• G_ArchAngel #702
    Brawn jövőre visszatérhet!
    A héten bejelentették, hogy Ross Brawn visszavonul a Forma-1-ből. De csak egy időre – amint azt a brit szakember ma Monzában a Ferrari Napokon elárulta!

„Csaknem harminc éve vagyok a Forma-1-ben és ez a csapat megérintette a szívemet. A részemmé vált és én is a részévé váltam. Ez a Ferrari, nem egy másik csapat. De most úgy érzem, hogy szükségem van egy kis pihenőre, hogy újratöltsem az akkumulátoraimat és hogy megadjam a lehetőséget más tehetséges embereknek a csapaton belül arra, hogy megmutassák mit tudnak, amikor felelősséget kapnak a kezükbe.”

Brawn elmondta, hogy a döntését nem tekinti véglegesnek, sőt kifejezetten reméli, hogy lesz számára visszaút: „Az volt a kívánságom – és örülök, hogy az elnökünk és Jean is beleegyezett -, hogy jövőre, valamikor az év közepén találkozzunk, hogy megbeszéljük hogy érzem magam akkor a vakációmon, hogy a csapat dolgai hogyan mennek és hogy van-e valamilyen szerep a számomra a jövőre nézve.”

A technikai igazgató úgy véli utódai, akiket ő készített fel a feladatukra, nem fognak csalódást okozni: „Úgy akartam elmenni a vakációmra, hogy nem hagyok hátra kérdőjeleket azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik most felelősek ezekért a pozíciókért. Ők az én védenceim és semmi sem tenne büszkébbé annál, ha ezek a srácok jobb munkát tudnának végezni nálam.”

A héten az olasz médiában felröppentek olyan pletykák is, amelyek szerint Brawn visszatérése után egy brit csapatnál – például a McLarennél vagy a Williamsnél – folytathatja pályafutását. Maga az érintett ezt kizártnak tartja – ha a Ferrari igényt tart a szolgálataira: „A Ferrarinál nagyon különleges időszakot töltöttem el. A Ferrari a szívemben van és a családom szívében is. Nem szándékozom másik csapathoz menni a jövőben, ha lesz arra lehetőség, hogy visszatérjek a Ferrarihoz.”