert 1 gyökér vagy -
FTeR #83 "mert nekem mindig igazam van"
na, látod ez alapvető probléma.
"nem igazán specializált területeket használok "
itt a lényeg.
" .Net dícséretes, azonkívül hogy megint mástól lopott ötlet"
mért is? az a lopott, h interop? nem is úgy működik mint a java, de ezt te biztos nem tudod.
"Lásd a pdf-et kiváltani akaró formátum"
aham, szal ha már 1x van valami akkor más már nem csinálhat hasonlót, esetleg jobbat? firefoxot is minek írták winre, hiszen azon már van IE.
de az első idézett mondat végett, többet nem kivánok reagálni rád. -
s/wint/linuxot/ -
szerencsére munkahelyemen is wint használok, lol. -
FTeR #80 amikor felteszik a kérdést, h minek használod wint, ha nem tetszik, akkor jön a válasz, h mert munkahelyen kötelező és mást nem használhatsz. És ebből egyenesen következik, h szemét M$.
Pedig, arról, h 1 munkahelyen milyen eszközöket/sw-ket használnak az teljesen a vezetőségen múlik. Biztos valamien érv miatt M$ mellett döntöttek. Valamiért úgy gondolták M$ termék jobban megéri.
Ha egy szállítmányozó cégnél egy IFA dömpert teszenk az ember alá, akkor nem kezd el rinyálni, h szemét IFA, én a merci dömpert jobban szeretem és nekem az is van otthon.
A baj, h az emberek valahogy másképp gondolkoznak sw esetén. Pedig mind a kettő eszköz a cél éléréséhez és nem rajtunk múlik, melyiket válasszuk, hanem a főnökön. Az viszont, már rajtunk, h tudjuk e használni. -
Én nem vitatkozom, én kijelentek olyan dolgokat, amelyek úgy vannak, ahogy. Nincs semmilyen vitáról itt szó, mert nekem mindig igazam van.
Én még nem találkoztam olyan dologgal, amit nem tudtam linux alatt megcsinálni, de ez valszeg azért van mert nem igazán specializált területeket használok pl. nem csinálok zenét. De nem nagyon tudok elképzelni ilyet, esetleg mondhatnál párat abból a csomó mindenből.
A .Net dícséretes, azonkívül hogy megint mástól lopott ötlet, de ez a microsoft termékeinek 80%-ával így van, szóval túl kell rajta tenni magunk aztán használni. Lásd a pdf-et kiváltani akaró formátum - jelenleg minden platformon használható a pdf, miért ne hozzunk be vmi újat? -
FTeR #78 aham, és mért is zavar tégen, h msn-ben IE-t indít, ha linuxot használsz? egyáltalán mért zavar, h wan M$? engem nem zavar, h van linux.
msn, meg azért indítja IE-t, mert a hotmail olyan ficsöröket használ, ami más böngészőkben nincs, pl bizonyos szövegformázási dolgok. Másrészt, a hotmail nem crossbrowser, de minek legyen az, ha egyébként se tudna teljes mellbőséggel működni más böngi alatt. Tudom, h foglalkoznak vele, csak elmondtam, h alapből mér nem az alapértelmezettet nézi. msn, már akkor IE6ot hívta meg, amikor még más böngig sehol sem voltak.
ja és sztem, meg te gondolod rosszúl... -
archkoven #77 Hiába is magyarázod, aki valamit nem akar megrteni akkor az soha nem is fogja megérteni. Persze van olyan amikor egyszerűen csak nem tudja felfogni, de az más tészta:) -
szerencsére nem, meg is teszem.
és most, hogy kicsit megnoszogatják a babcsíra microsoftot, még jobban terjedhet a linux (lásd office interoperabilitás) ennyi kell csak. -
csak te rosszul gondolod rólam ennyi a különbség. én speciel az msn-re gondoltam, igen. persze a probléma valós, létezik, ezért is foglalkozik most vele a microsoft, de hát te jobban tudod. -
FTeR #74 kár, pedig az ilyen vitákban az lenne a lényeg, hogy az érvekre ellenérveket hozunk és nem a marketing dumát nyomjuk vagy fikázunk.
Eddig semmi mást nem próbáltam, csak érvekkel, példákkal, hasonlatokkal rávilágítani, h sztem nem úgy van ahogy te hiszed/gondolod. Ellenben te semmit nem teszel. Ha teszem azt van 1 érvem és a másik nem érti meg, vagy valamiért nem ért vele egyet, akkor nem újra bedobom ugyan azt, hanme megpróbálok új érvet találni, vagy végiggondolni, h vajon mért nem ért egyet.
Linux azért tud alapból sok mindent, mert különböző csomagokat egyből feltelepít (lehet választani), mert a licensz megengedi. De kereskedelmi sw-nél ilyet nem lehet, érthető okokból.
Wines pályafutásom során, még nem tudtam olyan extrém dolgot kitalálni, amire ne találtam volna akár több programot is, ingyeneset v. fizetőset/trialt. Linuxon sokszor alapvető dolgokra nincs semmi vagy ami van esetleg nem tetszik nekem és más meg nincs vagy ha mégis, akkor variáció 1 témára. Tudom, h sokminden van linuxra, de messze nem annyi és nem is áll akkora tábor mögötte mint winnél, csak hangosabb.
Az interop. dologhoz, csak még 1et:
M$ már évek óta fejleszti a .Net-et és ha 1 progit ezeknek az elveknek a betartásával írsz me, akkor bármilyen OS-en elfut, amire portolva van a keret rendszer. Linuxra pl mono néven fut. .Net-ben winen, winre megírt progi gond nélkűl futhat linuxon is, anélkűl, h akár csak fordítani kéne.
Ráadásúl az egész sokkal jobb elgondolás mint a Java. Ez tény, nem subjktivitás kérdése.
M$ a legnagyobb támogatója xml-nek, és lassan már minden programja maximálisan támogatni fogja, sőt részesen használni is. xml-t meg nem kell bemutani. -
FTeR #73 látni értesz a témához :) most valszeg ugyan azt gondolom rólad, mint te rólam.
Ha egy programban az alapértelmezés helyett az IE indúl el, az nem a win hibája, hanem a programban nem azt nézi, h mi az alapértelmezett és hívja meg, hanem egyből az IE-t, mert az biztos van a gépen és biztos olyan lesz ahogy én akarom, mert látatlanban nem tudom, h mi az alapértelmezett és az mit tud.
M$ temék most hirtelen csak a msn jut eszembe ami alapértelmezés ellenére IE-t hív meg, de azt meg azér teszi, mert a meghívott oldal csak IEben működik rendesen. -
FTeR #72 és téged akadájoz vki, h ne valamelyik linux diszt-ből építsed fel számodra legkedvesebb rendszered? -
A rémisztő tudatlanságtól és szűklátókörűségtől elhűlve most x időre away inkább. -
ebben annyira sok butaság volt, hogy inkább neki sem állok a válasznak. -
lol
látszik láttál már láttál életedben linuxot. -
Látom nem érted. Rádhagyom. -
autó? arról ki beszélt?
mellesleg autóból azt választok, ami legjobban megfelel a céljaimnak, és azt is customizálhatom.
mert nincs monopólium (na majd ha lesz MS-autó) -
Akkor biztosan azért kell most az M$nek jobban megdolgoznia a windowst, mert ez tökéletesen sikerült.
Tehát amikor eg programban linkre kattintasz, és bár nem az IE az alapértelmezett böngésző, mégis az jön be; csak valami hiba lehet a mátrixban.
[...] -
FTeR #65 biztos, amikor autót szeretnél, akkor nem az autókereskedésbe mész, hanem az alkatrész boltba, h te rakd össze. a 200 kilós alváztól a 2 tonnás fullextrás autóig. vagy a 10 tonnás biztonsági járgyányig. -
FTeR #64 mért? a bsplayered nem megy win alatt rendesen? esetleg mp akadályozza valamiben?
mértnem akarod, h fent legyen? és mi tart vissza, h leszedd. (az tény, h jobb lenne, ha telepítésnél választani lehetne, de ez van.)
A per nem arról szól, h lehessen választani, h felrakom vagy nem. Hanem arról, h vagy egyáltalán nics benne, vagy telepítésnél felajánl vagy 20féle gyártótól (ami lássuk be, elég lehetetlen - ez nem free linux). -
Segítek: linuxnál a kb. 60 megás alaprendszertől (ami már fut) kezdve a több gigás, akár 5-6 ablakkezelővel, sokezer programmal felszerelt OS-ig bármit összeállíthatsz, nem arról van szó hogy 2 cucc közül mit választhass. -
Windowsra letölthetők ingyenesen, mert megvetted az OS-t. Szal benne van az árában.
Macintoshra meg bosszúból, mert az Apple csinált itunest winre.
Ms ingyen még nem csinált programot. -
FTeR #61 attól nem lesz versen, h megtiltom a másiknak hogy gyorsabban fusson, attól lesz verseny, h én is rástartolok. EU inkább azzal foglakozna, h a halászbizotság ne szavazza meg a sw szabadalmat. Nem azzal, h van-e MP winben és szegény realplayer nem tud érvényesűlni. Ha egyetlen lejátszó lenne, akkor sem használná senki. Amik meg jobbak M$ pléjerénél, azokat használják is. Tehát nincs gond. -
Mint mondta, azért zavarja, mert ha valaki ne akarja hogy ne legyen fenn akkor ne legyen fenn.
Nem tudod megérteni? Képtelen vagy felfogni ezt az érvet?
Legyen a windowsban egy képnézegető 1.0, hogy amíg fel nem rakok egy értelmesebbet, addig is meg lehessen nézni egy képet.
De az M$ a piaci fölényével visszaélve ellehetetleníti a 3rd party szoftverfejlesztőket, azzal hogy eltér minden létező szabványtól, és úgy írja meg az oprendszereit, hogy azok csak saját programjaival menjenek tökéletesen.
És amíg valaki seggbe nem rúgja, addig nem is hajlandók változtatni.
EZ A BAJ. Remélem lassan felfogod. -
FTeR #59 ugyan mér lenne jobb? az kihatással van egy gazdaságra, h van 1 sw szabadalom vagy nincs. az, h van e médialejátszó integrálva, az nem.. -
FTeR #58 linux nem látja alapból az ntfs-t csak lehet rá progit rakni, csak ügye linuxnál ezek telepűlnek.
win alá is van progi, amivel bármilyen filerendszert lehet használni. ráadásúl linuxban az ntfsen való piszkálgatás tetű lassú, tehát 1 újabb dolog amire el lehet mondani, h van de semmire nem használható.
Másrészt minek legyen winen linux emulátor amikor nincs olyan progi amit szeretnénk linuxról áthozni és nincs meg winen. ez fordítva nem mondható el.
Általában mindig az újonnan telepített boot config lép életbe, mivel az kerűl fel újonnan. másrészt winben be lehet állítani, h linuxon bootoljon 1őre...
a kompatibilitásrtó meg annyit, h itt elvek ütköznek. linuxon rendszer szintű kompatibilitást erőltetnék, még M$ komunikáció szintűt. Sztem utóbbi jobb. Az, h linuxba lehet ntfst írni/olvasni csak arra jó, h megkerűljük a fájlrendszer szoftveres védelmét. Ez alapvetően baj a rendszerszintű kompatibilitással. Tudod hiba védi a linux 1 felhasználó fájljait, ha én win alól az egészet látom jelszó vagy bármi nélkűl. -
FTeR #57 ez érdekes, valszeg a szétcsúszott ofiszban az alapértelmezések meg vannka változtatva, vagy formátum eröltetés van rajta. nem szar a wörd, csak tudni kell használni. -
FTeR #56 tényleg nme értem mér zavar. ha az ikonja zavar töröld, ha a tudat, akkor töröld az exet.
másrészt, ha teszem azt sima szöveg szerkesztésre notpadot hazsnálsz, formázottra meg wördöt, akkor nem zavar, h fent van a wördpad? linuxon is fent van a vi editor, pedig épeszű ember nem használja és telepítésnél sem lehet választani... -
FTeR #55 pedig ez elég egyértelmű, azért jó, h ha bármit újat beszerzel, berakod/csatlakoztatod a géphez és az win indulása után egyből autómatikusan működni fog.
Nem kell fél óra netezés után kernelt fordítani, mert vettem 1 pan driveot. -
FTeR #54 a registryben mér kellett piszkálni? komolyan kérdem.
Én nem hasznélom sem a mp-t sem a IE-t. Felraktam mást és első indítás után alapértelmezetté tettem. MSN-t meg nem teszi fel alapból a win, azt le kell tölteni. A wondows messenger van fent alapból, de az meg 1 db exe a program files-ban. Vagy simán kiszeded a startup listből.
Tényleg nem értem, h mért érzi mindenki kötelezőnek a használatukat, pontosabban mér érzi, h kényszerítve lenne. -
FTeR #53 sztem arra értette, h jó ha sokminden fent van, h 1 általad írt program (pl számlafejtő akármi) meghívhat M$ fugvényeket pl excelből (akár háttérben), vagy a progi csicsázására használt kis videót is le lehet játszatni médiaplayerrel, így nem kell sajátot írni. És mivel számíthatunk arra, h biztos fentvan így biztosabban lehet használni.
Winre rakott pléjerek (realplayer) meghívnak winbe beépített fügvényeket a lejátszáshoz. Nézd meg, M$ kivette a teljes mplayer könyvtárat (ahogy kérték) és máris nem futott rajta semmi. És még ők háborodnak fel. -
FTeR #52 de pont azt kifogásolta mindenki. sőt a per is ezért indúlt.
sp2 óta meg tud magára vigyázni xp...
a telepítés választó éppen benne lehetne. de pl linuxnál azt választod, h a 2 egyforam közül melyiket akarod. Nem azt, h fel rakom e vagy nem.
Plusz én nem mernék 1 operációs rendszert multimédiásnak nevezni, ha nincs benne egy lejátszó. Azt meg ne várjuk, h majd telepítésnél ott lesz realplayer. -
whitehawk #51 Az a kényszerítés, amin te megpróbálsz átsiklani, hogy gyakorlatilag a windows elterjedtsége miatt, és egyes emberek szűklátókürű mivolta miatt bizonyos dolgokat nehezebb megoldani Linux alatt. Persze emulálni lehet win api-t és akkor megy autocad emg office stb, de pontosan az az "interoperábilitás" hiányzik amit Bill Gates oly szépen emleget mostanában. Ezt már évek óta mondják a szabadszoftveresek és az ipar más résztvevői, ehez képest még mindig hihetetlenül csumpi formátumok az .xls, .doc stb. Az egyetlen formátum ami manapság kb teljesen használható mindenhol az a HTML. Hát az se MS találmány.
Azt hogy ma minden olyan "szép" mint az XPben és nem konzolon kell matatni, az szerintem sokkal inkább az Apple vagy Xerox (amit akartok) érdeme, de szerintem X11 is előbb volt mint win3.1. Másfelől ha nem lenne unix akkor most nem próbálná az MS a windows parancssorát fejleszteni.:D Amit az MS kitalált, hogy az azóta is mindenhol szabvány /-t (windowsosok webhelyeken találkozhatnak vele) megcserélték \-re :D
Ennek a pernek/eljárásnak a lényege az, hogy európában kialakuljon egy piaci verseny (ez a kulcsszó) amivel te mint fogyasztó jól jársz, mert a terméket racionális áron megkapod. Mint ahogy mondjuk egy BeOS volt 15 ezer körül vagy egy Linux alapú rendszer is 20 alatt van. És ezek sokkal többet tudnak mint egy win alapból. A win nem attól lesz olcsóbb, hogy nem lesz benne IE vagy WMP hanem ha végre kialakul vereny, és megdől a monopóliuma. Pont ugyanez a helyzet ami miatt liberalizálták a távközlést, hogy ne csak matáv legyen hanem még 20 másik. Mert akkor a verseny miatt olcsóbb lesz! A MOL pontosan ugyanilyen "probléma". Amíg nem volt szabad piaci verseny a keleti blokkban, addig az Ikarus gyárthatta azokat a buszokat amiket még most is sok helyen láthatunk. Nem kellett rajta nagyon fejleszteni, javítani mert monopol helyzetben volt és nem kellett verenyeznie. Aztán megváltozott a világ, és csináltak alacsonypadlós meg egyéb buszokat, mert különben nem maradnak versenyben!! Mondjuk mivel nincs tapasztalatuk ezért maradtak alul mondjuk a Volvoval szemben. Ha ezt megérted akkor rájössz talán arra is, hogy hol a Te érdeked az EU eljárása.
A GPL nem zárja ki a pénzkeresést. Viszont megadja sokaknak a lehetőséget a tanulásra és megteremti a valódi interoperábilitást. -
FTeR #50 Eperről meg annyit, h az 1edűl maradt kofának, ne tiltsák be az eper árulását, mert más nem tud felmutatni rendes epret (olyat ami kell a vásárlónak). -
FTeR #49 Ezt gondolom félig nekem szántatad.
Maximálisan egyet értek veled én is erről beszélek.
"Csak egy kicsit, mert azért az jól esett."
Hát ez az. Erről (is) beszéltem. Mitől jó érzés fikázni a másikat? Biztos általánosba is szeretted cikizni a másikat bármiért. Én sosem szoktam bemenni linnuxos topikba, h nekiálljak fikázni, nekem nem öröm.
Értettem a NOSos idézetet, nem is én kérdeztem rá, de gondolom nem is nekem írtad.
Nem hinném, h szerncsés lennék azé mert nem szar be XP-m. Nem csak a saját gépemet felügyelem és mégsincs gondom vele. Valamit lehet jobban tudok.
De lehet XP is olyan mint a virág, szeretni kell és szebbre nő :) -
FTeR #48 "Egyáltalán nem ingyenesek, csak benne vannak az árban."
De azok. Ingyen letölthetők a weblapról, akár mac-re is.
"Mellesleg a srác egyáltalán nem fényezte a linuxot vagy szidta a m$t, szóval nem kell megszokásból ugatni."
De. Leírta, h milyen szar a win, és h milyen tökéletes a linux. Ráadásúl végefelé már globálisan értettem, ez látható a névmásokból. -
FTeR #47 érdekes amit mondasz. tehát nem gond, h IE integrálva van, sőt autómatikusan telepűl, hiszen sokak használnak már FF-et vagy egyébet, sőt te is feltelepíted a bsplayert (ami egyébként egy akkora rakás *, h már hihetetlen. főleg a fél méteres contextmenujével ami nem fér ki 1600x felbontásba). lám FF hatására, M$ előre hozta az IE7et. Pedig EU nem vetette ki. Sőt M$ még csak a forráskódot sem mutatta meg mozillának mégis megyrajta FF és állítólag szuperjó, tökéletes és hibamentes. Akkor mért is kell kötelezni bármire is? Jó programot kell írni és máris van konkurencia. Nem azzal kell konkurálni, h az én szintemre gyengítem az ellent... -
archkoven #46 "Két haverom példája: office 2003 mindkettejük gépén: Az egyiken háromoldalas szépen megformázott szöveg a másikon totál szétcsúszva két és fél oldalas. Marha vicces, hogy önmagával is inkompatibilis tud lenni."
Ilyet még a büdös életben nem tapasztaltam, pedig nem keveset használom az office-t.
Neked aztán jó nagy lámák lehetnek a haverjaid!
Valami azt súgja, hogy nem a programban van a hiba, hanem abban aki azt használja (vagy csak próbálja használni). -
archkoven #45 Nem értem téged, mint felhasználót miért zavar ha feltelepül az MSN, a MediaPlayer, az Explorer stb. Ha valami nem kell rakj helyette fel másikat. Az msn-t meg tiltsd le kb. 20 másodperces munkával és soha többé nem fog elindulni.
Ezek egyike sem erőszakos porgram ami újra és újra el akar indulni mint például a Realplayer meg a Quicktime amiket ha a Windows alapból tartalmazna biztos sokka jobban fel lennék háborodva mint, hogy olyan porgramok is felmennek amik semmi vizet nem zavarnak és ha egyszer döntöttél, hogy nem használod őket akkor soha többé nem akarják rád erőszakolni magukat.
Lehet, hogy ez a konkurens szoftvercégeknek joggal csípi a csőrét, de engem mint felhasználót a legcsekélyebb mértékben sem boszant.